Buldan: Bedel ödedik, iktidar ortağı olacağız

Ağrı'dan Millet İttifakı'na mesaj veren Pervin Buldan, seçimlerden sonra iktidarın parçası olacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Buldan: Bedel ödedik, iktidar ortağı olacağız

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, ödedikleri bedel ve verdikleri emeklerin karşılığı olarak iktidarın bir parçası olacaklarını söyledi.

Daha önce yaptığı konuşmalarda muhalefet partilerine ittifak çağrısı yapan ve "Barış İttifakı kurulursa Öcalan'a uygulanan tecrit kalkar, Selahattin de Figen de Gülten de hapisten çıkar" diyen HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, bu kez de partisinin iktidarın bir parçası olacağını öne sürdü.

Ağrı'da "Demokratik Çözüm İçin Demokrasiye Çağrı" mitinginde konuşan Buldan, "Şimdilik demokratik muhalefet yürütüyoruz ama bu böyle devam etmeyecek, elbette ki ilerideki dönemlerde, süreçlerde demokratik iktidarın parçası olacağımıza bir kez daha Ağrı halkının huzurunda söz veriyoruz" dedi.

"Biz bu yolda büyük bedeller ödeyerek çıktık. Biz bu yola büyük emekler vererek çıktık." diyen Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadınlar ayrı emek verip, ayrı bedeller ödedi. Annelerimiz ayrı bedeller ödedi. Halkımız ayrı emek verdi, ayrı bedeller ödedi. Bu ödediğimiz bedellerin ve bu verdiğimiz emeklerin elbette ki bir karşılığı olacaktır. İşte bunun karşılığı bir dahaki seçimlerde HDP bu ülkeyi yönetecek olan parti olacak, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."


 

Yorumlar