Yapay Zekâ Nedir? Yapay Zekâ Nerde Kullanılır?

Yapay zeka, gelişen teknoloji ile birlikte hayatımıza giren en önemli etmenlerden biri haline geldi. Akıllı davranış olarak bilinen yapay zeka insan özellikleri sergileyen bilgisayarlardır. Konuşma, anlama gibi komutları yerine getirebilen yapay zeka bilgisayarlar pek çok sektörde insanların yardımcısı konumuna gelmiştir.

Google Haberlere Abone ol
Yapay Zekâ Nedir? Yapay Zekâ Nerde Kullanılır?

En gelişmiş teknolojilerden biri olan yapay zeka, insan özelliklerini akıllı davranış olarak sergileyen bilgisayarlardır. Konuşulanları anlama kapasitesine sahip olan bilgisayarlar aynı zamanda verilen komutları yerine getirme özelliğine sahiptir. Program üretme özelliğine de sahip olan bu bilgisayarlar pek çok sektörde kullanılmaktadır.

Hiç bir kuruma bağlı olmaksızın kullanılabilen yapay zeka, herhangi bir hukuksal işlem de gerektirmemektedir. Akıllı sözleşmeler sayesinde rahatlıkla her alanda kullanılabilmektedir. Özellikle sağlık sektöründe insanların işlerini kolaylaştıran yapay zeka ticari faaliyet gözteren birçok kurumun hizmetine sunulan son gelişmiş teknolojidir.

Yapay zeka; insan gibi davranışlar sergileme, sayısal mantık yürütme, hareket, konuşma ve ses algılama gibi birçok yeteneğe sahiptir.

Yapay zekanın uygulama alanları ;

Ses tanıma

Görüntü işleme

Doğal dil işleme

Muhakeme

Yorumlar