Bolton'un arkasında dikkat çeken harita

ABD Devlet Başkanı Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı John Bolton ABD'nin Venezuela'ya uygulayacağı yaptırımları açıkladı. Açıklamanın yapıldığı sırada Bolton'un arkasında yer alan harita dikkatlerden kaçmadı.

Google Haberlere Abone ol
Bolton'un arkasında dikkat çeken harita

ABD, yarından itibaren Venezuela'ya yaptırım uygulamaya hazırlanıyor. Yaptırım kararını açıklamak için kameralar karşısına geçen Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı John Bolton'un arkasında yer alan harita "Maduro'ya destek veren ülkelere gözdağı" şeklinde yorumlandı. Bolton'un iki yanında yer alan haritalarda Venezuela'da Maduro'yu destekleyen Çin, Türkiye, Rusya, İran ve Meksika gibi ülkeler kırmızı Guaido'yu destekleyen Kanada, Şili, Peru, Brezilya, Guatemela, Kolombiya ve Paraguay ise mavi renklerle işaretlendi.

ABD'DEN VENEZUELA ORDUSUNA ÇAĞRI

Venezuela'ya uygulanacak yaptırımları açıklayan Bolton, Venezuela'nın meşru Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu destekleyen orduya da bir çağrı yaptı. Kendilerinin nezdinden Maduro'nun bir meşrutiyeti kalmadığını ifade eden Bolton Venezuela ordusundan kendini geçici başkan olarak ilan eden Guaido'yu tanımasını istedi.

Bolton Harita

VENEZUELA ORDUSU DESTEK İÇİN SOKAĞA ÇIKTI

ABD'nin tehditlerine rağmen boyun eğmeyen Venezuela ordusu Maduro'ya destek vermek için sokağa indi. Öte yandan Venezuela Savunma Bakanlığı da Twitter hesabından açıklama yaptı. 

Venezuela Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bugün, 28 Ocak, şanlı ordumuzun erkek ve kadınları, Amerikan emperyalizminin aralıksız saldırıları karşısında morallerin yüksek olduğunu sergiledi. Venezüella'yı korumak boynumuzun borcu" dendi.

Yorumlar