Borsa bayramda açık mı, çalışıyor mu?

Borsa bayramda açık mı, işlem yapılabiliyor mu, BİST Ramazan Bayramı tatilinde çalışıyor mu?

Google Haberlere Abone ol
Borsa bayramda açık mı, çalışıyor mu?

Borsa bayramda açık mı, işlem yapılabiliyor mu, genel olarak borsalar veya BİST Ramazan Bayramı tatilinde çalışıyor mu?

Borsa İstanbul Ramazan Bayramında işlem yapıyor mu ya da resmi tatillerde işlem yapılabiliyor mu soruları usta yatırımcılardan ziyade yeni veya acemi yatırımcılar tarafından merakla soruluyor. 

Borsada tatil günleri de işlem yapmak isteyen yatırımcılar bunun için BİST'in açık olup olmadığına bakıyor. 

Yılın belirli günlerinde çalışmayan Borsa İstanbul, bayramda açık olup olmadığı ile araştırılmaya başlandı. İşlemlerini gerçekleştirmek isteyen birçok vatandaş, internet üzerinden Borsa bayramda çalışıyor mu sorusuna yanıt aramaya başladı.

Borsa İstanbul, bayramda özel bankalar ile aynı sınıfta yer alacak. Bayram tatili dahilinde kamu kurumları için arefe gününün yarım gün ve salı-çarşamba-perşembe-cuma gününün resmi tatil olması dolayısıyla BİST özel bankaların tatil durumunu takip edecek. Borsa İstanbul bu süreçte özel bankalar ile aynı sınıfta yer aldığı için aynı zaman diliminde çalışmalarına devam edecek.

Bu yıl Ramazan Bayramı arefesinin hafta sonu yani Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle zaten resmi tatil olduğu için hiçbir kurum çalışmayacaktır. 

Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri de resmi tatil olduğu için başta bankalar olmak üzere bütün finans kuruluşları da tatile giriyor. 

BORSA İSTANBUL'UN GENEL GÖREVLERİ NEDİR?

Bir ülkede fon talep edenler ile fon arz edenler arasındaki akımı düzenleyen kurumlar, bu amaçla kullanılan araçlar ile bu ilişkileri düzenleyen hukuki ve idari kurallardan oluşan yapının bütününe mali piyasa denir.

Mali piyasa; esas itibariyle para piyasası ile sermaye piyasasını kapsar.

Bu kapsamda sermaye piyasası kurumları olan menkul değerler borsalarının asli fonksiyonları; yatırımcılar arasında etkin bir risk paylaşımını sağlamak, pay fiyatlarını etkileyen bilgilerin tek elde toplanmasını ve şeffaf bir şekilde yatırımcılarla paylaşılması ile sermayenin etkin bir şekilde tabana yayılması şeklinde özetlenebilir.


 

Yorumlar