BTSO, 2017 fuar takvimini belirledi

- BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: - "İhracata dayalı kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda Bursa, gerçekleştirdiğimiz projelerle son 3 yılda 700 yeni ihracatçı firma kazandı"

Google Haberlere Abone ol
BTSO, 2017 fuar takvimini belirledi

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında, ABD, Almanya, Fransa ve İspanya gibi ülkelerde düzenlenecek 56 organizasyonu 2017 fuar takvimine aldı.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında, şimdiye kadar 3 bin 500'e yakın firma temsilcisini 75 fuar organizasyonuyla buluşturan BTSO, Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB destekleriyle firmaların yurt dışı tecrübesi kazanmasını sağladı.

Küresel Fuar Acentesi ve Ur-Ge projeleriyle Bursalı 150 firma, son bir ayda 60 bin kilometre yol katetti.

Gıda sektörü temsilcilerinden oluşan heyet, 8-11 Ekim tarihlerinde Las Vegas'ta düzenlenen İnternational Baking İndustry Exposition Fuarı'na katıldı. BTSO üyeleri, ekim ayında yine gıda sektörüne yönelik Paris'te gerçekleştirilen Sial Fuarı'na gitti. Plastik ve geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren firmalar da Almanya'da düzenlenen K Fuarı'na; enerji sektöründe faaliyet gösteren BTSO üyeleri, Varşova'da gerçekleştirilen Renexpo Poland Fuarı'na katıldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş başkanlığında, Las Vegas'ta düzenlenen ABC Kids Expo'ya stantlı katılım sağlayan BTSO temsilcileri, firmalarının uluslararası gücünü artırdı. Kimya Ur-Ge Projesi kapsamında ise Bulgaristan'da gerçekleştirilen Chemical Industry Fuarı'na stantlı katılım sağlandı.

Türkiye'nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiği Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında BTSO, 2017 yılı fuar takvimini belirledi. Oda temsilcileri ve üyeleri, gelecek yıl ABD, Almanya, Fransa, İspanya gibi ülkelerde gerçekleştirilecek 56 fuar organizasyonuna katılmayı planlıyor.

- "Son 3 yılda 700 yeni ihracatçı firma"

Açıklamada görüşlerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, gerçekleştirdikleri projelerle kent ekonomisinin ihracat odaklı büyümesine liderlik yaptıklarını belirtti.

Bursa iş dünyasının artık küresel arenadaki yenilikleri çok daha yakından takip ettiğini ifade eden Burkay, şunları kaydetti:

"Küresel Fuar Acentesi Projesi ve Ur-Ge projeleri sayesinde firmalar, önemli bir yurt dışı tecrübesine sahip oldu. Fuarlara giden firmaların yeni iş bağlantıları ile Bursa'ya döndüğünü görmek, bizlere de moral veriyor. İhracata dayalı kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda Bursa, gerçekleştirdiğimiz projelerle son 3 yılda 700 yeni ihracatçı firma kazandı. BTSO olarak iş dünyamızın üretimini ve ihracatını artıracak projelere liderlik etmeye devam edeceğiz."



Yorumlar