Çallı Gıda kimin? Çallı Gıda'nın sahibi kimdir?

Çallı Gıda kimin sorusu Koç Holding tarafından Sek Süt'ün satılmasıyla gündeme geldi. Süt ürünleri ve gıda sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan Çallı Gıda yaptığı yeni alımla sektörün büyükleri arasında yeri aldı.

Google Haberlere Abone ol
Çallı Gıda kimin? Çallı Gıda'nın sahibi kimdir?

Çallı Gıda kimin veya Çallı Gıda Sanayii'nin sahibi kimdir sorusu Sek Süt markasının satıldığı haberinin duyulmasıyla birlikte gündeme geldi. Türkiye'nin önde gelen süt markalarından Sek Süt henüz bilinmeyen bir nedenle aniden satışa çıkarıldı. Alan kişi ise uzun yıllardır süt ve gıda sektöründe bilinen bir marka oldu.

Koç Holding Sek Süt'ü satarak et piyasasından sonra süt piyasasından da tamemen çekildi. Daha önce Şanlıurfa'da bulunan et entegre tesislerine Namet'e satan Koç Holding, şimdi de daha önce devletten özelleştirme yoluyla satın aldığı süt markasını satarak haycancılık ürünleri piyayasasından elini eteğini tamamen çekti. Peki, Çallı Gıda kimin, Çallı Gıda'nın sahibi kimdir?

Çallı Gıda 1965 yılında İstanbul Erenköy'de İlhami Çallı tarafından kuruldu. Kuruluş amacı gıda sektöründe tedarik hizmetleri vermekti. Ancak bugün Türkiye'nin önde gelen içecek ve gıda firması olmuş durumda. Öyle ki Koç Holding'in elindeki en büyük süt markalarından birini alabilecek güce gelmesi bile bunun en net delilidir.

Çallı Gıda'nın bugün Türkiye'nin iç ve dış pazarında birçok kollunda hizmeti bulunuyor. 

Firma çatısı altında faaliyet gösteren alt firmalar farklı alanlarda hizmetler sunmaktadır. Bunlar içinde ambalaj, plastik, pastacılık, reklam, organizasyon gibi faaliyetleri yürütenler de var.

Merkez firmada yarı ve tam endüstriyel ham madde grubu

Konya’da bulunan paketleme tesisinde stick-küp toz ve esmer şeker

Meysüt, Milkon ve Milay Süt fabrikalarında süt ve süt ürünleri

Sena Muhtelif’ te toz ürünler ve toz karışımlar

Beyazpınar Candy’de çeşitli şekerlemeler

Cupplast Ambalaj’ da plastik-kutu ambalaj çeşitleri

Çallı Pastacılık firmasında pastacılık ve horeca ürünleri

Brand Crafters firmasında reklam ve organizasyon işleri

SEK SÜT'Ü ALAN FİRMA

SEK Süt'ü satın alan firma Çallı Gıda'nın çatısı altında 5 Ocak 2021 tarihinde yeni kurulan CLA Süt ve Süt Ürünleri firması oldu. CLA’nın 1 milyon TL sermayesi var.

Çallı Gıda'nın sahibi ise Harun Çallı’dır. Aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanlı'dır.

ÇALLI GIDA SAHİBİ HARUN ÇALLI KİMDİR?

Harun Çallı Ulusal Süt Konseyi'nin Genel Başkanı'dır. 

Aynı zamanda Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu başkanı da olan (TGDF) Harun Çallı 10 Ocak 1966 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Ortaöğrenimini tamamladıktan sonra babası İlhan Çallı'nın yanında usta-çırak ilişkisi içinde çalışma hayatına atılan Harun Çallı, 33 yıldır baba mesleği olan ticaretle uğraşıyor. 

 

Yorumlar