Bingöl'de depremin yaraları sarılıyor

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen depremin ardından bölgeye giden Kızılay, AFAD ve diğer yardım kuruluşları depremin yaralarını sarıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bingöl'de depremin yaraları sarılıyor

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde güvenlik korucusu Cengiz Pullu'nun şehit olduğu, 18 kişinin yaralandığı 5.7 büyüklüğündeki depremin yaralarının sarılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, depremin ardından AFAD koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlıkları, jandarma, Türk Kızılay, belediye, itfaiye, özel sağlık kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle bölgeye 127 araçla 998 personel ulaştırıldı. Depremzedelere 4 bin 308 çadır, 7 bin 200 uyku seti, 3 bin 300 yatak, 9 bin 500 öğün yemek, 2 bin 232 mutfak seti sağlandı. Valilikçe depremden etkilenen çocuklara oyuncak dağıtıldı. Depremden etkilenen bölgelerde kurulan çadırlarda yaşam sürüyor. Türk Kızılay ekipleri de depremden etkilenen köylerde vatandaşlara Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske dağıttı. Depremden etkilenen ve tedavisi tamamlanan 22 vatandaşın taburcu edildiğini, 4 vatandaşın tedavilerinin ise sürdüğünü bildirdi. İkinci deprem sonrası etkilenen Erzurum'da bir ve Bingöl'de 8 kişi taburcu edildi. Türk Kızılay tarafından bölgeye 12 bin 500 kişilik sıcak yemek, 4 bin kumanya, 75 gıda kolisi ve 5 bin kişilik sahra mutfak kiti ulaştırıldı. Bingöl'de 953 ve Erzurum'da ise 458 çadırın kuruldu. Kaynarpınar köyü muhtarı Özbek Abaylı, tüm devlet kurumlarının yardımlarına koştuğunu belirterek "Bize yetiştiler, çadır verdiler, gıda yardımı da yapıyorlar. Yatak olsun, yorgan olsun her desteği sunuyorlar" dedi.

Kızılay, Bingöl'de 2 bin 300 maske dağıttı

Türk Kızılay, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske takmanın zorunlu olduğu Bingöl'de, depremzedelere 2 bin 300 maske ve hijyen malzemeleri dağıttı.

Türk Kızılaydan yapılan açıklamada, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen depremin ardından bölgedeki faaliyetlere devam edildiği belirtildi.

Maske takmanın zorunlu olduğu Bingöl'de depremden etkilenen vatandaşlara 2 bin 300 maske dağıtıldığı aktarılan açıklamada, "Yeniköy, Kayapınar, Dinarbey, Elmalıköy ve mezralarında dağıtılan maskelerin doğru kullanımı konusunda da vatandaşlara bilgi verildi. Ayrıca 270 dezenfektan, 200 eldivenin de dağıtımı gerçekleştirildi." bilgisi verildi.

Saha çalışmaları devam ediyor

Erzurum, Erzincan, Muş ve Diyarbakır’daki Kızılay ekiplerinin de bölgeye destek olmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kızılaydan 47 personel ve 30 gönüllü sahadaki çalışmaları yürütüyor. 12 öncü/haberleşme aracı, 3 yardım tırı ve 1 sahra mutfak kiti bölgede vatandaşlara hizmet veriyor. Sıcak yemek ve çorba ikramlarından 15 binden fazla kişi faydalandı. Ayrıca 75 gıda kolisi ve 4 bin kumanya vatandaşlara dağıtıldı. 150 çadır, 1500 battaniye ve 292 yatak, 500 ısıtıcı ile birlikte 6 genel maksat çadırıyla bölgedeki ihtiyaçlar karşılanıyor."

BİNGÖL'DEKİ DEPREM

 

Yorumlar