Can Candan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Can Candan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Mesleği nedir, ne iş yapıyor soruları Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan son rektör atamasıyla birlikte gelen kararla sorgulanmaya başlandı. Çünkü vekil rektör, ilk iş olarak okulda şartları taşımadığı belirtilen Can Candan'ın işine son vermek oldu.

Google Haberlere Abone ol
Can Candan kimdir?

Can Candan kimdir, ne iş yapıyor, uzmanlık alanı nedir, soruları son günlerde yeniden gündeme geldi. Çünkü, Candan, Boğaziçi Üniversitesi'nde "şartları taşımadığı halde" görevde kalmaya devam ettiği gerekçesiyle görevinden alındı. Peki, Can Candan kimdir? İşte Can Candan biyografisi veya özgeçmişi: 

Eski Rektör Melih Bulu'nun görevden alınmasından sonra yerine atanan Prof. Dr. Naci İnci, ilk olarak şartları taşımadığını belirlediği öğretim görevlisi Can Candan'ın görevine son vermek oldu. 

Can Candan kimdir?
Can Candan'da tevdi edilen yazı

 

İnci'nin, akademisyen Candan'a gönderdiği yazıda şunlar ifade edildi:

"2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun mülga 32. maddesi gereğince 16.07.2007 tarihinde Üniversitemize öğretim görevlisi olarak atandığınız, daha sonraki yıllarda ise görev sürenizin yenilenmediği anlaşılmıştır.

Görev süreniz 15.07.2021 tarihi itibariyle sona ermiş olması, bu güne kadar Üniversitemize yeniden atanmanız konusunda herhangi bir müracaatta bulunmamanız, ayrıca 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 36/3. maddesinde Öğretim Görevlileri için öngörülen on iki saat ders verme yükümlülüğünün yalnızca altı saatini yerine getirebilmeniz nedeniyle görevinize devam etmenizde yarar bulunmadığı değerlendirilmiş, öte yandan hakkınızda 10.07.2021 tarih ve 21366 sayılı Rektörlük Olur'unda belirtilen 'kişileri aşağılama ve küçük düşürme amacı güden ve kişilik haklarına saldırı niteliğinde paylaşımlarla amirlerine ve Üniversitemiz yöneticilerine hakarette bulunma' iddiası ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 53. maddesi kapsamında disiplin soruşturması açılması ve bu kapsamda soruşturmanın devam ediyor olması hususu da dikkate alınarak 16.07.2021 tarihi itibariyle Üniversitemizdeki görevinize son verilmiş bulunmaktadır."

CAN CANDAN KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden biridir Can Candan.

Can Candan kimdir?
Can Candan, şartlarını taşımadığı halde Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yapmakla suçlanıyordu.

 

Aynı zamanda "Bağımsız belgeselci" olarak tanınıyor.

Can Candan, orta okul ve liseyi 1980-87 yıllları arasında İstanbul Robret Koleji'nde tamamladı.

Sonrasında 1987-1992 yılları arasında Hampshire College'de lisans eğitimi aldı.

1996 yılında kendisi tarafından kurulan Mosaic Media Productions isimli bir yapım şirketi vardı.

2000-2005 yılları arasında ise Bilgi Üniresitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştı.

Can Candan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki görevinden önce 11 aylık bir dönemde Sabancı Üniversitesi'nde tam zamanlı, daha sonra da 2009 yılına kadar 2 yıllık bir süre için de yarı zamanlı görev yapmıştı.

Sanatta Yeterlik derecesini Temple Üniversitesi Film ve Medya Sanatları Bölümü’nden aldı.

Uzun metraj belgeseli Benim Çocuğum (2013), yurt içi ve yurt dışı festivallerde ödüller kazandı.

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi.

Can Candan, Melih Bulu'nun atanmasına karşı çıkan ve protesto gösterilerine destek veren öğretim görevlilerinden biriydi. 


 

Yorumlar