"BoE'nin faiz artırmasından korkulmamalı"

- İngiltere Merkez Bankası Baş Ekonomisti Haldane: - " (Faiz artışı) Bu korku ve kaygı kaynağı olmaktansa ekonominin direncinin ispatlanması açısından iyi bir haber olacaktır" - "Bir sonraki görüşme için kasımda toplandığımızda ekonominin nasıl göründüğünü ve piyasa oranlarının neyi işaret ettiğini yeniden değerlendireceğiz"

Google Haberlere Abone ol
"BoE'nin faiz artırmasından korkulmamalı"

LONDRA (AA) - İngiltere Merkez Bankası (BoE) Baş Ekonomisti Andy Haldane, bankanın ilerleyen dönemde politika faizini artırmasından korkulmaması gerektiğini söyledi.

Sky News’e değerlendirmede bulunan Haldane, “Özellikle eylül ayında komitenin (Para Politikası Komitesi) büyük çoğunluğu önümüzdeki aylarda parasal teşvikin bir miktar azaltılabileceği bir noktaya yaklaştığımızı belirtti. Ben de bu grubun içerisindeydim. Açık konuşalım; benim için bu iyi bir haber olur. Bu faiz oranlarının, yeni normal eski normalden farklı olacaksa da, yeniden normale dönmesi anlamına gelir.” ifadelerini kullandı.

Haldane, “Bu durum ekonomide iyileşmenin bir işareti olur. Bu (faiz artışı) korku ve kaygı kaynağı olmaktansa, ekonominin direncinin ispatlanması açısından iyi bir haber olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

İlerleyen dönemde bankanın politika faizinde yukarı yönlü bir hareket olabileceğine işaret eden Haldane, “Piyasa o zamandan (son Para Politikası Kurulu toplantısından) bu yana ilerledi. Bir sonraki görüşme için kasım ayında toplandığımızda ekonominin nasıl göründüğünü ve piyasa oranlarının neyi işaret ettiğini yeniden değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

İngiltere Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu’nun (PPK) eylül ayındaki tutanaklarının açıklanmasından bu yana, piyasalar bankanın kasım ayında politika faizini artırma kararı alabileceği yönünde fiyatlama yapmaya başladı.

İngiltere Merkez Bankası halihazırda para politikası faizini yüzde 0,25 ile tüm zamanların en düşük seviyesinde tutmaya devam ediyor.

Yorumlar