Burak Elmas kimdir, serveti ne kadar, kimin damadı, şirketleri hangileridir, ne iş yapıyor, mesleği nedir?

Burak Elmas kimdir, kimin damadı, serveti ne kadar, şirketleri, ne iş yapıyor? Galatasaray'da başkanlık seçimleri kıyasıya mücadele sonunda belli oldu. Peki, Galatasaray başkanı kim oldu Galatasaray'ın yeni başkanı Burak Elmas kimdir, şirketi hangisidir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor?

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray başkanlık seçimleri sonuçlandı

Burak Elmas kimdir, kimin damadı, serveti ne kadar, şirketleri hangileridir, ne iş yapıyor, mesleği nedir? Galatasaray Kulübünün yeni başkanlık koltuğu için yapılan seçim kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. 4 binden fazla üyenin oy kullandığı seçimde yeni başkan Burak Elmas oldu. Peki, Galatasaray'ın yeni başkanı Burak Elmas kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor?

Galatasaray Kulübünün olağan genel kurulunda oy sayımı işlemi sürerken, 21. sandık sonunda Eşref Hamamcıoğlu 61 oy farkla önde yer aldı.

Burak Elmas kimdir, serveti ne kadar, şirketleri hangileridir, ne iş yapıyor, mesleği nedir?
Galatasaray Yeni Başkanı Burak Elmas

 

Galatasaray Lisesinde gerçekleştirilen kongrede, açılan 21. sandıktan Eşref Hamamcıoğlu'na 45, Burak Elmas'a 48, Metin Öztürk'e 33, Yiğit Şardan'a 18, İbrahim Özdemir'e de bir oy çıktığı belirtildi.

Toplam 147 oyun kullanıldığı 21. sandıkta, 2 oyun da geçersiz sayıldığı aktarıldı.

Açılan 21 sandık sonucunda Eşref Hamamcıoğlu bin 43 oya ulaşırken, Burak Elmas 982, Metin Öztürk 587, Yiğit Şardan 415, İbrahim Özdemir ise 75 oy topladı.

ELMAS OYLARINI YÜKSELTTİ

Galatasaray Kulübünün olağan genel kurulunda oy sayımı işlemi sürerken, 20. sandık sonunda Eşref Hamamcıoğlu 64 oy farkla önde yer aldı.

Galatasaray Lisesinde gerçekleştirilen kongrede, açılan 19. sandıktan Eşref Hamamcıoğlu'na 37, Burak Elmas'a 68, Metin Öztürk'e 18, Yiğit Şardan'a 17, İbrahim Özdemir'e de bir oy çıktığı belirtildi. 142 oyun kullanıldığı sandıkta 2 oyun da geçersiz sayıldığı kaydedildi.

Toplam 139 oyun kullanıldığı 20. sandıktan da Eşref Hamamcıoğlu'na 36, Burak Elmas'a 52, Metin Öztürk'e 29, Yiğit Şardan'a 18, İbrahim Özdemir'e de 4 oy çıktığı bildirildi.

Açılan 18 sandık sonucunda Eşref Hamamcıoğlu 998 oya ulaşırken, Burak Elmas 934, Metin Öztürk 554, Yiğit Şardan 397, İbrahim Özdemir ise 74 oy topladı.

27. SANDIK SONUNDA DURUM

Galatasaray Kulübünün olağan genel kurulunda oy sayımı işlemi sürerken, 27. sandık sonunda Burak Elmas aradaki farkı 12 oya indirdi.

Galatasaray Lisesinde gerçekleştirilen kongrede, toplam 200 oyun kullanıldığı 27. sandıkta Eşref Hamamcıoğlu'na 36, Burak Elmas'a 64, Metin Öztürk'e 43, Yiğit Şardan'a 55, İbrahim Özdemir'e de 2 oy çıktığı belirtildi.

Beyaz listenin de dağıtılmasıyla 27 sandık sonucunda Eşref Hamamcıoğlu bin 347 oya ulaşırken, Burak Elmas bin 335, Metin Öztürk 824, Yiğit Şardan 539, İbrahim Özdemir ise 88 oy topladı.

28. SANDIK: BURAK ELMAS 8 OYLA ÖNE GEÇTİ

Galatasaray Kulübünün olağan genel kurulunda oy sayımı işlemi sürerken, 28. sandık sonunda Burak Elmas rakibi Eşref Hamamcıoğlu'nun 8 oy önüne geçti.

Galatasaray Lisesinde gerçekleştirilen kongrede, açılan 28. sandıktan Burak Elmas'a 71, Eşref Hamamcıoğlu'na 51, Metin Öztürk'e 20, Yiğit Şardan'a 51, İbrahim Özdemir'e de bir oy çıktığı belirtildi.

Toplam 195 oyun kullanıldığı sandıkta, bir oyun da geçersiz sayıldığı aktarıldı.

Açılan 28 sandık sonucunda Burak Elmas bin 406 oya ulaşırken, Eşref Hamamcıoğlu bin 398, Metin Öztürk 844, Yiğit Şardan 590, İbrahim Özdemir ise 89 oy topladı.

YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU

Açılan sandıklarda iyi bir başlangıç yapamayan Burak Elmas, sandıkların sonuna doğru oylarını artırdı. Oyların büyük bir çoğunluğunu alan Burak Elmas, Galatasaray’ın 38. Başkanı oldu. 

BURAK ELMAS LİSTESİ 

Galatasaray'ın yeni başkanı seçilen Burak Elmas'ın yönetim için hazırladığı lise merak ediliyordu. Burak Elmas'ın listesinde kimler var?

İşte Burak Elmas'ın listesi: 

Yönetim Kurulu

Başkan adayı: Burak Elmas

Asil Liste: Burak Elmas, Ali Polat Bengiserp, Mehmet Remzi Sanver, Başak Karaca, Bikem Ardakoç Kanık, Turhan Özen, Burçak Emre Zorlu, Şükrü Köksal Ünlü, Mustafa Özgür Kalelioğlu, Rezan Epözdemir, Özgür Işıtan Gün

Yönetim Yedek Liste: İbrahim Reha Keskin, Selim Sefada, Abdulvahap Gazi Tanrıverdi, Mehmet Polat Kalafatoğlu, Ahmet Ozan Şener

Denetim Kurulu

Asil Liste: Asaf Savaş Akat, Tolga Erem, Emre Şahsuvaroğlu,

Yedek liste: Barış Nane, Anıl Mertol, Nazımcan Angın

Sicil Kurulu

Asil Liste: Recep Şükrü Ergün, Gülbin Erduran, Mehmet Mustafa Kemal Yalman, Sedat Besen, Sebla Kesim, İlknur Gündem, Halim Neyzi

Yedek Liste: Zeynep Lale Özkut, Adli Bora Palaska, Ali Mert Ramazanoğulları

Disiplin Kurulu

Asil Liste: Osman Alp Yalman, Mithat Can Baydarol, Tayfun Akçay, Kemal Erimtan, Ahmet Müçteba Kozikoğlu, Halit Tural, Banu Kaleağası Gürmen

Yedek Liste: Hasan Vedat Gürer, Huriye Cumhuriyet Sahin, Hüsnü Serdar Gökcan, Yalçın Veziroğlu, Mehmet Mert Yılmaz

YENİ GALATASARAY BAŞKANI BURAK ELMAS KİMDİR?

Burak Elmas 19 Mart 1974 tarihinde İstanbul'un Şişli ilçesinde dünyaya geldi. 

İş adamı olan Burak Elmas aynı zamanda spor yöneticiliği deneyimine sahiptir. 

Burak Elmas aslen Giresunlu'dur.

Sezgin ve Saniye Elmas'ın oğlu olarak 19 Mart 1974 tarihinde İstanbul'un Şişli ilçesinde doğdu.

Eski Galatasaray başkanlarından iş adamı Faruk Süren'in kızı Yelda Süren ile evlendi.

Elmas, ilk olarak henüz 23 yaşındayken 1997 yılında, Galatasaray PAF takımı sorumlusu olarak görevlendirildi.

Daha sonra 2 dönem Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu: Faruk Süren ve Özhan Canaydın yönetimlerinde yer aldı.

Mustafa Cengiz'in ilk döneminde ise Sportif AŞ Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

2 Mart 2021'de Galatasaray başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Burak Elmas Sezginler Holding A.Ş., Exel Depolama ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş.' de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapmıştır.

SEZGİNLER HOLDİNG VE SEZGİN ELMAS KİMDİR?

Burak Elmas'ın babası Sezgin Elmas aynı zamanda Sezginler Holding'in sahibidir. Peki, Sezgin Elmas kimdir? İşte Sezgin Elmas biyografisi: 

1950 Giresun doğumlu olan Sezgin Elmas evli ve 3 çocuk babasıdır. İstanbul Pertevniyal Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme-İstatistik mezunudur.

24 Haziran 1960 yılında özel sektörde part-time çalışmaya başlamış ve tahsili sırasında aralıksız iş hayatını sürdürmüştür. 1969 yılında Tahtakale’de serbest ticaret yapmaya başlamış ve 1977 yılında pastane tedariki ve malzemeleri satmaya başlamıştır. Kapris Pastaneleri ve Saray Pastaneleri hisselerini satın alıp çalıştırmaya başlamıştır. 1981 yılında Türkiye’nin ve Balkanların en büyük dağıtım organizasyonunu kurmuş, Türkiye çapında 154.000 noktaya satış yapar hale gelmiştir.

Mars, Benckiser, Dardanel, Kellog’s, Bristolmayers Squibb, Johnson&Johnson, Energizer,Chupa-Chups,Smith Kline Beacham, Seagram Anadolu Dış Tic.Ltd.Şti, Exel gibi birçok uluslararası şirketin Türkiye’ye yatırımlarını ve bu firmaların ürünlerini ilk Türkiye piyasalarında satış ve pazarlamalarını üstlenmiştir.

Seagram  Anadolu Dış Tic.Ltd.Şti. Exel uluslararsı şirketlerle ortak şirket kurup bu şirketlerin  yönetimlerinde görev yapmıştır.

1996 senesinde İngiliz Booker C&C Türkiye’ye getirmiş ortak olarak ilk gerçek toptancıya ve bakkala açık C&C mağazalarını açmıştır.

1997 tarihinde uluslararası Spar mağazalarını Türkiye’ye getirerek Türkiye çapında süpermarket zincirleri oluşturmuştur. JTI şirketinin belirli bölgelerde dağıtıcılığını yapmıştır. Türkiye’de üretim ve ihracatta İSO’nun 500 sanayi kuruluşu arasında ilk sıralarda 15 yıl yer almıştır.

Sezginler Gıda San.A.Ş., Togo,Hasat,Ludwig-Togo,Kestaş Çaypak, SC2030, Benckiser, Johnson&Johnson, Effemex; Kellog’s, Kerevitaş, Bristol Myers, Energizer, Smith Kline Beecham, Seagram şirketlerinde yönetim kurulu ve yönetici olarak çalışmıştır.

Bu şirketlerden bir kısmı 2001 krizinde kapanmıştır. Sezgin Elmas geçmiş yıllarda önce T.C. Başbakanlık ödülünü Turgut Özal’dan, daha sonra ise Sosyal Yatırımlardan dolayı Cumhurbaşkanlığınca layık görüldüğü ödülü Süleyman Demirel’den almıştır. Ayrıca gerek ihracat gerekse vergi derecelemelerinden dolayı birçok ödül almıştır.

BURAK ELMAS'TAN İLK AÇIKLAMALAR

Galatasaray'ın 38. başkanı Burak Elmas'ın ilk açıklamaları...

Tüm üyelerimize, bana ve ekibime göstermiş oldukları teveccüh için çok teşekkür ediyorum. Bu Galatasaray'a yakışan yarışı birlikte götürdüğümüz tüm adaylara, Galatasaray demokrasisine katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum.

Bu seçim, Galatasaray için çok önemli bir seçim. Galatasaray kararını verdi, kaybeden kimse yok. Yarından tezi yok birlik olup sorunları halledeceğiz. Birlikte çok şey başaracağız.

Bu uzun maratonda benim ailem olan ve beni bir saniye yalnız bırakmayan tüm ekip arkadaşlarıma müteşekkirim, iyi ki varsınız. Sevgili aileme de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Yaşasın Galatasaray!

BURAK ELMAS KİMİN DAMADIDIR?

Burak Elmas kimin damadıdır diye de sıklıkla sorular sorulur. Burak Elmas eski başkanlardan Özhan Canaydın'ın damadıdır.

 

Yorumlar