Bursa'da gönüllüler, sokak hayvanlarını besledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğündeki gönüllüler, sokak hayvanlarını besledi

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da gönüllüler, sokak hayvanlarını besledi

Bursa Büyükşehir Belediyesinin sokak hayvanlarını besleme faaliyetlerinde gönüllü olarak görev alan vatandaşlar, tam kapanma sürecinin ilk hafta sonunda da boş durmadı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, pandeminin Türkiye'de ilk kez görüldüğü geçen yıl mart ayından bu yana, Sokak Hayvanları Tedavi Merkezinde, 6 bin 398 tedavi, 2 bin 900 parazit uygulaması, 1576 aşılama, 500 acil müdahalede bulunuldu.

Sahipsiz hayvanlara sahip çıkılması ve onların beslenmesi noktasında hayvanseverler ve gönüllü vatandaşlarla işbirliğine giden Büyükşehir Belediyesi, son bir yıl içinde de sokak hayvanları için 130 ton mama dağıtımı, 400 kulübe, 150 suluk ve 70 büyük mamamatik ile 950 ayrı noktada da besleme çalışmaları yaptı.

Hem besleme hem bakım

Tam kapanma sürecinin uygulandığı ilk hafta sonunda da gönüllü hayvanseverler, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Demirtaş Semtindeki Veteriner İşleri Şubesinde bir araya geldi. Gönüllü vatandaşların Gölyazı yolundaki sahipsiz hayvanları beslemesinin yanı sıra Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri de hayvanlara iç dış parazit ilaçlamalarını yaptı.

Hayvansever İlknur Çalışkan, uzun süredir bireysel olarak ailesiyle birlikte kırsal kesimdeki hayvanları beslemeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Neticede hayvanlar aciz varlıklar, 'Açım, hastayım' diyemiyorlar. Özellikle pandemi döneminde de hayvanlar yiyecek bulmakta çok zorlanıyor. Büyükşehir Belediyemizin öncülüğündeki besleme etkinliklerine katılıyoruz. Böylelikle karınları doyuyor, onlar mutlu olunca biz de mutlu oluruz."

Sokağa terk edilen hayvanların sayısının her geçen gün arttığını belirten Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Filiz Ayhan ise "O kadar çok terk edilen hayvan var ki ne büyükşehir ne diğer belediyeler yetişebilir. Herkesin birlikte ortak çalışması gerekir. Ben özellikle mama destekleri ve besleme faaliyetleri noktasında Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdür vekili Gürhan Alptekin de gönüllülerin katılımıyla hem besleme faaliyeti hem de hayvanların iç dış parazit ilaçlamalarını yaptıklarını kaydetti.

Yorumlar