Burhan Pazarlama olarak bilinen Burhan Demircan öldü

İstanbul boğazında vapur kullanan hemen hemen herkesin 60 yıl boyunca kesintisiz bir şekilde gördüğü ünlü pazarlamacı Burhan Demircan hayatını kaybetti. Peki, Burhan Demircan kimdir?

Google Haberlere Abone ol
60 yıllık Burhan Pazarlama artık yok

İstanbul'da boğaz ulaşımını kullanarak bir yakadan ötekine geçenlerin mutlaka gördüğü bir simaydı Burhan Demircan. 60 yıl boyunca Kadıköy-Eminönü veya Harem-Sirkeci hatlarında işportacılık yaparak geçimini sağladı. İstikrarlı bir şekilde mesleğini sürdürmesi dillere destan olmuştu.

Şık giyimi, düzgün Türkçesi ve nazik kişiliğiyle herkesin beğenisini toplayan Burhan Demircan hakkında tezler yazıldı, belgeseler çekildi. Demircan kitaplara konu oldu.

Yıllarca İstanbul’daki vapurlarda çeşitli ürünler satan, Burhan Demircan’ın ikna edici satış yöntemi yerli ve yabancı gazete ve televizyonlara haber oldu.

Burhan Pazarlama - Burhan Demircan

 

TRT’nin yıllar önce belgeselini yaptığı Burhan Pazarlama, İstanbul’da yaşayanların vapurda en az bir kere rastladığı bir isimdi. Güzel Türkçesi ile dikkat çeken Demircan’ın, “Her şeyi satarım” sözü halk arasında adeta klişeleşmişti.

Burhan Demircan’ın cenazesi ise bugün Ataşehir Örnek Mahallesi Merkez Camii'nden kaldırılacak.

BURHAN DEMİRCAN KİMDİR? 

Burhan Demircan 1950 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Henüz küçük yaşlarda İstanbul sokaklarında jilet satan babasıyla birlikte işportaya başladı. Babasıyla birlikte vapurlara biner, babasının sattığı ürünleri taşırdı. Daha sonra babasının işportacı arkadaşıyla birlikte işportacılık yapmaya başladı. Uzun yıllar boyunca Tahkale'den aldığı ilginç ürünleri vapurlarda, kendine has Türkçesi ve anlatım tarsıyla vuparlarda sattı. 

İşportacılık yaparken Kadıköy'de bir pasajda "Burhan Pazarlam" adında bir dükkan açtı. İş yeri açıkken de işportacılık yapmaya devam etti. Ürünlerini pazarladıktan sonra iş yerinin reklamını da yapmaktan geri durmazdı. Ancak bir süre işleri bozuldu, dükkanını kapatmak zorunda kaldı. 

Dükkanı kapatınca, reklam işini devam ettirme kararı aldı. Ürünlerini sattıktan sonra başka iş yerlerinin reklamını yaparak para kazanıyordu. 

İleriki yaşlarında artık pazarlama konusunda fikirlerine ve deneyimlerien başvurulan bir isim oldu. 

Büyük şirketlerin eğitim seminerlerine katılyor, televizyonlarda pazarlama üzerine programlar yapıyordu.

Yorumlar