Saniye ve Gülten diziden neden ayrıldı, Selin Yeninci Bir Zamanlar Çukurova'da neden yok?

Saniye ve Gülten diziden neden ayrıldı, Selin Yeninci diziden çıktı mı? Saniye karakterini canlandıran oyuncu gerçekte kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Gaffur'un karısı Saniye konağın baş kahyasıdır. Çiftliğin bütün işlerine koşturduğu gibi dizinin en sivri zeka isimlerinden biridir.

Google Haberlere Abone ol
Saniye ve Gülten neden ayrıldı, neden öldü?

Saniye ve Gülten diziden neden ayrıldı, Selin Yeninci Bir Zamanlar Çukurova'da neden yok? Bir Zamanlar Çukurova Saniye kimdir, Selin Yeninci nereli, kaç yaşında, gerçek adı nedir, kaç yaşında gibi sorular karakteri canlandıran oyuncunun muhteşem performansı sonrasında sıklıkla cevabı merak edilen sorular oldu. Peki, Saniye neden ayrıldı, neden öldü Selin Yeninci diziden çıktı mı? Saniye ve Gülten diziden neden ayrıldı, Selin Yeninci Bir Zamanlar Çukurova'da neden yok?

Bir Zamanlar Çukurova Saniye kimdir? Gerçek adı nedir?
Bir Zamanlar Çukurova Saniye

 

Adana'nın 1970'li yıllarda yaşayan ailelerinin durumunu ekranlara taşıyan Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Yaman ailesinin konağında çalışanlar da dizinin en çok dikkat çeken isimleri arasında yer alıyor. Özellikle de konağın demirbaşları olarak bilinen Saniye ile eşi Gaffur, dizinin en çok konuşulan isimleridir. 

Saniye konağın kadın kahyası, eşi Gaffur ise erkek kahyasıdır. Konakta olup biten her şeyden sorumlu olan Saniye karakterini canlandıran oyuncu, profesyonel oyunculuk yeteneğiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Saniye, konağın hanımı Hünkar Hanım hayattayken onun sağ koluydu. En çok güvendiği kişilerden biriydi. Öyle ki konağın aslında bütün iç dış işlerini Saniye'ye emanet etmişti. Saniye zeki, çalışkan, çevik ve aynı zamanda da sadık bir kahyadır.

Konak sahiplerinin güvenini kazanmış ancak lakayt ve karaktersiz kocası yüzünden sık sık evin sahiplerine karşı zor durumda kalmaktadır. Peki, Bir Zamanlar Çukurova Saniye'yi kim canlandırıyor. İşte cevap: 

Saniye karakterini canlandıran oyuncu Selin Yeninci'dir. Peki, Selin Yeninci kimdir? İşte biyografisi: 

Selin Yeninci 16 Ocak 1988 İstanbul'da dünyaya geldi.

Yeninci, Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümünde tamamladı. 

Haluk Bilginer ile çeşitli oyunlarda yer aldı.

İlk oyunculuk deneyimini "Vicdan" adlı dizide deneyimledi.

Günümüzde ATV'de yayınlanan "Bir Zamanlar Çukurova" dizisinde Saniye karakterini oynuyor.

 

İşte Saniye'nin daha önce oynadığı yapımlar: 

2018 – Nasipse Adayız (Arzu) (Sinema Filmi)

2018 – Bir Zamanlar Çukurova (Saniye) (TV Dizisi)

2018 – Avlu (Merve) (TV Dizisi)

2017 – Yüz Yüze (Melisa) (TV Dizisi)

2016 – Kaçın Kurası (Neşe) (TV Dizisi)

2016 – Rengarenk (TV Dizisi)

2014 – Toz Ruhu (Neslihan) (Sinema Filmi)

2014 – Olur Olur (Ebru) (Sinema Filmi)

2014 – Vicdan (Hande) (TV Dizisi)

DİZİDEN AYRILDI

Geçen haftalarda Bir Zamanlar Çukurova'nın Gülten'i Selin Genç'in diziye veda edeceği kesinleşmiş, dizinin Saniye'si Selin Yeninci'nin de Adana'da çekilen projeden ayrılmak istediği ancak yapım şirketinin başarılı oyuncuyu kalması için ikna etmeye çalıştığı bilgisi yayılmıştı.

Son gelen bilgilere göre Selin Yeninci ile Selin Genç 4 sezondur oynadıkları projeye ölerek veda etti. Dizinin Gafur'u (Bülent Polat) hem eşinin hem de kardeşinin ölümüyle sarsılacak.

İki oyuncunun veda sahnelerinin çekimi ise covid engeline takıldı. Dizinin yapımcısı Timur Savcı Adana'da düzenlenen bir ödül törenine katıldı. Törende Savcı'ya dizinin yönetmeni Murat Saraçoğlu da eşlik etti. Daha sonra yapımcı Savcı'nın koronavirüse yakalandığı ortaya çıkınca Saraçoğlu da temaslı olduğu için karantinaya girdi. Bu yüzden dizinin çekimlerine ara verildi.

ATV'nin sevilen dizisi 'Bir Zamanlar Çukurova'da 'Saniye' karakterine hayat veren Selin Yeninci'nin gerçek hayattaki tarzıyla dikkat çekti. 'Bir Zamanlar Çukurova'nın 'Saniye'si Selin Yeninci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda bambaşka biri... 32 yaşındaki oyuncu, sevenleri tarafından adeta mercek altına alındı. Dizide başarılı oyunculuğuyla dikkat çeken Yeninci'nin fotoğrafları görenleri hayrete düşürdü. 16 Ocak 1988 tarihinde dünyaya gelen güzel oyuncu, 53 kilo ve 1.64 cm.

 

 

Yorumlar