Bilsem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2020 Bilsem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Bilsem sınavına giren çocuklar ve velileri sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. MEB tarafından açıklanacak sonuçların tarihi ve web sitesi haberimizde

Google Haberlere Abone ol
Bilsem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2020 Bilsem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan BİLSEM sınavlarının sonuçları veliler tarafından merakla bekleniyor. Sonuçların 22 Nisan tarihinde açıklanması bekleniyor.

MEB tarafından başarılı öğrencileri tespit amacıyla gerçekleştirilen BİLSEM sınavının merakla beklenen grup tarama sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Açıklama yapıldıktan sonra MEB'in resmi sitesi üzerinden BİLSEM grup tarama sonuçları öğrenilebilecek. Bakanlığın internet sitesi meb.gov.tr üzerinden duyurulacak olan sonuçlarla ilgili olarak öğrenciler, kendilerine tahsis edilen bilgilerle giriş sağlayabilecekler. Peki BİLSEM Sınav Sonuçları nasıl öğrenilir ve sınav sonuçları açıklandı mı? İşte detaylar.  Her soru 10 puan olmak üzere, uygulama 450 puan üzerinden değerlendirilmiştir. 

Geçtiğimiz sene sonuçlar Mayıs ayı başında açıklanmıştı. Geçen yılın açıklaması aşağıdaki gibiydi: MEB Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde yer alan açıklamaya göre; Bu uygulamada genel zihinsel yetenek alanında bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için taban puanlar, Türkiye ortalaması üzerinden belirlenmiştir.

BİLSEM'DE PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIYOR?

Her soru 10 puan olmak üzere, uygulama 450 puan üzerinden değerlendirilmiştir.

1. Sınıflarda genel zihinsel yetenek alanı için 330 taban puan,

2. Sınıflar için genel zihinsel yetenek alanı için 380 taban puan olarak belirlenmiştir. Resim ve müzik yetenek alanında bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler; Bilim ve Sanat Merkezlerine yerleştirilecek öğrenci sayılarının dört katı üzerinden belirlenmiştir.

1. Sınıflarda resim ve müzik yetenek alanı için taban puan 300'dür.

2. Sınıflarda resim ve müzik yetenek alanı için taban puan 340'dır. Bireysel incelemeye hak kazanan öğrencilere en kısa zamanda il tanılama sınav komisyonu tarafından randevuları verilerek, öğrencinin devam ettiği örgün eğitim kurumu tarafından velilere bilgilendirme yapılacaktır.

BİLSEM NEDİR?

BİLSEM HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

- Bilsem başvuru işlemi bireysel olarak yapılamıyor.

- Bilsem’e aday öğrencileri sınıf öğretmenleri belirleyip sisteme giriyor.

- Özel yetenek alanları resim, müzik ve genel zihinsel yetenek olarak gruplandırılacak.

- Grup tarama uygulamasına katılacak öğrenciler ve gerekli giriş belgeleri e-okul üzerinden bireysel olarak takip edilebiliyor.

- Okul idaresi, sınava giriş belgesini imza karşılığında veliye teslim edecek ve gerekli bilgilendirmeyi önceden yapacak

- Grup tarama testlerinde tablet bilgisayarlar kullanılacak

- MentalUP Zeka Oyunları uygulamasını, Bilsem sınavına hazırlık için destekleyici olarak kullanabilirsiniz.

- Grup tarama uygulamasının sonuçları 22 Nisan 2020 tarihinde açıklanacak

- Grup tarama testinde barajı aşan öğrenciler bireysel yetenek sınavına girmeye hak kazanacak.

- Bireysel yetenek değerlendirmesi randevulu sistemle yapılacak.

- BİLSEM’e kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri okullardan duyurulacak.

Kaynak:sonhaberler.com

Yorumlar