Bursa'da ihtiyaç sahiplerine içme suyunu yüzde 30 indirim

Bursa'da ihtiyaç sahiplerine içme suyunda yüzde 30 indirime gidilmesi kararı alındı. İndirimden Bursa'da yaklaşık 40 bin ailenin faydalanması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da ihtiyaç sahiplerine içme suyunu yüzde 30 indirim

Bursa'da ihtiyaç sahiplerinin kullandığı su faturalarında yüzde 30 indirime gidilmesi kararı alındı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre,  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yönetiminde gerçekleştirilen belediye meclisinin aralık ayı toplantısı ikinci oturumunda, içme suyu fiyatlarına indirim ve artış kararları, tek maddede oy çokluğuyla alındı.

Buna göre, sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan, 3294 Sayılı Kanun kapsamında fakir ve muhtaç durumda olduğu tespit edilen, öksüz ve yetimler, dullar, 65 yaşını doldurmuş kişiler ile 2828 Sayılı Kanun kapsamında yoksulluk içerisindeki ailelerin çocuklarına yönelik Sosyal Ekonomik Destek alan aileler, 1 Ocak'tan itibaren içme suyunu yüzde 30 indirimli kullanacak.

Ayrıca Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresinin işletme maliyetlerindeki artış nedeniyle içme suyu fiyatlarına yüzde 15 zam yapılacak.

Kararın 44 bin civarında ihtiyaç sahibini ilgilendirdiğini aktaran Aktaş, zammın ise yağışların yetersiz kalması ve ekstra yatırımların finansmanı anlamında zorunlu olarak uygulanacağını kaydetti.

Yorumlar