Bütün kredi kartları internetten alışverişe kapatıldı

Kredi kartıyla internet üzerinden alışverişe yeni dönem başlıyor. Bütün kredi kartları otomatik olarak bankalar tarafından alışverişe kapatıldı. Kartların kullanımı için bankanın müşteri onayı alması gerekiyor. Kartların yeniden alışverişe açılması için müşterilerin bankaları arayarak onay vermesi gerekiyor. Uygulama tam olarak 17 Ağustos'ta hayata geçiyor ancak birçok banka şimdiden uygulamayı başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Bütün kredi kartları internetten alışverişe kapatıldı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Kredi kartıyla internet üzerinden alışverişte yeni dönem başladı. Şu ana kadar kendiliğinden internetten alışverişe açık olan kredi kartları için artık müşterilerin bankaları arayarak onay vermesi gerekiyor. Aksi durumda internetten alışveriş yapılamayacak. Uygulama BDDK tarafından bankalara bildirdiği talimatla başladı. Uygulamanın resmi olarak hayata geçme tarihi 17 Ağustos 2017. Ancak birçok banka şimdiden kartları kapattı. 

BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu), 16 Şubat 2017 tarih ve 7052 sayılı kararı ile Türkiye'de faaliyet gösteren tüm Bankalara, kart hamilinin aksi yönde açık talebinin bulunmadığı hallerde, bireysel banka kartı ve kredi kartlarını yurtiçindeki ve yurtdışındaki tüm elektronik ticaret işlemlerine kapatması yönünde bir talimat verdi. 

16 Ağustos tarihine kadar geçiş süreci öngörülmüş olup, bu tarihe kadar banka veya kredi kartlarınızı elektronik ticaret (internetten ürün ve hizmet alımları) işlemlerine açık tutabilmek için bankanıza başvurabilirsiniz veya bankanızın size SMS veya e-posta ile göndermiş olduğu yönlendirmeleri takip edebilirsiniz.

BDDK'nın bu kararı, banka ve kredi kartı sahiplerini dolandırıcılıklardan korumaya yönelik olup, kart hamillerinin kartlarını elektronik ticaret işlemlerinde kullanmak istemesi halinde bankası ile iletişime geçmesi ve yönlendirmeleri takip etmesi yeterli olacak.

Yorumlar