'Boğaziçi'ndeki kelepçe olayına inceleme

Boğaziçi Üniversitesi'nde terör örgütlerine ait marşların görmezden gelinmesine neden olan "kelepçe olayı" ile ilgili inceleme başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Boğaziçi'ndeki kelepçe olayına inceleme

Boğaziçi Üniversitesi'nin kırık kapısını dışarıdan gelen eylemcilere kapatmak için kullanılan yöntem tartışmalara neden olmuştu. Kilidi tutmayan kapıyı kelepçe ile tutturmaya çalışan güvenlik güçleri hakkında inceleme başlatıldı. Yapılan incelemede ilk elde bilgilere göre; kelepçenin üniversite güvenliğine ait olduğu, takan kişinin ise bir polis memur olduğu öğrenildi.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs ana giriş kapısı önünde yapılan eylem sırasında demir sürgülü kapıya kelepçe takılması ile ilgili inceleme başlatıldı. Yapılan ilk incelemede kelepçenin üniversite güvenlik görevlililerine ait olduğu ve Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru tarafından takıldığı öğrenildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde olaylı protestolar sırasında güney kampüs ana girişindeki demir sürgülü kapıya takılan kelepçeyle ilgili inceleme başlatıldı. Edinilen bilgilere göre kelepçenin üniversitenin özel güvenlik görevlilerine ait olduğu ortaya çıktı. Yapılan incelemede kelepçenin kapıya Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru tarafından takıldığı belirlendi.

Polis memurunun üst amirlerinden talimat almadan kelepçeyi kapı demirlerine taktığı tespit edildi. Olayla ilgili bilgisine başvurulan polis memurunun inisiyatif kullanarak kelepçeyi demir kapıya açılmaması amacıyla taktığını söylediği kaydedildi. Olayla ilgili kapsamlı incelemenin sürdüğü belirtildi.

BOĞAZİÇİ'Nİ BOĞAZİÇİLİ MİM KEMAL ÖKE'DEN DİNLEYELİM

 

 

Yorumlar

Yıldız Yağmuru Türkiye’nin en zeki çocuklarının bulunduğu okula kelepçe takmak ne anlama geliyor. O yerde sürüklediğiniz yavrular sizin yavrularınız olabilir.. o copladığınınız yavruların babası polis olabilir. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor. O çocukları korumanız gerekirken copluyorsunuz.