Büyük Roman Buluşması

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3) - "Afrin'de durum son olarak, 4108 terörist etkisiz hale getirildi. Kuzey Irak'ta 337, yurt içinde 173 teröristi etkisiz hale getirdik" - "Ekonomimize saldıranlara sesleniyorum; başaramayacaksınız, 15 Temmuz'da, Suriye'de, Irak'ta, daha önceki oyunlarınızda nasıl başaramadıysanız şimdi de öyle başaramayacaksınız" - "İktidara geldiğimiz 2002 yılı kasım ayından bugüne kadar Türkiye'nin en büyük kazanımı nedir diye sorarsanız, size vereceğim cevap gerçek anlamda bağımsızlığımızı elde etmiş olmamızdır. Diyeceksiniz, Türkiye zaten bağımsız değil miydi? Kağıt üzerinde belki öyleydi ama fiilen her alanda bir yerlere bağımlıydık" - "16 saatte FETÖ'yü defettik. Şimdi kovalıyoruz, onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. İşte Kosova'dan 6 tanesini aldık geldik, Gabon'dan 3 tanesini aldık geldik. Nereye giderseniz gidin. Şu ana kadar 80 tanesini getirdik, getirmeye devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Büyük Roman Buluşması

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'de 4108, Kuzey Irak'ta 337, yurt içinde ise 173 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Binbir Renk Tek Millet" ismiyle düzenlenen "Büyük Roman Buluşması"nda yaptığı konuşmada, eskiden özellikle büyükşehirlerin çevresinde altyapısı, sosyal imkanı, ekonomik cazibesi olmayan derme çatma binalardan kurulmuş yerleşim yerlerinin olduğuna dikkati çekti.

"Doğru dürüst hizmet alamadıktan sonra şehrin içinde olsanız ne yazar, dışında olsanız ne yazar." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti olarak kentsel dönüşüm, yerinden dönüşüm projeleriyle şehirlerin sorunlu alanlardan kurtarıldığını, çocukluğunun geçtiği Kotra'nın da artık değiştiğini ve daha da iyi olması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, "Hak sahibi vatandaşlarımızın hiçbirini mağdur etmeden, tam tersine hepsinin de kazançlı çıkacağı modellerle bu dönüşümü başlattık, yürütüyoruz. Elbette tek tük olumsuz örnekler çıkabilir ama genel olarak bu projenin tüm tarafları memnun ettiğini söyleyebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Roman vatandaşların yaşadığı yerlerin bir bölümünün de kentsel dönüşüm projelerinin içerisinde yer aldığını belirten Erdoğan, değişen şartların ve çevrenin Roman vatandaşları da etkilediğini kaydetti. Erdoğan, Roman vatandaşlara şöyle hitap etti:

"Önemli olan ruhunuzdaki o saflığı, temizliği, insan sevgisini, neşeyi, muhabbeti muhafaza ederek yeni şartlara uyum sağlamaktır. Sizi siz yapan vasıflarınızı kaybettiğinizde kalabalıklar içinde yitip gidersiniz. Halbuki Rabb'im her kulunu aynı özelliklere, kabiliyetlere, güzelliklere sahip olarak yaratmıştır.

Roman kardeşlerim, elbette daha iyi eğitim, sağlık hizmeti alacak, daha kolay iş bulacak, daha iyi şartlarda yaşayacak ama Roman olmanın verdiği o cazibeden de asla vazgeçmeyecek. Bunu başardığınız anda Türkiye'nin en güzel, en nevi şahsına münhasır, en neşeli renklerinden biri olarak varlığınızı sürdürme imkanına kavuşursunuz."

- "Devletimizin tüm kurumları sizin yanınızdadır"

Roman vatandaşlara yaptıkları işin en iyisini yapma mesajını veren Erdoğan, "Müzik mi icra ediyorsunuz, en güzelini yapın. El sanatlarıyla mı uğraşıyorsunuz, en güzelini üretin. Ticaretle mi iştigal ediyorsunuz, en güzelini ortaya koyun. İşte o zaman önünüzdeki zorlukların, sıkıntıların, ön yargıların birer birer yıkıldığını göreceksiniz. Verdiğiniz mücadelede, Cumhurbaşkanı olarak, şahsımdan başlayarak devletimizin tüm kurumları sizin yanınızdadır. Siz bir gayret ortaya koyacaksınız ki yapılan planlar, programlar, düzenlemeler somut bir neticeye ulaşsın." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roman vatandaşların bunu başarabilecek dirayete sahip olduğuna inandığını vurgulayarak, Romanları iyi tanıdığını, içerisinde çok fazla dostu olduğunu anlattı. Erdoğan, ilk adım atıldığında, ilk irade ortaya konulduğunda gerisinin de çok kolay olduğunu kaydetti.

- "Fiilen her alanda bir yerlere bağımlıydık"

Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolculuğunun son 15 yılda daha önce hiç olmadığı kadar ileri seviyelere ulaştığına dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her yolculuk gibi kalkınma ve demokrasi mücadelemizde de karşımıza sürekli çelmeler, tuzaklar, oyunlar çıkıyor. İktidara geldiğimiz 2002 yılı kasım ayından bugüne kadar ülkemizin yaşadıklarını gözümüzün önünden şöyle film şeridi gibi geçirdiğimizde bu tablo çok daha iyi anlaşılıyor. Bu süreçte Türkiye'nin en büyük kazanımı nedir diye sorarsanız, size vereceğim cevap gerçek anlamda bağımsızlığımızı elde etmiş olmamızdır. Diyeceksiniz, Türkiye zaten bağımsız değil miydi? Kağıt üzerinde belki öyleydi ama fiilen her alanda bir yerlere bağımlıydık."

Türkiye'nin geçmişte savunma sanayinde bir yere bağımlı olduğunu, istenilen her silahı alamadığını aktaran Erdoğan, "Eğer biz insansız hava araçlarımızı üretmemiş olsaydık Afrin'de, Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün durum farklı olurdu." dedi.

- "Tepelerine tepelerine indik, inlerine girdik"

Yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili güncel rakamları paylaşan Erdoğan, "Afrin'de durum, son olarak 4108 terörist etkisiz hale getirildi. Kuzey Irak'ta 337 teröristi etkisiz hale getirdik. Yurt içinde 173 tane teröristi etkisiz hale getirdik. Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde bunların tepelerine tepelerine indik, inlerine girdik." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte ekonomide, IMF'den, dünya çapında söz sahibi finans kuruluşlarından bağımsız kararları alabilme imkanının bulunmadığına işaret ederek, göreve geldiklerinde IMF'ye olan 23,5 milyar dolarlık borcun 2013'te sıfırlandığını anımsattı. Türkiye'nin artık IMF'ye bağımlılığı olmadığını vurgulayan Erdoğan, "İşte AK Parti iktidarı budur." ifadesini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'nin, daha önce güvenlik politikalarını belli ülkelerden bağımsız tespit edebilme ve hayata geçirebilme şansı bulunmadığını, ülkenin, dış politikada kendi önceliklerini oluşturabilme ve icraata dökebilme imkanına sahip olmadığını söyledi.

Her konuda karar alma ve uygulama iradesi asgariye inen Türkiye ile karşı karşıya kalındığını, demokrasi ve ekonomide zaafiyet olduğunu belirten Erdoğan, "Biz her ikisini de güçlendirerek ülkemizin önünde yepyeni bir dönemi başlattık. Milli geliri 236 milyar dolar olan bir ülke, şimdi 860 milyar dolar olan bir ülke haline geldi. Yılda 36 milyar dolar ihracatı olan bir ülke şimdi 160 milyar dolar ihracatı olan bir ülke. Yılda 70 milyar lira yatırım yapan bir ülke şu anda 266 milyar lira yatırım yapan bir ülke. Nereden nereye." diye konuştu.

- "16 saatte FETÖ'yü defettik"

Ülkede çalışan sayısının 20 milyondan 28 milyona ulaştığına dikkati çeken Erdoğan, "Darbelere, cuntalara teslim olan bir ülkeyle darbecilerin, cuntacıların karşısına sizlerle beraber aslan gibi dikilen, sabah olmadan onları püskürten bir ülkeye aynı nazarla bakılabilir mi? 16 saatte FETÖ'yü defettik. Şimdi kovalıyoruz, onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. İşte Kosova'dan 6 tanesini aldık, geldik, Gabon'dan 3 tanesini aldık, geldik. Nereye giderseniz gidin. Şu ana kadar 80 tanesini getirdik, getirmeye devam edeceğiz." dedi.

Ekonomi üzerinden oynanan oyunları boşa çıkardıklarını, çıkarmaya devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Asıl olan, sizde gördüğüm bu yürek var ya o yürek. Roman kardeşlerim ceplerinde hiç para olmadığı halde yüreklerinin gücüyle asırlardır bu ülkede çok ciddi yaşam mücadelesi verdiler, veriyorlar. Elhamdülillah bizim milletimizde mangal gibi yürek var. Buradan ekonomimize saldıranlara sesleniyorum; başaramayacaksınız, 15 Temmuz'da, Suriye'de, Irak'ta, daha önceki oyunlarınızda nasıl başaramadıysanız şimdi de öyle başaramayacaksınız."

- Notlar

Salona gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, Roman vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla uzun süre ayakta alkışladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Roman hafız Kemal Gümüşdalı tarafından dua okundu.

Ardından Çanakkale Lapseki Roman İlahi Grubu, şair Mehmet Akif Ersoy'a ait "Vurulup Tertemiz Alnından Uzanmış Yatıyor" isimli kasideyi seslendirdi.

Roman sanatçı Kibariye ise başörtüsüyle çıktığı sahnede, Çanakkale Lapseki Roman İlahi Grubu'nun eşliğinde sanatçı Bayram Şenpınar ile "Allah kadirdir her şeye" eserini söyledi.

Öncesinde kısa bir konuşma yapan Kibariye, "Ayaklarımın, ellerimin titrememesi mümkün değil. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Ben her şeye rağmen sizlerle, Cumhurbaşkanımızla, Emine Hanım'la burada bulunmaktan mutluyum. Romanlığımla gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımız iyi ki var, Allah başımızdan eksik etmesin." diye konuştu.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözleri doldu

Romanlar hakkında hazırlanan bir video film izletilirken, Romanların geçmişten bugüne yaşadıkları sıkıntıları anlatan bir gösteri sahnelendi.

İstanbul'un Kasımpaşa'daki Roman arkadaşlarının ortak anılarını anlattığı videoyu izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gözyaşlarına hakim olamadı.

Sahneye getirilen "kırmızı gül" maketinin içinden çıkan bir erkek ve kız çocuğu ellerindeki Türk bayrağı ve çiçeği, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hediye etti.

Konuşmalar sonrasında farklı alanlarda başarı kazanmış başta Kibariye olmak üzere Roman vatandaşlara, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hediyeler verildi.

Romanlar tarafından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdim edildikten sonra, hatıra fotoğrafı çektirildi.

Buluşmada, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Adnan Demirez, Türkiye Roman Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler ile değişik illerden gelen çok sayıda Roman vatandaşlar da hazır bulundu.

Salondaki Romanlar "En büyük Roman Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

(Bitti)

Yorumlar