MediaTek 5G'de öncülük ediyor

Küresel teknoloji devi MediaTek, sub-6GHz bant aralığına uygun geniş 5G çözümleri portföyüyle, 5G bağlantı teknolojisinin gelişimine ve yaygınlaşmasına öncülük ediyor. MediaTek’in 5G standardında, 4.2Gbps hızla veri aktarımı gerçekleştiren multimod modem özellikli yonga seti HelioM70, gerçek zamanlı testlere göre sub-6GHz bant aralığında en hızlı modem olma özelliği taşıyor

Google Haberlere Abone ol
MediaTek 5G'de öncülük ediyor

Küresel teknoloji devi MediaTek, sub-6GHz bant aralığına uygun geniş 5G çözümleri portföyüyle, 5G bağlantı teknolojisinin gelişimine ve yaygınlaşmasına öncülük ediyor. MediaTek’in 5G standardında, 4.2 Gbps hızla veri aktarımı gerçekleştiren multi-mod modem özellikli yonga seti Helio M70, gerçek zamanlı testlere göre sub-6GHz bant aralığında en hızlı modem olma özelliği taşıyor.

Dünyanın önde gelen işlemci geliştiricisi MediaTek, 5G uyumlu ürünler portföyündeki yenilikleri, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobile World Congress (MWC) 2019 etkinliğinde tanıttı. MediaTek teknolojisiyle geliştirilen ürünler, 5G bağlantı teknolojisinin, sub-6GHz bant aralığına uygun cihazlarla 2020 yılından itibaren yaygınlaşmasını sağlayacak. MediaTek’in 5G modem sunan yonga seti Helio M70, MWC kapsamında gerçekleşen canlı testlerde, mmWave uyumlu olmanın yanı sıra, yeni nesil akıllı ev teknolojilerinin gerektirdiği 5G veri aktarım hızlarını da sağladı.

MediaTek’in 5G teknolojileri için, cihaz üreticileri ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiği yoğun ve başarılı test programının ardından, Helio M70 yonga seti taşıyan cihazların yıl içerisinde tüketicilere sunulması planlanıyor. MediaTek, 5G teknolojilerinin mobil cihazlarda, akıllı evlerde ve akıllı araçlarda yaygınlaşması için tüketiciler, endüstri ağları ve cihaz üreticileri ile yakın iş birliği içerisinde çalışıyor.

MediaTek’in, en üst düzey teknolojileri dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler için erişilebilir kılma konusunda hak edilmiş bir üne sahip olduğunu vurgulayan MediaTek Kablosuz İletişim İş Birimi Genel Müdürü TL Lee, “Geniş kapsamlı 5G çözüm portföyümüz, yeni Premium Segmenti ürünlerin, hızlı ve güvenilir geniş bant bağlantı özellik sunan yeni neslini, dünya çapında tüketicilerin ayağına getiriyor. Helio M70 ve sonrasında gelecek ürünlerimiz, cihaz üreticilerine, ultra hızlı bağlantı gücünü, düşük enerji gereksinimiyle bir araya getiren cihazlar geliştirme fırsatı sunuyor. Benzersiz bir 5G deneyimi sunan, zarif ve kompakt tasarıma sahip akıllı telefonlar, bunlar arasında yer alıyor” dedi.

MediaTek’in birinci nesil 5G çözümü olma özelliği taşıyan 5G modem özellikli Helio M70 yonga seti, LTE ve 5G çift bağlantısını destekliyor ve multi-mod özelliğiyle, 5G bağlantının mevcut olmadığı yerlerde 4G / 3G / 2G bağlantı hızlarıyla uyum sağlıyor. Hem NSA, hem de SA özellikli mimariye sahip ağlarda sub-6GHz bant aralığı frekansını destekleyen Helio M70’in sunduğu özellikler şöyle sıralanıyor:

Daha yüksek hız: 4.7Gbps indirme, 2.5Gbps yükleme hızı sağlayan Helio M70, tüketicilerin artan bağlantı hızı talebi doğrultusunda sabit 4.2 Gbps 5G indirim hızı sunmasıyla, gerçek zamanlı testlere göre sub-6GHz bant aralığında en hızlı modem olma özelliği taşıyor.

Standartlara uyum: Helio M70, 3GPP Rel-15 spesifikasyonlarına uyum gösteriyor.

New Radio (NR) & 4G LTE bant aralıkları: Helio M70, 600MHz’den 5GHz’e tüm TDD ve FDD bant aralıklarını destekliyor; esnek bir spektrum uyum mekanizması sunuyor.

Multi-mod desteği: 5G / 4G / 3G / 2G bağlantılara uyumlu MediaTek Helio M70’in 4G ve 5G aralığında enerji paylaşımı, tüketicilerin nerede olurlarsa olsunlar, en yüksek bağlantı hızına erişmesini sağlıyor.

Akıllı enerji tasarrufu: Gerekli durumlarda 5G bant aralığını sadece gerekli uygulamalara yönlendiren dinamik bant aralığı geçişi özelliği, enerji tüketiminde yüzde 50’ye varan oranda tasarruf sağlıyor, cihazın batarya ömrünü uzatıyor.

Sağlıklı bağlantı: High Power User Equipment (HPUE) özelliği, bağlantı kalitesini sürekli yüksek tutuyor.

Hem şehir içi hem de şehir dışı kullanım alanları için ideal çözüm olma özelliği taşıyan sub-6GHz bant aralığı, yüksek hızlı bağlantıyı dünyanın dört bir yanında erişilebilir kılma azmiyle çalışan MediaTek’in 5G bağlantı teknolojisinin yaygınlaştırma hedefinin odağında yer alıyor. MediaTek, MWC kapsamında Helio M70 için sub-6GHz bant aralığında 5G bağlantı hızı test ve demoları gerçekleştiriyor.

Öte yandan, mmWave ışın formu gibi yeni ve gelişmiş bağlantı standartları için de yeni teknolojiler geliştiren MediaTek, 2020 yılında mmWave ürünleri destekler hale gelecek.

MediaTek, 5G teknolojilerinin mobil cihazlarda, akıllı evlerde ve akıllı araçlarda yaygınlaşması için hem cihaz üreticileri hem de operatör kurumlarla yakın iş birlikleri gerçekleştiriyor.

MediaTek’in yüksek bağlantıya geniş kapsamlı erişim stratejilerinin odağında 5G’nin yanı sıra Yapay Zeka da yer alıyor. MediaTek, Yapay Zekanın her yerde kullanılabilir olmasını hedefliyor. 5G, bulut uygulamalarına yüksek hızlı erişim sağlarken, uç birim Yapay Zeka işlem gücüyle tüketicilere benzersiz deneyimlerin sunulması hedefleniyor. MediaTek teknolojisi, Yapay Zeka’nın akıllı evler, giyilebilir cihazlar, akıllı telefonlar ve otonom otomobiller gibi uç birim cihazlarda kullanılabilir olmasını sağlıyor.

Yıllık bazda dünya çapında 1,5 milyar ağ bağlantılı cihaza güç veren işlemcileri geliştiren global kuruluş MediaTek, mobil cihazlar, bağlantılı cihazlar, ev ve eğlence teknolojileri, Nesnelerin İnterneti ürünleri için inovatif çip üzerinde sistemlerinin (SoC) geliştirilmesinde pazara liderlik etmektedir. Inovasyon tutkusuyla hareket eden MediaTek, akıllı telefonlar ve tabletler, dijital TV’ler, OTT TV’ler, giyilebilir cihazlar ve otomobillerde kullanılan elektronik ürünleri kapsayan geniş bir yelpaze için geliştirdiği ileri düzey multi medya çözümleri ve düşük enerji tüketimli mobil teknolojiler de dahil olmak üzere anahtar öneme sahip teknoloji alanlarında pazarın gelişimine yön veren lider oyuncu kimliği taşımaktadır. MediaTek, sunduğu akıllı teknolojilerle insanlara, ufuklarını genişletmek ve hedeflerine kolay bir şekilde erişmek için güç ve ilham kaynağı olur. Yaptığımız her şeyi bunun için yapıyor ve buna ‘Everyday Genius’ diyoruz.

Yorumlar