Lenovo’dan dünya çapında güçlü performans

Teknoloji devi Lenovo, IDC'nin 2018 yılı son çeyreği rakamlarına göre yıllık bazda %8,5 artışla elde ettiği 14 milyar ABD doları gelirle, son dört yılın en yüksek gelirine ve 350 milyon ABD doları kârla tüm zamanların en yüksek vergi öncesi kârına ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Lenovo’dan dünya çapında güçlü performans

Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, IDC’nin 2018 yılı son çeyreği rakamlarına göre yıllık bazda %8,5 artışla 14 milyar ABD doları son dört yılın çeyrek bazındaki en yüksek gelirine ulaştı. Lenovo’nun elde ettiği gelir, 2014/15 mali yılı üçüncü çeyreğinden bu yana ulaştığı en yüksek gelir oldu. Açıklanan, IDC sonuçlarına göre Lenovo, üst üste yıllık bazda gelir artışı elde edilen altıncı çeyreğine ulaştı.

Lenovo, Türkiye’de de başarılı performansını sürdürdü. 2018 yılı dördüncü çeyreğinde IDC 2018 takvim yılına göre Türkiye’de %25, 1’lik pazar payıyla dizüstü bilgisayar pazarında liderliğine devam etti. Lenovo, aynı zamanda GFK aynı dönem sonuçlarına göre de%25 pazar payı ile PC pazarında zirvedeki yerini korudu.

Tüm zamanların en yüksek vergi öncesi kârı

Lenovo, IDC’nin 2018 yılı son çeyreği rakamlarına göre yıllık bazda %133 artışla elde ettiği 350 milyon ABD doları kâr ile tüm zamanların en yüksek vergi öncesi kârını elde etti. Lenovo’nun elde ettiği tutar, tüm iş kollarının kârlılıklarını artırmalarıyla birlikte şirket için tüm zamanların rekoru oldu. Sonuçlara göre mali çeyrek için 233 milyon ABD doları tutarında kaydedilmiş net kâr, önceki yılın aynı çeyreğindeki 289 milyon ABD doları tutarındaki net zarara kıyasla önemli ölçüde bir iyileşmeyi temsil ediyor.

Lenovo Veri Merkezi Grubu’ndan hiper büyüme

Açıklanan IDC 2018 yılı son çeyreği rakamlarına göre Lenovo Veri Merkezi Grubu (DCG), Hyperscale ve Yazılım Tanımlı Altyapı alanlarındaki hiper büyümesini sürdürdü ve lideri olduğu dünya çapındaki TOP500 süper bilgisayar sıralamasında rakipleri ile arasındaki farkı daha da açtı.

Lenovo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Yang Yuanqing, sonuçlar hakkında şöyle konuştu: "Akıllı Dönüşüm yolculuğumuza başlarken, hedefimiz Lenovo'nun iş momentumunu yeniden sağlamak ve hızlandırmak, aynı zamanda müşterilerimize ve iş ortaklarımıza akıllı Nesnelerin İnterneti (IoT), akıllı altyapı ve akıllı sektör çözümleri alanlarında en iyi teknolojileri sunmaktı. Tam olarak bunu ve çok daha fazlasını yaptık. Sektörün en verimli küresel teknoloji organizasyonu olarak gücümüzü ve konumumuzu güçlü bir biçimde kanıtladık. Güçlüyüz, bu çeyrekte rekor sonuçlar elde ettik ve giderek daha da güçleniyoruz."

Yorumlar