Büşra Büşükşen açıldı mı?

Büşra Büşükşen açıldı mı, Türkiye'nin konuştuğu "Büyükşen çifti cinayeti"nin soruşturulması evresinde televizyon kanallarında görülen çiftin kızı hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Bazı sosyal medya hesaplarında Büşra'nın açıldığı ileri sürüldü. İşte dava ve Büşra ile ilgili son gelişmeler:

Google Haberlere Abone ol
Büşra Büşükşen açıldı mı?

Büşra Büşükşen açıldı mı, başörtülü olan Büyükşen çiftinin kızı Büşra'nın açıldığı ileri sürülüyor. Türkiye'nin son iki yıldır en çok konuştuğu konuların başında gelen "Büyükşen çiftinin cinayet davası"nda sanıklar hakim karşısına çıktı. Sanıkların ifadeleri ise yavaş yavaş medyaya yansımaya başladı. Yaşlı iki insanı öldürmekle suçlananların mahkemedeki ifadeleri konuşulurken Büşra ile ilgili de yeni gelişmeler yaşanıyor. Sosyal medya platformlarında yer alan bazı iddialara göre Büşra Büyükşen başını açtı, başörtüsünü çıkardı. Peki, iddia doğru mu, Büyükşen cinayeti davasında son durum nedir? İşte bütün bu geliişmelerle ilgili detaylar: 

Büşra Büşükşen açıldı mı?
Büşra Büşükşen

 

Türkiye'nin konuştuğu olay, 3 Eylül 2018'de saat 22.00 sıralarında, İsmil Mahallesi'ndeki tek katlı evde meydana geldi. Kar maskeli kişi, kapısı açık olan Büyükşen çiftine ait eve girdi ve emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş etti. Çiftin evdeki kızları Büşra Büyükşen (24) de saldırganın dipçik darbesiyle baygınlık geçirdi. Ölü gibi davranan ve daha sonra yatak odasının penceresinden atlayıp, yoldan geçen komşularının aracına binen Büşra Büyükşen, jandarmaya gidip olayı anlattı. Eve gelen jandarma ekipleri, Necla-Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenlerini buldu.

AİLE İÇİ ANLAŞMAZLIK SANILMIŞTI

Olayın ardından başlatılan soruşturmada ilk etapta Büyükşen çiftinin oğlu Uğur ve gelini Betül Büyükşen arasında daha önce yaşanan mihr tartışması nedeniyle öldürülmüş olabileceği üzerinde duruldu. Uğur Büyükşen, eşi Betül Büyükşen ile Betül Büyükşen'in ailesi ve yakınlarından gözaltına alınanlar oldu. Daha sonra şüpheliler, serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında Büyükşen çiftinin, yanlışlıkla öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde de duruldu. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, çiftin komşularının evli olan oğulları Hüseyin K. ile Esra Taş'ın, bir süre ilişki yaşadığını ve ayrıldığını belirledi. Esra Taş'ın da ayrılma nedenleri olarak Hüseyin K.'nin anne ve babasını sorumlu tuttuğu tespit edildi. Esra Taş'ın, Hüseyin K.'nin annesi M.K. ve babası M.K.'yi öldürtmeye karar verip, Abdullah Başdemir'i azmettirdiği belirlendi. 13 Temmuz 2021'de düzenlenen operasyonda Esra Taş, sevgilisi Abdullah Başdemir ve bu çiftin aynı mahallede temasa geçtiği Zekeriya Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen'in de aralarında olduğu 25 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Abdullah Başdemir, Esra Taş, Zekeriya Okşen ve Mustafa Okşen, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklulardan Mustafa Okşen, 17 Ağustos 2021'de cezaevinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yaşamını yitirdi. 'Kasten öldürmeye yardım etme' suçundan tutuklu olan Zekeriya Okşen tutukluluk süresine itiraz etti ve 4 Şubat'ta tahliye edildi.

AFGAN ÇOBANDAN SONRA GÜVENLİK GÖREVLİSİ TUTUKLANDI

Olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen Abdullah Başdemir'in, o dönem çiftliğinde çobanlık yapan ve daha sonra Konya'dan ayrılarak Ankara'ya giden Afgan uyruklu Abdulhamid Uzbek, 'kiralık katil' olduğu iddiasıyla tutuklandı. Soruşturma sürerken, Uzbek 22 Ekim 2021'de adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Yine soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Çumra'da Selçuk Üniversitesi'ne ait tesiste güvenlik görevlisi olan Ertuğrul Çelik, çıkarıldığı mahkemece 22 Nisan 2022'de tutuklandı.

Büşra Büşükşen açıldı mı?
Büşra Büşükşen



Çifte cinayetle ilgili hazırlanan iddianame, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tutuklu sanıklardan Esra Taş, Abdullah Başdemir, Ertuğrul Çelik ile tahliye olan Zekeriya Okşen hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından ayrıca 3'er yıla kadar yargılanmaları talep edildi. Ertuğrul Çelik hakkında ayrıca Büyükşen çiftinin kızları Büşra Büyükşen'i yaraladığı için de 'basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

ÖLÜ NUMARASI YAPAN BÜŞRA, TEŞHİS ETTİ

Hazırlanan 128 sayfalık iddianamede, soruşturma kapsamında aralarında Büyükşen çiftinin aile üyeleriyle Abdullah Başdemir'in çiftliğinde çalışan Afgan çobanların da aralarında bulunduğu 97 kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verildi. Büyükşen çiftini öldürdüğü ileri sürülen Ertuğrul Çelik'i, olay günü ölü numarası yapıp kurtulan Büşra Büyükşen'in teşhis ettiği belirtildi. Büşra Büyükşen ifadesinde, "Boyu, kilosu, fiziki yapısı, kollarındaki kıl oranı, göz yapısı, göz rengi, göz kapakları ve göz altındaki torbalar itibarıyla evimize girerek, babama ateş eden ve arka odada göz göze geldikten sonra elindeki tüfeğin dipçiğiyle kafama vurarak beni yaralayan şahıstır. Bu şahsı kesin olarak teşhis ediyorum" dedi.

KARIŞTIRILAN ADRESLER UYDU FOTOĞRAFLARIYLA ANLATILDI

İddianamede, Esra Taş'ın, evli olan Hüseyin K. ile yaşadığı ilişkinin sona ermesinden sorumlu tuttuğu Hüseyin K.'nin annesi M.K. ve babası M.K.'yi öldürtmeye karar verip, Abdullah Başdemir'i azmettirdiği belirtildi. Hüseyin K.'nin anne ve babasının eviyle Büyükşen çiftinin evinin nasıl karıştırıldığı uydu fotoğraflarıyla detaylı olarak anlatıldı. Esra Taş'ın, Zekeriya ve Mustafa Okşen'den aldığı adres tarifini Abdullah Başdemir ile paylaştığı belirtildi. Esra Taş'ın ifadesinde "Zekeriya Okşen'den Hüseyin K.'nin İsmil Mahallesi'nde ikamet ettiği babasının evinin adresini istedim. En son olay günü yapmış olduğum görüşmede, 'Köye girdikten sonra camiyi arkana alacaksın, solundaki ev Hüseyin K.'nin babasının evi' dedi. Ben de bu adresi Abdullah Başdemir ile olay günü paylaştım" dedi. Yine iddianamede Büyükşen çiftiyle Hüseyin K.'nin annesi ve babasının fiziki benzerlikleri anlatıldı. Hüseyin K.'nin çalıştığı iş yerine ait hafif ticari araçla öldürülen Metin Büyükşen'e ait aracın benzerliğine de iddianamede yer verildi.

İddianamede; soruşturma kapsamında Esra Taş'ın çevresindeki kişilerin ifadelerinin alınmasının ardından Abdullah Başdemir'in, daha önce bir olayla ilgili tanıştığı jandarmadaki görevliye, cinayete sevgilisinin karışıp karışmadığını sorduğu belirtildi. İddianamede; Başdemir'in ilk kez burada öldürülme olayını dillendirdiği ve kendisinin olayın dışında gibi göstermek istediği yönünde çabalara girdiğine yer verildi.

OLAY SAATİ ARKADAŞLARIYLA MANGAL YAPMIŞLAR

İddianamede, Esra Taş ve Abdullah Başdemir'in, olay saatinde, başka yerde bulunduklarına yönelik şahitlik etmeleri için cinayet şüphelisi olarak tutuklanan Ertuğrul Çelik'in çalıştığı Apa Mahallesi'ndeki Selçuk Üniversitesi'ne ait sosyal tesiste arkadaşlarıyla 'mangal' organizasyonu yaptıklarının anlaşıldığı belirtildi. Mangal yapıldığı sırada Esra Taş, Abdullah Başdemir ve Ertuğrul Çelik'in bir ara gözden kaybolduğu anlatıldı.

5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya sanıklar Esra Taş, sevgilisi Abdullah Başdemir, cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Çelik ile olaya yardım ettiği belirtilen, tutuksuz Zekeriya Okşen katıldı. Öldüren Büyükşen çiftinin çocukları Osman, Uğur ve Büşra Büyükşen ile sanıkların yakınları ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak azmettirici olduğu öne sürülen Abdullah Başdemir'in savunması alındı. Başdemir savunmasında, Esra Taş ile yeni tanıştığını belirterek, ifadesinde şunları söyledi:

''Suçlamadan dolayı 14 aydır tutukluyum. Olay günü, her gün piknik yaptığımız zamana denk geldi. İsmil Mahallesi'ne hiç gitmişliğim yok. Hüseyin K. ile alakam yok. Biz piknik yapıp evlerimize dağıldık. 14 aydır neden tutukluyum, onu bile bilmiyorum. Cinayetle alakam yok. Esra Taş ile yeni tanıştık. Her hafta oturuyorduk. Esra kız arkadaşlarıyla geliyordu. Esra sevgilim değil. Esra, diğer hayatımı bırakacağım dediği için ona yardımcı oldum. 1 ay takıldık. Ona yardımcı oldum. Ertuğrul Çelik, bizim köylümüz. Misafirlerle onun çalıştığı yere gidiyorduk. Cinayetle alakamın olma ihtimali yok. 3 günlük tanıdığım kadın için neden böyle bir şey yapayım ya da eğlendiğim kadın için neden böyle yapayım.''

Olaya yardım ettiği öne sürülen Zekeriya Okşen'i tanımadığını söyleyen Başdemir, ''Zekeriya Okşen'i hiç tanımıyorum. Ben Esra'ya olay günü 'Bugün kurtuluyorsun' gibi bir şey söylemedim. Ben gözaltına alınana kadar cinayeti Hüseyin ile Esra işledi zannediyordum. Çünkü Hüseyin, Esra'ya Bosna Hersek Mahallesi'nde ev tutmuş. Dosyadaki telefon kayıtları bana ait'' dedi.

Abdullah Başdemir, savunmasında salonda bulunan, öldürülen Büyükşen çiftinin oğullarından doktor Osman Büyükşen'e yönelik ise ''Osman Hocama bir şey sormak istiyorum. Rahmetlilerin katillerinin bulunmasını mı istiyor, yoksa kendine kurban mı arıyor? Olayı kapatmak mı istiyor?'' diye konuştu.

'ESRA'YA AŞIK DEĞİLİM'

Öldürülen Büyükşen çiftinin ailesinin avukatı, Başdemir'e, ''Esra'ya madem aşık değildin, neden böyle yaptın?'' diye sordu. Başdemir de ''Ben Esra'ya aşık değilim. Ben Esra'ya ulaşmak istesem, parasını verir ulaşırdım" dedi.

Avukatın ''Esra'nın öbür hayatından dediğin kastın ne? Esra ve ailesine para yardımı yaptın mı?' sorusu üzerine Başdemir, ''Esra, para karşılığı erkeklerle görüşen bir kadındı. Esra'ya son 1 yıldır değer vermeye başladığım için para yardımı yaptım'' cevabını verdi.

BÜŞRA'NIN MAHKEMEDEKİ İFADESİ

Olay günü, saldırganın dipçik darbesiyle baygınlık geçirip, ölü gibi davranan ve daha sonra yatak odasının penceresinden atlayan çiftin kızları Büşra Büyükşen de mahkemede tanık ve müşteki olarak dinlendi. Olay günü yaşananları anlatan Büşra Büyükşen, şunları kaydetti:

* “Bu insanların varlığından haberim bile yok. Metin ve Necla, annem ve babam olur. Esra, Abdullah ve Ertuğrul’dan şikayetçiyim. Saat 21.30 sıralarında babam camiden geldi. Daha sonra arabayı garaja park etmek için dışarı çıktı. Daha sonra televizyon izledi. 10 dakika sonra Ertuğrul içeri girdi. Babama ateş etti ve bize döndü. Sonra çaydanlık fırlatmak istedim.

* Dışarıdaki alana çıkarak tüfeğiyle uğraşmaya başladı. Uğur ağabeyimin tüfeğini almak istedim. Ama bulamadım. Sonra tüfekle bana vurdu. Bayılma numarası yaptım. Bir süre sonra dışarı çıktım. Dışarı çıktıktan sonra yola çıkıp koşmaya başladım.

* Osman Topbaş geldi. Arabasına bindim, jandarmaya gittik. Ardından Uğur ağabeyimin yanına gittik. Daha sonra olay yerine geldik. Ben sadece babamın vurulduğunu gördüm. Bana annemin öldüğünü hastanede söylediler.”

Büşra Büşükşen açıldı mı?
Büşra Büyükşen olarak verilen resim

 

Büşra Büyükşen'in açıldığına yönelik soruların nedeni, mahkeme çıkışında aile bireylerinin resimlerinin çekildiği anlarla alakalı oldu.

Aile bireylerinin resimlerini haberlerde kullanan bazı gazeteler başı açık bir kız çocuğunu "Büşra Büyükşen" olarak verdi.

Hal böyle olunca da insanlar "Büşra Büyükşen açıldı mı" sorusunu sormaya başladı. 

Görüntüdeki kişini Büşra mı yoksa aile bireylerinden bir başkası mı tam olarak bilinmiyor. 

Ancak Büşra'nın hem gözlüksüz hem de daha zayıf olduğu biliniyor; tabii ki her iki özellik de sonradan değişebildiği için bu da bir ölçü olarak alınmayabilir.

Yorumlar