Büyükelçi Innes-Brown'dan Destici'ye ziyaret

- BBP Genel Başkanı Destici: - "Teröre karşı ortak mücadele sergilenmesini istiyoruz. Teröre karşı olan bütün ülkeleri de PKK, YPG, DAEŞ'e karşı Türkiye'nin yanında olmaya davet ediyoruz" - "Kimyasal silah kullanılmasını hiçbirimiz kabul edemeyiz. Kim yaparsa, kime karşı yapılırsa yapılsın bunu şiddetle reddediyoruz ve lanetliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Büyükelçi Innes-Brown'dan Destici'ye ziyaret

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, teröre karşı tüm ülkelerin ortak mücadele sergilemesini istediklerini belirterek, bütün ülkeleri de YPG/PKK ve DAEŞ'e karşı Türkiye'nin yanında olmaya davet etti.

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Destici'yi makamında ziyaret etti.

Destici, ziyarette yaptığı konuşmada, Avustralya ile Türkiye arasında sıcak ilişkilerin olduğunu söyledi. Avustralya'daki pek çok Türk vatandaşının mutlu ve huzurlu bir hayat yaşadığına dikkati çeken Destici, Avustralyalılara karşı da Türkiye'de sempati duyulduğunu ifade etti.

Doğu Guta'da kullanılan kimyasal silahı nefretle kınadıklarını aktaran Destici, "Kimyasal silah kullanılmasını hiçbirimiz kabul edemeyiz. Kim yaparsa, kime karşı yapılırsa yapılsın bunu şiddetle reddediyoruz ve lanetliyoruz. Bu bir insanlık suçudur. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

- "Terörle mücadele bütün dünyanın meselesi"

Destici, Türkiye'nin teröre karşı hem içeride hem de dışarıda ciddi mücadele verdiğini, Afrin operasyonunun da bunun doğal sonucu olduğunu bildirdi.

Terörle mücadelenin sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın meselesi olduğuna işaret eden Destici, şöyle devam etti:

"Terör olmasaydı Suriye bugün böyle olmazdı. Teröre karşı ortak mücadele sergilenmesini istiyoruz. Teröre karşı olan bütün ülkeleri de PKK, YPG, DAEŞ'e karşı Türkiye'nin yanında olmaya davet ediyoruz. Askeri olarak bilfiil yanımızda olamıyorlarsa bile destek açıklamalarıyla Türkiye'nin yanında olmalarını bekliyoruz. Hep birlikte terörü ancak böyle yok edebiliriz. Avustralya terörle mücadele konusunda samimi bir tavır içerisinde."

Innes-Brown ise Türkiye ve Avustralya'nın siyasi, kültürel ve ekonomik alanda iyi ilişkiler içinde olduğunu ifade etti.

Büyükelçi, Innes- Brown, gerek Türkiye'de yaşayan Avustralyalıların gerek Avustralya'da ikamet eden Türklerin de çok mutlu olduğunu kaydetti.

Yorumlar