Güvenlik ihtiyacı kişiye özeldir

“Kişiselleştirme” kavramı artık hayatın bir parçası. Güvenlik alanında kişiselleştirme ise günümüzde bir lüks değil, mecburiyet.

Google Haberlere Abone ol
Güvenlik ihtiyacı kişiye özeldir

Sonhaberler | Haber Merkezi

Çünkü ailesinde yaşlı veya hasta bir yakını bulunan kişiyle, çocuğunu bakıcıyla evde yalnız bırakan annenin güvenlik ihtiyacı birbirinden farklı. İşyerindeki kasasını güvence altına almayı arzu edenle, evini yangın, su baskını veya gaz kaçağı gibi tehlikelere karşı da korumak isteyenlerin beklentileri değişiklik gösteriyor. Türkiye’nin lider güvenlik şirketi Pronet, deneyimli ekibiyle kullanıcıların kişisel güvenlik senaryolarını oluşturup konfor ihtiyaçlarını belirleyerek, onlara özel teknolojik çözümler sunuyor.

Türkiye’nin lider güvenlik şirketi Pronet, kullanıcılarının ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda oluşturulan farklı senaryolara göre, kişiye özel güvenlik çözümleri sunuyor. Yalnızca hırsızlığa karşı değil, yangın, gaz kaçağı, su baskını ve acil sağlık gibi tehlikelere karşı da korunmak isteyen kullanıcılar, Pronet’in ‘5 Korumalı Güvenlik Hizmeti’ kapsamındaki farklı çözümlerden faydalanıyor.

Yangın, gaz kaçağı ve su baskınına karşı koruma
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanlığı’nın verilerine göre, geçtiğimiz yıl İstanbul’da 28 bin 586 yangın vakası gerçekleşti. Bunların yüzde 34’ü 12.00 – 18.00 saatleri arasında, yüzde 30’u ise 18.00 – 00.00 arasında meydana geldi. Bu gibi olaylarda Pronet sistemi ısı, duman ve gaz detektörleriyle yangın tehlikesi ve gaz zehirlenmelerine karşı koruma sağlıyor.

Yine İBB verilerine göre geçtiğimiz yıl itfaiye ekipleri 824 su baskını vakasına müdahale etti. Pronet su baskını detektörleriyle de su baskınlarına karşı koruyor.

Ailesinde hasta, yaşlı ve engelli olanlar için güvenlik
Acil sağlık ihtiyacına çözüm sunan Panik Butonu sayesinde, tek tuşla emniyet ve sağlık ekiplerine ulaşılabiliyor. Bu çözüm, ailesinde yaşlı, bedensel engelli ya da diyabet, epilepsi gibi kronik sağlık problemleri bulunanlar tarafından sıkça tercih ediliyor.

Ortalama 10 saniyede alarm durumuna müdahele ederek, hayat kurtarıyor
Pronet Alarm Haber Alma Merkezi’ne ulaşan sinyalin ardından kullanıcı ortalama 10 saniye içinde aranıyor. Acil durumun niteliğine göre güvenlik güçleri, itfaiye ve ambulans olay yerine yönlendiriliyor. Pronet Alarm Haber Alma Merkezi bir yılda ortalama 6 milyon arama yapıyor. Merkez, bu özellikleriyle geçtiğimiz yıl 2000’e yakın hırsızlık ve 409 gasp vakasına müdahale edilmesini sağladı, 615 ambulansı olay yerine yönlendirdi, 312 su baskını ve 284 yangın vakasını ilgililere haber verdi.

Anne babalar ve işyeri sahipleri ev ve işyerlerini uzaktan kontrol ediyor
Çocukları evde bakıcıyla yalnız kalan anne babalar veya işyerlerinde değilken, orada neler olduğunu takip etmek isteyen işyeri sahipleri Türkiye’nin ilk akıllı güvenlik hizmeti Pronet Plus’ı tercih ediyor. Mekandaki hareketi anında algılayan sistem, kullanıcılara anlık bildirimlerle durumu iletiyor. Akıllı Video hizmeti sayesinde ise ev veya işyerini canlı yayında veya geçmişe dönük olarak izlemek mümkün oluyor.

Yangın tehlikesine karşı Akıllı Priz
Pronet’in akıllı ailesinin son üyesi Akıllı Priz ile ütüyü fişte unutma gibi durumlarda yangın tehlikesinin önüne geçiliyor. Uzaktan kontrol edilerek açık unutulan ev aletlerinin bağlı olduğu prizler kapatılabiliyor. Ayrıca aletlerin ne kadar elektrik harcadığı ölçümlenerek tasarruf sağlıyor.

Sıcacık bir eve girmek isteyen çalışanlara Akıllı Termostat
Akıllı Termostat’la ise ısı seviyesi uzaktan ayarlanabiliyor. Örneğin çalışanlar kombiyi tüm gün açık bırakmak yerine, eve varmadan önce uzaktan sisteme bağlanarak açabiliyorlar. Böylece hem akşam sıcacık bir eve giriyorlar hem de enerji tasarrufu yapıyorlar.
 

Yorumlar