Bulaşık yıkayan, koltuk silen, bebek bakan robotlara ne dersiniz?

Bulaşık yıkayan, koltuk silen, bebek bakan robotlara ne dersiniz? Dyson şimdi bu robotları geliştirmek için kolları sıvadı.

Google Haberlere Abone ol
Bulaşık yıkayan, koltuk silen, bebek bakan robot

Evde günlük hayatımızı kolaylaştıran robot süpürgelerin sağladığı konforun lezzetini alanlar şimdi farklı ihtiyaçlarına da benze çözümler istiyor. Bu ihtiyaçların ve taleplerin farkına varan Dyson şimdi bulaşık yıkayan, koltuk silen veya bebek bakımı yapan robotlar geliştirmeyi hedefliyor.

Dyson, Philadelphia'nın önde gelen akademik Uluslararası Robotik ve Otomasyon Konferansı'nda robot teknolojisi alanındaki gelecek planlarını gözler önüne seren bir film yayınladı.
Şirket laboratuvarlarının özel kamera arkası filmi, Dyson tarafından tasarlanan robotik ellerin nesneleri kavramasına dikkat çekerek teknoloji şirketinin bu alanda robot süpürgelerin ötesinde çalışmalar yaptığı sinyallerini veriyor.

Baş Mühendis Jake Dyson, şirketin Hullavington Havaalanı sahasında İngiltere'nin en büyük robotik araştırma merkezini inşa ettiğini açıkladı ve robot teknolojileri alanında uzman mühendisleri Dyson'a katılmaya davet etti.

Robotik, Dyson'ın yeni teknolojilere ve tesislere yönelik beş yıllık 2.75 milyar sterlinlik yatırım planının merkezinde yer alıyor. Teknoloji şirketine bu yıl dünya genelinde yüzde 50'si mühendis, bilim insanı ve kodlayıcıdan oluşan 2.000'den fazla kişi katıldı.

Dyson, 25 Mayıs 2022, Çarşamba günü Philadelphia'daki Uluslararası Robotik ve Otomasyon Konferansı'nda (ICRA) robot teknolojileri alanının en parlak zihinlerini hızla büyüyen ekibine katılmaya davet ederken, ev robotlarının geleceğine dair şirketin planları hakkında şimdiye kadarki en büyük ipuçlarını verdi.   

Dyson, konferansta gelişmiş robotik alanındaki hedeflerine daha fazla tanım getirerek, ev işleri ve diğer görevleri yapabilen otonom bir cihazın geliştirilmesini hızlandırdığının sinyallerini veriyor. Sosyal medyada da yayınlanan film, Dyson tarafından tasarlanan robotik ellerin nesneleri kavramasına dair en son gelişmelerini yakalayarak, teknoloji şirketinin düz zemin için tasarlanmış robot süpürgelerin ötesine geçtiğini gösteriyor. Wiltshire Hullavington Havaalanındaki gizli Ar-Ge çalışması, Dyson'ın Baş Mühendisi Jake Dyson tarafından yönetiliyor.

Dyson, tarihinin en büyük mühendislik işe alım sürecini hayata geçiriyor. Çalışanlarının yüzde 50'si mühendis, bilim insanı ve kodlayıcı olan teknoloji şirketine bu yıl 2.000 kişi daha katıldı. Dyson, bilgisayarla görü, makine öğrenimi, sensörler ve mekatronik gibi disiplinlerden 250 robotik mühendisini istihdam ederek bu alandaki hedeflerini güçlendiriyor ve önümüzdeki beş yıl içinde robotik alanında 700 kişiyi daha işe almayı hedefliyor. Ana plan: Hullavington Havaalanı'nda Birleşik Krallık'ın en büyük, en gelişmiş robotik merkezini kurmak ve on yılın sonuna kadar bu teknolojiyi evlerimize getirmek.

Yeni işe alınan mühendisler; Wiltshire'daki Hullavington Havaalanı'nda, Imperial College'daki Dyson Robotik Laboratuvarı'na yakın yeni bir Londra laboratuvarında ve Dyson'ın global genel merkezi Singapur'da görev yapacak. Dyson, son altı aydır 250 robot uzmanının yeni evlerine taşınma hazırlıkları için Hullavinton Havaalanı'ndaki ana uçak hangarlarından birini gizlice yeniden düzenliyor. En son robotik düzenlemesi; Dyson'ın yeni teknolojiler, ürünler ve tesislere yönelik 2,75 milyar sterlinlik yatırım planındaki bir sonraki aşamayı oluşturuyor. Bunun 600 milyon Pound’unun 2022 yılı içerisinde harcanması hedefleniyor.

Dyson Baş Mühendisi Jake Dyson konuyla ilgili; “Dyson ilk robot uzmanını 20 yıl önce işe aldı. Sadece bu yıl ekibimiz için 250 uzman daha arıyoruz. Bu; makine mühendisliği, görüş sistemleri, makine öğrenimi ve enerji depolama dahil olmak üzere tüm Dyson genelinde araştırmaları yönlendirecek, geleceğin robotik teknolojisine yönelik "büyük bir iddia”. Dünyanın en parlak zihinlerinin şimdi gelip bize katılmasına ihtiyacımız var.” dedi

Şimdiye kadarki Dyson robot süpürgeleri düz zemin için tasarlanmıştı. Bunlardan ilki DC06, 20 yıl önce tasarlandı. Elle hareket ettirme, robot öğrenimi, görsel algı ve uyumlu kontrol alanlarındaki yeni araştırmalara bir bakış sunan film, dünyaya Dyson’ın bu alandaki "büyük iddiası" hakkında ilk ip uçlarını veriyor. 

DYSON ŞİRKETİ 

Dyson, Singapur, Birleşik Krallık, Malezya, Meksika, Çin ve Filipinler'de mühendislik, araştırma, geliştirme, üretim ve test operasyonlarına sahip küresel bir araştırma ve teknoloji şirketidir. İngiltere'de bir garajda işe başlayan Dyson, kurulduğu 1993 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bugün, Birleşik Krallık'ta Malmesbury ve Hullavington'da 800 dönümlük bir alana yayılan iki teknoloji kampüsü ve Singapur'da küresel bir genel merkezi bulunuyor. Bir aile şirketi olan Dyson, 6.000 mühendis ve bilim insanı da dahil olmak üzere, küresel olarak doğrudan 14.000'den fazla kişiyi istihdam ediyor. Yeni Dyson Sanal Gerçeklik Demo Mağazası da dahil olmak üzere 2021'de 50'si dünya çapında açılan 300'den fazla Dyson Demo mağazasıyla 84 pazarda ürün satıyor.

Dyson, devrim niteliğindeki ürün ve teknolojileri tasarlamak için sektöre 2,75 milyar sterlinlik yatırım yapıyor ve 2022'de bu yatırımın 600 milyon sterlinini teknoloji, tesisler ve laboratuvarlara harcamayı hedefliyor. Dyson'ın katı hal pil hücreleri, yüksek hızlı elektrikli dijital motorlar, algılama ve görüş sistemleri, robotik, makine öğrenimi teknolojileri ve yapay zeka yatırımı geliştirmeye odaklanan küresel mühendisler, bilim insanları ve yazılım geliştirici ekipleri bulunuyor. İlk torbasız elektrikli süpürge olan DC01'in 1993 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana Dyson, saç bakımı, hava temizleme, robotik, aydınlatma ve el kurutma için problem çözücü teknolojiler tasarladı.

Dyson, radikal yeni teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak için 2022'de 2.000 kişiyi işe almak istiyor. 900'ü Birleşik Krallık'ta bulunan görevler, tüm seviyeleri kapsıyor ve Dyson'ın geliştirme alanlarında ön saflarında yer alan Elektronik, Akustik, Tasarım mühendisliği, Makine öğrenimi, Yazılım, Veri bağlantısı, Robotik ve Malzemeler dahil olmak üzere ekipleri de kapsıyor. 

ROBOTİK

Dyson daha önce Dyson 360 Eye robot süpürge (2016) ve geliştirilmiş Dyson Heurist (2020) ile robotikte görüntü sistemleri teknolojisine öncülük etmişti. Bu robotlar, her şeyden önce, son derece etkili elektrikli süpürgeler olarak, evlerin düzenini, insanlar ve evcil hayvanlar dahil engellerden nasıl kaçınılacağını anlamak, öğrenmek için görmek, filme almak ve yorumlamak için görüntü tabanlı haritalama, Dyson tarafından tasarlanmış algoritmalar ve 360 derecelik bir kamera kullanır.

Yeni Hullavington Robotik merkezi (H85), Dyson'ın global merkezi Singapur'daki meslektaşları, Imperial College'daki Dyson Robotik Laboratuvarı'ndaki araştırmacılar ve yeni bir Londra laboratuvarı ile el ele çalışan 250 robotik mühendisine ev sahipliği yapacak.

ÖNEMLİ BİLGİLER VE RAKAMLAR

Covid-19 pandemisinden kaynaklanan önemli zorluklara, üretim kaybına ve küresel bir çip kıtlığına rağmen Dyson, 2021'de yüzde 5'lik güçlü bir artışı ile gelirini 6,0 milyar sterlin (2020: 5,7 milyar sterlin) ve yüzde 16 artışla (FAVÖK) kârının 1,5 milyar sterlin olduğunu duyurdu. (2020: 1,3 milyar £).

Devrim niteliğindeki kablosuz elektirkli süpürge formatını tanıttığından beri Dyson, dünya çapında 70 milyondan fazla kablosuz elektrikli süpürge sattı.

2021'de Dyson Saç bakımı kategorisi, Supersonic saç kurutma makinesi, Corrale saç düzleştirici ve şimdi yenilenen Airwrap saç şekillendiriciyi içeren 20 milyonuncu saç bakım ürününü satarak, büyük talep gördü.

Dyson, geçen yıl 100 milyonuncu dijital motorunu üretti. Motorlar, bir Formula 1 motorundan beş kat daha hızlıdır ve popüler kablosuz elektrikli süpürgelerimize, Airblade el kurutma makinelerimize, ikonik Supersonic saç kurutma makinemize ve Airwrap saç şekillendiricimize güç sağlayarak, makinelerimizin kalbinde yer alır.

Dyson, 14 şehirde hava kalitesi sırt çantalarımızı ve dünyanın dört bir yanındaki evlerdeki bağlantılı hava temizleyicilerimizden gelen verileri kullanarak, karantina sırasında Hava Kalitesi ile ilgili en geniş çalışmalardan birini üstlendi. Sonuçlar, karantina sırasında insanlar evlerinde daha fazla zaman geçirdikçe, iç mekanlarda PM2.5 seviyelerinde bir artış olduğunu gösterdi.

Yıllık Dyson Küresel Toz Çalışması, insanların temizlik davranışlarını, toz bilimi konusundaki farkındalığını ve bunun kişinin sağlığı ve refahı üzerindeki potansiyel etkisinin anlaşılmasını amaçlıyor. 2021'de, COVID-19'un bir sonucu olarak evcil hayvan sahipliğindeki artış nedeniyle, çalışmanın kapsamı, evcil hayvan sahipliği ve ev tozu arasındaki korelasyon hakkında insanların anlayışını anlamak için dünya çapında 33 ülkeden 32.282 katılımcı tarafından genişletildi.

Yorumlar