BİLSEM sınav sonuçları açıklandı

Ocak ayında yapılan BİLSEM sınavlarının sonuçları açıklanmaya başladı. İlkokul 1, 2 ve 3 sınıflara yönelik yapılan BİLSEM sınav sonuçları MEB resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebilir.

Google Haberlere Abone ol
BİLSEM 2020 sonuçları açıklandı

BİLSEM sınavlarının sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Ocak ayında yapılan 1,2 ve 3. sınıflara yönelik BİLSEM sınavlarının merakla beklenen sonuçları açıklandı. 

BİLSEM 2020 sınavı ne zaman yapılacağı konusu öğrenciler ve veliler tarafından şimdiden merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı her yıl düzenli bir şekilde yılda bir kez olmak üzere uygulanan BİLSEM sınavları giderek önem kazanmaya başladı. Öğretmen ve velillerin öğrenciler için son derece faydalı gördükleri BİLSEM sınavlarında öğrencilerin seviyelerini ölçmek mümkün. 2018-2019 Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Takvimi’ne göre, BİLSEM’lere öğrenci seçimi için sınıf öğretmenleri e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğrenci gözlem formlarını 14 Aralık’a kadar doldurabilecekti. Başvurular yapıldı, sınavlara girildi. Şimdi ise öğrenciler sınavların sonuçlarını merakla bekliyordu. Sınav sonuçları açıklandı, değerlendirmeler yapıldı şimdi gözleri yeni sınavlarda. Peki, BİLSEM 2020 sınavı ne zaman yapılacak?

BİLSEM SINAV TAKVİMİ

BİLSEM 2020 sınav takvimi henüz açıklanmadı. Ancak her yıl BİLSEM Sınavlarının ilk ocak ayının üçüncü hatfasında, ikincisi ise mart ayının son haftasında yapılır. Buna göre bu yıl da yani 2020 BİLSEM sınavı da muhtemelen ocak ayının üçüncü haftasında gerçekleştirilecektir.

BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığı sınav takvimine göre BİLSEM 2019 sınav sonuçları 29 Mart 2019 Cuma günü açıklanması gerekiyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı son dakika değişikliğiyle BİLSEM sonuçlarını açıklama tarihini değiştirdi.

Buna göre BİLSEM 2019 sınav sonuçları 19 Nisan 2019 tarihinde açıklandı.

Sonuçlara meb.gov.tr sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

Sonuçlar için öğrencinin TC Kimlik Numarası ve ekranda istenen bilgilerle öğrenilebilecek.

BİLSEM zihinsel yetenek alanında yapılacak bireysel değerlendirme randevuları il tanılama sınav komisyonları tarafından 22 Nisan 2019 ile 12 Temmuz 2019 tarihleri arasında tamamlanacak. 

BİLSEM Zihinsel Yetenek alanında değerlendirmeye tabi tutulacak öğrencilere randevu verilecek. Randevu bilgilerine ise MEB e-Okul sistemi üzerinden, "Sınav İşlemleri" menüsünden bulunabilecek.

Öte yandan, fotoğraflı giriş belgelerinin çıktısı okul idaresi tarafından alınarak onaylanıp öğrenci velilerine imza karşılığında verilerek veliler bilgilendirilecek. 

Bu değerlendirmelerin sonuçları da yine orgm.meb.gov.tr adresi üzerinden yayınlanacak.

Görsel Sanatlar Yetenek Alanı'nda değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin randevu bilgileri ise 16 Nisan 2019 tarihinde e-Okul üzerinden yayınlanacak. Onların da aynı şekilde fotoğraflı giriş belgeleri okul tarafından velilere bildirilecek.

Müzik Yetenek Alanı'nda mülakata alınmaya hak kazanan öğrenciler ise 22 Nisan 2019 ile 12 Temmuz 2019 tarihleri arasında işleme tabi tutulacak. 

BİLSEM mülakatları ve bireysel değerlendirme sonuçları tamamlandıktan sonra bütün sonuçlar 19 Temmuz 2019 tarihinde meb.gov.tr üzerinden açıklanacak.

BİLSEM 2019 SINAV SONUÇLARI İÇİN 

TARAMA UYGULAMALARI DEVAM EDİYOR

Grup tarama uygulamaları 19 Ocak-24 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sonuçlar 29 Mart’ta www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

İl tanılama sınav komisyonları tarafından bireysel değerlendirme randevuları ise 2-12 Nisan 2019’da verilecek.

Bunun giriş belgeleri e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden 16 Nisan’da yayımlanacak.

BİLSEM NEDİR?

BİLSEM özellikle ilk okullardaki zeki ve yetenekli öğrencilerin tespit edilerek, özel eğitime tabi tutulmasını sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı "özel" kurumlardır. Türkiye'nin her ilinde bulunan BİLSEM merkezleri büyükşehirlerde birden fazla şubeye sahiptir.

BİLSEM SINAVLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

BİLSEM sınavlarına 1, 2 ve 3'üncü sınıf öğrencileri başvuru yapabiliyor.

BİLSEM'E BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

BİLSEM sınavlarına başvurular 2017 yılına kadar sadece sınıf öğretmenleri tarafından yapılabiliyordu.

Ancak 2017 yılından sonra getirilen yeni yönetmelikte artık veliler de başvuru formunu okullardan alarak doldurduktan sonra sınıf öğretmenlerine teslim ederecek başvuruyu yapabiliyor.

BİLSEM SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Bilsem sınav ücretleri her yıl değişiyor. 2018 yılında yapılan sınav için 50 TL başvuru ücreti alınmıştı. 2019 yılı için henüz bir açıklama yapılmadı.

BİLSEM SINAVINI KAZANANLAR NE OLUYOR?

BİLSEM tarafından uygulanan sınavı başarıyla tamamlayanlar MEB kurumsal web sitesi e-Okul üzerinden ilan edilecek. e-Okul'da "Sınav İşlemlerim" menüsünden BİLSEM sonuçları görülebilir. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM işlemleri modülü üzerinden randevu verilecektir.

BİLSEM NE İŞE YARIYOR?

BİLSEM öğrencilerin okullardaki notlarında ya da kariyerlerinde her hangi bir etkiye sahip değildir. BİLSEM sınavlarında başarılı olan öğrenciler kendi yeteneklerine göre bu özel eğitim kurumlarında ücretsiz bir şekilde eğitim aldıktan sonra sertifika alıyor. Sertifikanın okul notları, okul karnesi ya da resmi sınavlarda herhangi bir etkisi olmuyor. Sadece öğrencinin bireysel başarısını arttırmakta faydalı yönleri bulunuyor.

BİLSEM'DE PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIYOR?

Her soru 10 puan olmak üzere, uygulama 450 puan üzerinden değerlendirilmiştir.

1. Sınıflarda genel zihinsel yetenek alanı için 330 taban puan,

2. Sınıflar için genel zihinsel yetenek alanı için 380 taban puan olarak belirlenmiştir. Resim ve müzik yetenek alanında bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler; Bilim ve Sanat Merkezlerine yerleştirilecek öğrenci sayılarının dört katı üzerinden belirlenmiştir.

1. Sınıflarda resim ve müzik yetenek alanı için taban puan 300'dür.

2. Sınıflarda resim ve müzik yetenek alanı için taban puan 340'dır. Bireysel incelemeye hak kazanan öğrencilere en kısa zamanda il tanılama sınav komisyonu tarafından randevuları verilerek, öğrencinin devam ettiği örgün eğitim kurumu tarafından velilere bilgilendirme yapılacaktır.

BİLSEM HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

- Bilsem başvuru işlemi bireysel olarak yapılamıyor.

- Bilsem’e aday öğrencileri sınıf öğretmenleri belirleyip sisteme giriyor.

- Özel yetenek alanları resim, müzik ve genel zihinsel yetenek olarak gruplandırılacak.

- Grup tarama uygulamasına katılacak öğrenciler ve gerekli giriş belgeleri e-okul üzerinden bireysel olarak takip edilebiliyor.

- Okul idaresi, sınava giriş belgesini imza karşılığında veliye teslim edecek ve gerekli bilgilendirmeyi önceden yapacak

- Grup tarama testi randevulu sistemle yapılacak.

- Grup tarama testlerinde tablet bilgisayarlar kullanılacak

- MentalUP Zeka Oyunları uygulamasını, Bilsem sınavına hazırlık için destekleyici olarak kullanabilirsiniz.

- Grup tarama uygulamasının sonuçları - açıklanacak

- Grup tarama testinde barajı aşan öğrenciler bireysel yetenek sınavına girmeye hak kazanacak.

- Bireysel yetenek değerlendirmesi 22 Nisan-12 Temmuz 2019 randevulu sistemle yapılacak.

- Bireysel yetenek değerlendirme sonuçları 19 Temmuz 2019’da www.meb.gov.tr adresinden duyurulacak. 

- BİLSEM’e kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 19 Ağustos-6 Eylül 2019 tarihlerinde yapılacak.

BİLSEM 1. SINIF SORU ÖRNEKLERİ

Geçmiş dönemlere ait BİLSEM soruları ve cevap anahtarları Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından erişime açılıyor. Öğrenciler, https://odsgm.meb.gov.tr/ adresi üzerinden ulaşabildikleri sorularla BİLSEM’e hazırlanabiliyor.

BİLSEM 3. SINIF SORU ÖRNEKLERİ

Yorumlar

Ela ince Evet sorular bunlar
Ela ince Sonuçları gösterin sınav sonuçlarını istiyorum
Ela ince Sonuç
Ela ince 3. Sınıf
Ela ince