Boşandığı eşini öldüren koca hakkında müebbet

İddianamede, sanığın, astım hastası eski karısını boğarak öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Google Haberlere Abone ol
Boşandığı eşini öldüren koca hakkında müebbet

İzmir'de, çocuklarını görmek için evine gelen astım hastası eski karısını boğarak öldürdüğü ileri sürülen kocaya, ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 2019'da evlenen ve 2 çocuğu bulunan Remziye Tüysüz (22) ile Y.P'nin (27), olaydan 2 ay önce anlaşmalı olarak boşandıkları belirtildi.

Konya'dan İzmir'e gelen Tüysüz'ün, eski eşini telefonla arayıp çocuklarını görmek istediğini söylediği belirtilen iddianamede, evde bekleyen Y.P'nin, evine gelen astım ve bronşit hastası kadını, boğazını sıkarak öldürüp çocuklarının görmemesi için cesedini battaniyeye sardığı anlatıldı.

İddianamede, sanığın, suçunu itiraf ederek olayı bir anlık sinirle gerçekleştirdiğini kabul ettiği belirtilerek, Y.P'nin "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde İzmir Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Çocuklarını görmek için İzmir'e gelen Remziye Tüysüz'ün (22) cesedi, 4 Nisan'da İzmir'in Bornova ilçesinde, boşandığı kocası Y.P'nin evinde battaniyeye sarılı bulunmuştu. Olayla ilgili eski koca Y.P, iki kardeşi, babası ve babaannesi gözaltına alınmıştı.

Bu kişilerden suçunu itiraf eden Y.P. tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı.

Genç kadının cenazesi ise memleketi Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde toprağa verilmişti.

Yorumlar