Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Normalleşmede ikinci aşamanın başlamasıyla birlikte bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı yok mu sorusu gündeme geldi? İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı konusunda herhangi bir açıklama yaptı mı? Konuyla ilgili ilk açıklama Sağlık Bakanı Koca'dan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alına tedbirler pazartesi itibariyle gevşetildi. Yeni normalleşme süreci de böylece başlamış oldu. Yeni normalleşme süreci kapsamında kamu kurumlarında mesailer normale dönerken, kapalı olan işletmelerin bir kısmı da faaliyetlerine başladı. Kafe ve restoranlar yeni kurallara göre hizmet vermeye başladı. Ancak normalleşmenin devam ettiği hafta içinde vatandaşların kafasında bir soru işareti var. Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olup olmadığı konusunda vatandaşın kafasının karışık olması çok normal. Çünkü şu ana kadar bu hakkında net bir açıklama yapılmadı. Geçen hafta sonu için de açıklama yapılmadığı halde hafta sonunun tatil olduğu ortaya çıkmıştı. 

Bu hafta sonunda sokağa çıkma yasağı muhtemelen olmayacak. Ama yine de İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamayı beklemek gerekiyor. 

Çünkü İçişleri Bakanlığı tarafından henüz, "Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı yok" şeklinde bir açıklama gelmedi; ancak "Yasak var" şeklinde de bir açıklama gelmedi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki Bilim Kurulu iki hafta aradan sonra bugün ilk kez toplandı. Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, hafta sonu içinde bir kısıtlama önerilerinin olmadığını il bazında bir kısıtlama olabileceğini söyledi.

18 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ KISITLAMA SÜRÜYOR

Öte yandan sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü vatandaşlari ile 18 yaş altı vatandaşlara yönelik kısıtlama bu hafta da devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan son kabine toplantısının akabinde yaptığı açıklamada bu kısıtlamaların devam ettiğini söylemişti. Ancak hafta sonu ile ilgili bir açıklama yapmamıştı. 

18 yaş altı gençler ve çocuklar Çarşamba günleri, 65 yaş üstü vatandaşlar ise pazar günü dışarı çıkabiliyor.

Detaylar Geliyor...

Yorumlar