Zeka geliştirme yöntemleri: Zeka oyunları

Zeka geliştirme yöntemleri uzun yıllardır insanların merak ettiği konuların başında geliyor. Genetiksel olarak belli bir zeka ve IQ katsayısı ile dünyaya gelen insanların zekalarını belli egzersizler ve oyunlar ile geliştirmeleri mümkün.

Google Haberlere Abone ol
Zeka geliştirme yöntemleri: Zeka oyunları

Zekayı geliştirme yöntemleri her dönem insanların ilgi odağı olmuştur. Doğumda genetiksel olarak belli zeka ve IQ katsayısı ile dünyaya gelen insaların zamanla bunları geliştirmeleri mümkün.

Üstün zekalı insanların çocuklarının da zeka seviyelerinin ebeveynlerinin zekası ile aynı düzeyde ya da daha yüksek olması genetik olarak insanların belli bir zeka düzeyi ile dünyaya geldiğine bir örnek olabilir.

Zeka düzeyini merak eden insanoğlu, zaman zaman IQ testleri yaparak Zeka seviyelerini ölçmektedir. Tam olarak IQ testleri nedir, ne işe yarar? IQ insanların zeka seviyesini ölçen bir takım testlerden oluşan ve sonucunda elde edilen puanlama ile zeka seviyesinin ölçüldüğü sistemdir.

IQ testlerinde standart insanlar genelde 85 - 115 arası puanlar alırlar, dahilerin IQ seviyesi ise 130 puanın üzerindedir. Ancak yapılan IQ testleri tamamen güvenilir sonuçlar vermemektedir. Öyleki insan zekasının karmaşık yapısını her yönü ile ölçmek mümkün değildir. IQ testi sonucuna göre insanlar zeka seviyelerini daha üst düzeylere çıkarmak isterler. Bunun için zeka egzersizleri yapmak, zeka oyunları oynamak, zeka düzeyini geliştirici olarak tasarlanmış bulmacalar çözmek, zeka geliştirme yöntemlerinden sadece birkaçıdır.

IQ seviyesi doğumda kazandığınız seviyede kalması muhtemeldir ancak bu daha akıllı ve zeka seviyesini yükseltemeyeceğiniz anlamını taşımaz. Açık zihinli, kuvvetli hafızalı ve yüksek becerili olmak insanların elinde. Zeka düzeyini geliştirmek için en önemli etkenlerin başında 'sağlıklı ve doğru beslenme' ve 'Çevresel Faktörler' gelmektedir.

Zeka üzerinde beslenmenin etkisi

Zekayı artırma yöntemleri asırlar boyunca insanoğlunun üzerinde çalıştığı bir alandır. Zeka seviyesinin genetiksel olarak insanlara geçtiği doğrudur. Ancak, doğumdan itibaren kişinin maruz kaldığı çevresel etkenler ve beslenmenin zeka gelişimi açısından çok büyük önem taşır.

Çevresel faktörler, ister biyolojik isterse kültürel olsun zekanın gelişip şekillenmesi üzerinde önemli rol oynar. 

Peki bu ne anlama geliyor? Temel olarak, genetiksel zekanız açısından diğer insanların “arkasında” doğmuş olsanız bile, kesinlikle onlara yetişmek ve muhtemelen zekanızı besleyerek onları aşmak bile mümkündür. Eşit derecede genetiksel olarak aynı seviyede doğmuş olmasak bile bunu geliştirip onlarla aynı seviyeye çıkmak ve hatta geçmek bile mümkündür.

Öncelikli olarak, bebeklikten itibaren alınan anne sütü çocuğun zekasında önemli rol oynar. Daha sonraki yaşantı da dikkat edilen beslenme kişinin zihninin her daim açık olmasını ve gelişmesine katkı sağlar. Sağlıklı vücut sağlıklı beyin demektir. Ebeveynlerin bu noktada özellikle 2 yaşına kadar çocuklarına bırakabilecekleri en güzel miras genlerden sonra onları kaliteli ve sağlıklı beslemeleridir.

Zekayı nasıl geliştiriririz.

Zeka potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve zekanızı güçlendirmek için yapabileceğiniz şeylerin uzun bir listesi hazırlanabilir. Eğitim al, sürekli yeni şeyler öğren gibi...

Zeka Egzersizi

Koşmak, bisiklete binmek, yoga yapmak ve kuvvet antrenmanı hepinize daha akıllıca inansın ya da inanmasın. Kapsamlı Fizyoloji'nin 2014 sayısında yayınlanan bir makalede açıklandığı gibi, geçtiğimiz on yılda yapılan nörogörüntülemeyi içeren araştırmalar, fiziksel egzersizin bilişsel sağlığını geliştirdiğini ve hatta bilişsel süreçlerinizi kontrol etmekten sorumlu olan beyin bölgelerinin işleyişini geliştirdiğini göstermektedir.

Araştırmayı yürüten araştırmacılar, egzersizin zekayı etkilediğine dair birkaç açıklama yaptı. Egzersiz, beyin fonksiyonlarını destekleyen metabolik mekanizmaları modüle ettiğine inanılmaktadır. Egzersiz, DNA'mızı epigenetik mekanizmalarla daha iyi bir şekilde değiştirdiği söylenir. Ancak basitçe söylemek gerekirse, artan oksijen alımı, daha iyi beslenme, hormon salınımı, nörotransmitter değişiklikleri ve egzersiz sırasında meydana gelen diğer şeyler beynimizi moleküler düzeyde etkiler ve bu da sizi daha akıllı hale getirir.

Farkındalık ve meditasyon

Meditasyon gibi farkındalık teknikleri, bir beyin egzersizi biçimi olarak düşünülebilir çünkü bunlar, zihinlerin sessizleşmesi için eğitimi içerir. Beynin bilgiyi işlemede daha iyi hale gelmesini sağlayan alışılmış alıştırmalardan farklı olarak, meditasyonun amacı daha gözlemci olmaktır. Meditasyonun bilişsel algı üzerindeki etkilerinin araştırıldığı sistematik bir derleme, yaşa bağlı bilişsel gerilemenin önlenmesine yardımcı olduğunu bulmuştur. Dahası, Bilinç ve Biliş alanında yayınlanan bir çalışma, meditasyonun görsel-uzaysal süreçleri, çalışma belleğini ve yönetici işleyişini geliştirdiğini buldu.

Beynini aç

Bu mantıksız görünebilir, ama bir süre için yemeksiz kalmak, zihninizin uzun vadede keskin kalmasına yardımcı olabilir. Örneğin, yaklaşık 16 saat yiyeceksiz gitmek ve bir oruç oturumunun sonunda düzenli yemeğinizi yemeyi içeren aralıklı oruç, beyni daha fazla hasara uğratır. Bu uygulama yeni bulgulara göre yeni nöronların sayısını da artıracaktır. Bu nedenle, beyin gücünüzü arttırmak için en iyi beyin gıdalarını aramaya ve bunun yerine herhangi bir yiyecek yemeyin - tabi ki kısa bir süre için.

Bir günlük tut

Blog yazmak, hayatınızı yansıtmak ve duygularınızı yazılı kelime ile ifade etmenin harika bir yoludur. Ancak uygulama, bazı araştırmacılara göre eleştirel düşünmeyi geliştirmenize yardımcı olabilir. Genel olarak uzmanlar, günlük yazmanın, IQ testlerinde test edilmeyi görmediğiniz bir şey olan yansıtıcı düşünmeyi geliştirdiğini kabul eder. Bununla birlikte, bir günlük tutmak kelime dağarcığınızı genişletecek, duygusal bir çıkış sağlayacak ve hatta depresyona yardımcı olacaktır. Alternatif olarak, temelde bir günlük stili yazı biçimi olan blog yazmaya başlayabilirsiniz. Blog yazmanın sosyal yönü de sizi zihinsel kapasitenize itecektir, çünkü yazılarınızı sunmak isteyeceksiniz.

Yeni bir yetenek öğrenin

Öğrenme sadece okulda bir şey olmamalı. Bir zanaat, yeni bir dil öğrenin ya da yeni bir hobi edin. Yeni şeyler yapmayı öğrenmek, zihninizi aktif tutacak ve zihinsel işleyişinizin ihmal edilmiş olabilecek alanlarını harekete geçirecektir. Ve varyasyonun anahtar olduğunu unutmayın. Tüm IQ testi, yeni durumlara çözüm bulma yeteneğinizi esas olarak kontrol eder. Yeni bir beceri öğrenmek, yeni bilgiler arasında gezinmenizi gerektirdiğinden, sonuç olarak sorun çözme konusunda daha iyi hale gelirsiniz. Ve yeni şeyler yapmayı öğrenmeyi başaramayacağınızı düşünüyorsanız, bunun tam olarak zihinsel kapasitelerinizi kullanmanıza engel olmasına izin vermeyin. Sağlık Teknolojisi Çalışmaları'nda çok uzun zaman önce yayınlanan bir çalışma ve Bilişim, yeni beceriler öğrenme kapasitesinde güven düzeyinizin ve tutumunuzun büyük bir rol oynadığını tespit etti.

Enstrüman çalmayı öğrenin

Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde enstrümanın daha büyük bilişsel yeteneklere bağlanmasını sağlayan araştırmalar giderek artmaktadır. Frontiers in Psychology'de yayınlanan bir makale, müzik okumak ve çalmanın motor ve duyusal çoklu görevler içeren karmaşık bir etkinlik olduğunu açıklar. Bunun dışında, müzik çalmak duygularınız üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir ve bu da zihinsel kapasitenizi olumlu yönde etkileyebilir. Söz konusu makale, piyano öğreniminin kontrol grubuyla olan etkilerini karşılaştıran ve piyano grubunun Stroop testlerinde daha iyi performans gösterdiği bir çalışmayı kapsamaktadır.

Ama oyun oynamanın zekanızı güçlendirmeye yardımcı olabilecek yollardan biri olarak da bilindiğini biliyor muydunuz?

Evet, doğru okudunuz. Oyun oynamak daha zeki olmanıza yardımcı olabilir. Ama burada yakalamanız gereken kavram en iyi sonuçları almak için oynadığınız oyunları seçmelisiniz. Zeka düzeyinizi yükseltmek olan amacınız için, zeka oyunları oynamaya odaklanmanızı öneririz.

ZEKA OYUNLARI NEDİR?

Zeka oyunları . Bulmacalar. Bilmeceler. Mantık sınavları ve alıştırmalar.

Muhtemelen bunlardan bazılarını veya hepsini duymuşsunuzdur. Muhtemelen hayatında en az bir kez olsun oynadınız. Bunu bilmiyor olabilirsiniz, ancak bunları düzenli olarak bile oynuyor olabilirsiniz.

Bunlar, bilinen formlardan veya zeka oyunlarından sadece birkaçı. Aslında, zeka oyunlarının problem çözme alıştırmalarını 'gizlice' içerdiğini söylemek bile güvenlidir, yani sizin eğlenmenizi sağlayan beyin ve zihinsel egzersizler anlamına gelir. Oldukça zekice, değil mi?

Zeka oyunlarını oynamak, bilişsel potansiyelinizi arttırmanın daha yaratıcı yollarından biri olarak görülür. Eğer onları sık sık (ve uygun şekilde) oynarsanız, zeka seviyenizi geliştirebilirsiniz.

Basitçe söylemek gerekirse, zeka oyunları “beyninizi çalıştırmak” için uğraşan ve bu “egzersiz” aracılığıyla zekanızı geliştiren oyunlardır.

Stratejik oyunların stratejik düşünme yeteneklerinizi geliştirmesinde etkili olduğunu muhtemelen duydunuz. Zeka oyunları söz konusu olduğunda geçerli olan aynı prensiptir. Büyük soru şudur: Bu zeka oyunları zekanızın gelişmesinde destek olması nasıl çalışıyor?

ZEKA OYUNLARI VE IQ'NUZ

Oyun oynamakla zekanız arasında bir bağlantı olduğunu tespit ettik. Bu hangi bağlantı? Tam olarak, oyunlar zekanızı güçlendirmeye nasıl yardımcı olabilir?

Doğruca derine dalmadan önce, psikolog Raymond Cattell tarafından belirlenen iki tür zekâ, kristalize zeka ve akıl zekası arasındaki ayrımı tanımak önemlidir.

Akışkan zeka, yeni problemleri çözme ve mantık kullanımı yoluyla yeni durumlarla başa çıkma becerisidir. Bu kategoriye göre kalıpları tanımlama ve eğilimleri oluşturma yeteneğiniz düşer. Cattell bunu sokak zekanız olarak adlandırır, bu yüzden bir harita kullanarak iyi bir şekilde gezinebilen bir kişi iseniz veya bir ya da iki kullanımdan sonra bir metro ya da taşıma sistemine kolayca alışabilirsinizse, yüksek akıcı zekaya sahip olursunuz.

Öte yandan, kristalleşmiş zeka, öğrendiğiniz bilgiyi ve geçirdiğiniz deneyimleri kullanma yeteneğinizdir. Bu genellikle uzun bir zaman alır: bilgi edinirsiniz ve sürekli uygulamayla, stabilize olana ya da “kristalize” olana kadar o konuda usta ya da iyi olursunuz. Okulda öğrendiğiniz bilgiler ve bunun okul dışında ve sonrasında da hayata geçirilmesi, kristalize zekaya iyi bir örnektir.

Zeka oyunlarını oynamak, her iki türdeki zekayı arttırmaya da yardımcı olabilir. Problem çözme yeteneklerinizi (akıcı) ve aynı zamanda yol boyunca nasıl öğrendiğinizi ve geliştiğinizi (kristalize) geliştirmenize yardımcı olurlar.

Sınavlar kuşkusuz en basit beyin oyunları formudur. Sorular sorulur ve bunları doğru bir şekilde cevaplamanız gerekir. Ama deneyebileceğiniz başka formlar veya zeka oyunları türleri de var.

Bulmacalar ve bilmeceler

Bulmacalar ve bilmeceler çoğunlukla lojik (mantık) güdümlüdür, yani bunları çözmek için mantıksal olarak iyi çizmeniz gerekir. Labirentler, örneğin, çok basit görünebilir, ancak aslında beyin için oldukça güzel bir egzersiz sağlayabilirler.

Bilmeceler ve hile soruları, daha derin düşünmeyi ve aynı zamanda strateji oluşturmanızı da teşvik eder. Bulmacalar ve Sudoku, bulmacaların iyi örnekleridir.

Hafıza Oyunları

Beyin gücünüzün büyük bir kısmının hafızanızla ilgili bir şeyleri vardır ve bu konsept etrafında geliştirilen çok fazla zeka oyunu vardır.

Örneğin, daha önce eşleme oyunları oynamış olmanız gerekir. Rastgele düzenlenmiş birkaç resim çiftine bakacaksınız ve görüntüleri doğru çiftleriyle eşleştirmek için belleğinizi kullanmanız gerekecek.

Oyuncunun, belirli bir süre için çeşitli öğelere, görüntülere veya şekillere bakma şansı yakalayacağı oyunlar da vardır. Süre dolduğunda, görüntüler gizlenir ve oyuncu bulundukları yeri bulmaya çalışıır. Ya da oyuncudan görüntüleri sadece kendi hafızasına dayanarak doğru sırayla düzenlemesi istenecektir.

Michigan Üniversitesi'nden Dr. Susanne Jaggi Dual N-Back'in bellek gücünü arttırdığı bir çalışmada , her gün en az 25 dakika boyunca bu oyunları oynayan oyuncuların IQ puanlarında 4 puanlık bir artış gördükleri ortaya çıktı.

Kelime oyunları

Kelime ve sözlük bilgisi söz konusu olduğunda bazı kişilerin nasıl daha yetenekli olduğunu fark ettiniz mi? Sadece çok okundukları için değil, aynı zamanda kelime oyunları oynayarak kelime dağarcığını genişletmek de mümkündür. Bir kelime oyunu oynuyorsanız, ilk kez karşılaşacağınız yeni kelimelerin sayısına şaşıracaksınız.

Belki de beyin gücünü geliştirmek için bilinen en popüler kelime oyunu Scrabble. Bu gruptaki diğer tanıdık oyunlar Kelime Arama, kelimetik da bu kategoriye girer ve en iyi örnek bulmacadır.

Video (Bilgisayar ve telefon) oyunları

Bu kategorideki zeka oyunları listesinde bu kategoriyi görmeye şaşırdınız mı? Şaşırmayın. Aksine birçok argümana rağmen, video oyunları oynamak aslında çocuklar ve yetişkinler için eğitici olabilir . Video oyunlarının, bireyin konsantrasyon, algı, bellek ve problem çözme gibi temel zihinsel yeteneklerini geliştirerek bilişsel yararları vardır .

Oyunların oyuncuların dikkatini çekmek için tasarlandıkları ve stratejiyi ve hızlı düşünmeyi gerektirecek şekilde tasarlandıkları takdirde, video oyunlarının zkea geliştirici oyunlar kategorisine dahil olması muhtemeldir.

Cihazlarınıza çok fazla güvenmeyin

Bilgisayarlarımızın ve diğer cihazlarımızın bizim için çalışmalarımızın çoğunu yaparken gittikçe daha verimli hale geldi. Bu bir şekilde iyi bir şey olsa da, beyinlerimizi biraz tembelleştirebilir. Zaman zaman hesaplarınızı yaparak ve yazarken yazım denetimi yaparak matematik becerilerinizi geliştirin. Günlük hayatınızda, bankacılık faaliyetleriniz, faturalarınızı ödediğiniz zaman, vergi beyannamesi, manifatura veya market alışverişi yaparken olduğu gibi, basit matematik ve yazım becerilerini geliştirmek için birçok fırsat bulabilirsiniz. Okulda öğrendiklerinizi günlük yaşamınızda kullandığınızdan emin olun, böylece ders çalışmak için harcadığınız tüm saatler boşa gitmez.

ZEKA OYUNLARI IQ'NUZU NASIL ARTTIRIR?

Aşağıda sayılan ve tartışılan zeka oyunlarının faydaları, bilişsel yeteneklerinizin ve becerilerinizin gelişimine ve geliştirilmesine katkıda bulunacaktır. “Nasıl” sorusunun içine biraz girelim.

1. Geliştirilmiş Görsel Farkındalık
Gözlem, bir kişinin bilgi edinmesinin ilk yollarından biridir. Zeka oyunları ya da genel olarak oyun oynamak, kişinin gözlem gücünü güçlendirir ve bu süreçte görsel farkındalığını geliştirir.

Görme keskinliği çok büyük ölçüde gelişmiştir, bu yüzden en küçük ayrıntıları bile fark edebilecek durumdadır. Bu gelişmiş vizyon, en temel düşünce süreçlerine geldiğinde kullanışlı olacaktır.

Eichenbaum, Bavelier ve Green tarafından yapılan aksiyon video oyunlarından yararlanan araştırmada, ilk bilişsel yarar, bireyin temel görsel süreçlerinde, özellikle de kontrast duyarlılığında veya renk tonlarındaki en ince farkları bile ayırt etme yeteneğinde bir gelişme görülmüştür.

2. Geliştirilmiş Dikkat Düzeyleri
Oyuncuların dikkatini gerektiren ve genellikle bölünmüş ikinci kararları gerektiren aksiyon video oyunları söz konusu olduğunda, en büyük faydalardan biri mekansal ilginin artmasıdır.

Video oyunundaki kaotik bir sahnenin ortasında bile, hedefinizi bulabilir ve hareket halindeyken takip edebilirsiniz. Özellikle odaklanmayı geliştirmeyi amaçlayan bir zeka oyunu oynayarak daha fazla odaklanmanız için kendinizi eğitebilirsiniz.

Disleksi olan çocukların en az 12 saat boyunca video oyunları oynadıklarında büyük iyileşme gösterdikleri bir çalışma bile vardı. Bu, oyunun konuların görsel dikkatini nasıl komuta ettiği konusunda kredilendirilmiştir.

3. Geliştirilmiş Kontrol ve Esneklik
Özellikle karar vermede dürtüsel olmak, bireyin “zekice” bir hareket dediği şey değildir. Örneğin, video oyunları oynamak sizi görsel olarak daha ustalaştıracak, ancak görsel uyaranlara nasıl yanıt vereceğinize karar verirken daha akılcı olacaksınız. Dürtüsellik azalır ve bu durum daha iyi karar vermeyi kolaylaştıracaktır.

Çoklu görev (multi-tasking), zeka oyunları tarafından eğitilen başka bir yetenek. Bu, en dikkat çekici bir şekilde, video oyunlarında, dikkatinizin bir oyun çubuğu veya bir konsolu, ekrandaki eylemi ve çalıştırılması gereken komutları kontrol etmek arasında bölünmesiyle ortaya çıkar. Çok görevli olma yeteneği, özellikle zeka oyunları sayesinde uzun vadeli odaklanmanın gelişmesiyle ortaya çıkar.

Eğer kontrol sizdeyse, daha esnek olursunuz. Zihinsel esneklik artırılmıştır, böylece birbiriyle çelişen ve zorlu görevler arasında geçiş yapabilirsiniz.

4. Geliştirilmiş Hafıza
Hafıza oyunları eğitim için mükemmeldir. Peki başka neler var? . Örneğin, çoğu zaman oyun eşleştirme konusunda eğitilen kısa süreli hafızadır, ancak uzun vadede bu, hafızanızı daha keskin hale getirir ve kişinin hafızası eğitime daha fazla açık olur.

Hafıza oyunları sayesinde, daha fazla bilgiyi kısa sürede daha fazla koruyabileceksiniz.

5. Geliştirilmiş Analitik Beceriler
Bu bir saçmalık. Gerçekten. Geliştirilmiş odak ve konsantrasyona sahipseniz ve belleğiniz keskinse, çok görevli olduğunuzda daha verimli olabilirsiniz, o zaman analiz ve diğer düşünme işlemlerini gerçekleştirmek için en iyi konumdasınız demektir.

Karar verme daha hızlı olur, çünkü bilgiyi daha hızlı işleyebilir ve mantığı ve mantığı daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

6. Geliştirilmiş Genel Bilgi
Bulmacalar, sınavlar ve bilmeceler, gelecekteki referanslar için kullanabileceğiniz yeni ve genel bilgilerden olabilirler. Bunun yanı sıra, bulmacalar, kelime dağarcığınızı geliştirmenin yanı sıra yazım ve mantık becerilerinizi geliştirmenin mükemmel yollarıdır.

Örneğin, çapraz bulmacaları ele alalım. Bu zeka oyunları, çeşitli bilgi parçalarının kaynağıdır ve zaten bildiğiniz şeylere ekleyebilirsiniz.

ZEKA OYUNLARININ FAYDALARINI EN FAZLAYA ÇIKARTMAK İÇİN İPUÇLARI

Şimdi şu satırları düşünebilirsiniz: “Son birkaç günümü, bulabildiğim her zeka oyununu oynayarak geçirdim. Bu, bir sonraki IQ testimde bana daha yüksek bir IQ vermek için yeterli olmalıdır”. Ya da “Zekalarımı sadece zeka oyunları oynayabildiğimden beri derslerimi çalışmayı ya da kütüphanede çalışmayı unutmam gerekir”.

Eh, oynuyorlar ve oynuyorlar . Evet, aynı zamanda insan tarafından bilinen tüm zeka oyunlarını oynamak ve zekanızı ölçmeye çalıştığınız zaman kendinizi bilişsel (kognitif) potansiyelinizden memnun hissetmemeniz de mümkündür. Sadece zeka oyunlarının IQ'nuzu artıracağı ya da yükseltmiş olsa bile, bu yüksek seviyenin sürdürüleceğine dair kesin bir bilginin olmadığına dair %100 garanti yoktur.

Hala çok fazla iş ve çaba gerektiriyor. Burada, bu tür oyunların zeka artırımını en üst düzeye çıkarmanızı sağlayacak bazı ipuçlarını inceleyelim.

Beyninizi sık sık eğitmelisiniz.

Ya da en azından, olabildiğince düzenli olarak veya koşullar izin verdiği ölçüde. Sonuçta, pratik, mükemmelliğe gitmenin yoludur. En yetenekli kişi bile, düzenli bir şekilde eğitim almaz veya uygulamazsa bir kounda paslanabilir.

Bu ne anlama geliyor? Bu sadece zeka oyunlarını olabildiğince sık oynamanız gerektiği anlamına gelir. Zekanızı düzenli bir eğitmenin bir yolu olarak bu oyunları kullanarak beyninize egzersiz yaptırmanın bir yolu haline getirin.

İşyerinizde veya okulda her gün yoğun bir programınız varsa, mola sırasında veya akşam yemeğinden sonra veya yatmadan önce birkaç dakika ayırmak iyi bir başlangıç ​​olacaktır. Bazıları günlerini onunla başlamayı bile seçebilir. Bir fincan kahve ve günün gazetesine okurken günlük bulmacaya cevap vermeye çalışın.

Öğle yemeğinden sonra bir Sudoku oyunu da bazı Latin ülkelerinin söylediği gibi, öğle yemeği sonrası yemek komalarının etkilerini önlemek ve siesta saatlerinde uykusuzluktan kurtulmak için iyi bir yoldur.

Kendinle yarış.

Bazen, gönül rahatlığı senin çöküşün olabilir. Artık bir şeye çaba sarfetme eğiliminde hissetmediğiniz için çok rahat olursunuz. Bu yüzden aldığın son IQ testine gerçekten çok dikkat etmelisiniz; Bu sonuçtan memnun kalacağınız anlamına mı geliyor? Zaten yüksek puan aldınız, bu nedenle artık zeka yeteneğini arttırmaya çalışmak veya öğrenmek için bir hedef yoktur.

Eh, zeka seviyelerinin sabit olmadığını aklınızdan çıkarmayın. İyileştirilebileceği gibi, özellikle de beyninizi durgun bir halde bırakırsanız, bozulabilir. Akıllı olursan, kendinize daha fazla meydan okuma yolları bulacaksınız. Geçmek için zorlu engelleri aramayı bırakmayacaksın. Basit bir örnek olarak, büyük bir bulmaca kitabınızın olması gerektiğini söyleyelim. Tüm KOLAY olanlardan geçtiniz ama zorlar hala duruyor.

Bir sonraki mantıklı adım, ORTA zorluğuyla derecelendirilmiş tüm bulmacalar üzerinde çalışmak olacaktır. İşiniz bittiğinde, ZOR ya da ÇOK ZOR çapraz bulmacalarına giderek kendinizi daha da zorlayın.

Yapabileceğin bir sonraki seviyeye git. Bütün çapraz bulmacaları yapabildiğin bir noktada mısınız? Sonra ne yapmalısın? Bulmacadan daha zorlu başka bir oyun bul.

Oynadığınız oyunları seçin.

Bazen, sadece nasıl oynadığınla ilgili değil; Aynı zamanda ne oynadığın hakkında da seçici olmalısınız. Orta derecede etkili olan zeka oyunları var, bazıları ise pek iyi değil.

Zeka düzeyinize bağlı olarak, sıkıcı olan veya yeterince meydan okumayan bazı oyunlar bulabilirsiniz. Bu iyi; Bu sadece daha zorlu olanları aramanız gerektiği anlamına gelir.

Bu yüzden oynayacağınız zeka oyunlarını nasıl seçeceğiniz konusunda seçici olmaya ihtiyaç var.

oyun-oynayarak-zekanizi-nasil-gelistirebilirsiniz-1

Yenilik arayın.

Aynı hissetmeye başladığınız çok benzerliğe sahip oyunlar var. Bu monotonluğa yol açar ve oynadığınız her zeka oyunu için aynı stratejiler ve oyun tepkileri ile sıkışmış olacaksınız.

İnternetin zeka oyunları kaynağı olarak var olmasının verdiği en büyük şey, sunulan geniş çeşitlilik. Oyun geliştiricileri, çeşitli platformlar kullanarak her gün yeni oyunlar yaratıyor gibi görünüyor ve bu kesinlikle her yerde oyun severlerin avantajı için.

Zorluk seviyesine dikkat edin.

Güven bana, ZOR bulmacaları çözmek için uğraşıyor olursanız sıkılırsınız, o zaman BASİT seviyesini çözmeye çalışmalısınız. Size meydan okuyacak zeka oyunlarını seçin. Ne kadar zorlu olursa, o kadar motive olursanız daha zevkle oynayacaksınız.

Teknolojiden yararlanın.
Yine, bu, insanların oyunları nasıl oynadığıyla ilgili olarak internetin oynadığı rolle ilgilidir. Beyin egzersizleri ve oyunlar artık farklı platformlarda bulunabiliyor ve çeşitli cihazlarla uyumlu olarak size daha fazla esneklik sunabiliyor. Bu mantık ve zeka oyunlarını ücretsiz bile oynayabilirsiniz. Bu, uygun cihaza sahip olduğunuz ve ayrıca internet bağlantınızın olduğu sürece istediğiniz zaman her yerde oynayabileceğiniz anlamına gelir.

Zeka oyunları yoluyla sosyalleşin.

Kişinin zekasına büyük bir katkıda bulunan bir diğer faktör de etkileşimdir. Zeka oyunları aracılığıyla ağ kurma, onun yararlarına sahip olabilirsiniz.

Zeka oyunları yoluyla sosyalleşmek sizi alışılmadık ve beklenmedik durumlarla karşı karşıya kalabileceğiniz etkileşimli durumlara karşılaşma avantajını sunar. Yeni bilgi edinebileceğiniz veya halihazırda sahip olduğunuz bilgileri uygulayabileceğiniz durumlar ile.

Yine, şimdiki nesil Facebook ve Twitter gibi sosyal ağ platformlarının bu oyunlardan bazılarını nasıl dahil ettikleri göz önüne alındığında, gerçekten minnettar olmalıdır.

Zeka oyunları genellikle küçük çocuklarına öğretmek için etkili yollar arayan ebeveynler tarafından tercih edilir. Ancak, zaten yetişkinliğe girmiş olsanız bile zeka hala geliştirilebilir. Her yaş için zeka oyunları olduğuna sevinmedin mi?

Yorumlar