Bütün hastanelere 72 saat genelgesi

Türkiye genelindeki resmi ve özel bütün sağlık kuruluşlarına gönderilen genelgede, "72 saat" kuralı hatırlatılarak bu kapsamda hazırlıklı olmaları istendi.

Google Haberlere Abone ol
Bütün hastanelere 72 saat genelgesi

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler her geçen gün genişletiliyor. Ülke genelindeki tüm hastanelerin afet ve acil durumlarda sunulacak sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkları önceden yapmalarını ve ilk 72 saat boyunca hastane dışından hiçbir yardım almaksızın kendi kendine yeterli olmalarını sağlamayı amaçlayan Hastane Acil Durum Planları (HAP) yönetmeliği yenilendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Sağlık Bakanlığı yönetmeliği üniversiteler, belediyeler, özel hukuk tüzel kişileri ve gerçek kişilere ait yataklı tedavi hizmeti sunan tüm hastaneleri kapsıyor.

Yönetmeliğe göre, afet ve acil durum çalışmaları, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülecek. HAP uygulanırken gerekmesi halinde afet ve acil durumlarda koordinasyon İl Sağlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi üzerinden gerçekleştirilecek.

Hastanelerin farklı kampüslerde yer alan ek binaları söz konusu olduğunda her bir bina için ayrı HAP hazırlanacak. Hastaneler; yatak kapasitelerine göre en az 1 ile 10 arasında afet timi oluşturma ve bu timlere gerekli eğitimi aldırmakla yükümlü olacaklar.

Yorumlar