Google sosyal medya rekabetinde havlu attı

Dünyanın en büyük arama motoru Google, Google Plus uygulamasındaki kişisel hesapları kapatma kararı aldı. Buna göre üç ay içinde Google+'daki bütün kişisel hesaplar kapatılacak.

Google Haberlere Abone ol
Google sosyal medya rekabetinde havlu attı

Google'ın Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya ağlarına rakip olarak çıkardığı Google+ platformu kısmen kapanıyor. 

Google'ın sosyal medya platformu Google+ 2 Nisan 2019 tarihinden itibaren kişisel hesaplara kapatılıyor. Sadece şirket hesapları buradan hizmet alabilecek.

Google'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Aralık 2018'de, kullanım oranının düşük olması ve tüketicilerin beklentilerini karşılayan başarılı bir ürün sunma noktasında karşılaştığımız zorluklar nedeniyle Nisan 2019'da Google+'nın tüketicilere yönelik sürümünü kullanıma kapatacağımıza dair aldığımız kararı sizlere duyurmuştuk. Google+'nın bir parçası olduğunuz için size teşekkür etmek, fotoğraflarınızı ve diğer içeriğinizi indirmek için atmanız gereken adımları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

2 Nisan'da Google+ hesabınız ve oluşturduğunuz tüm Google+ sayfaları kullanıma kapatılacak ve ilgili içerikler tüketici Google+ hesaplarından silinmeye başlayacak. Google+ Albüm Arşivinizdeki fotoğraflar ve videoların yanı sıra Google+ sayfalarınız da silinecek. Nisan ayından önce yapmak kaydıyla, içeriğinizi indirip kaydedebilirsiniz. Google Fotoğraflar'da yedeklenen fotoğraf ve videolarınızın silinmeyeceğini hatırlatmak isteriz.

Tüketici Google+ hesaplarından, Google+ Sayfalarından ve Albüm Arşivi'nden içerik silme işlemi birkaç ay sürecek. Dolayısıyla, bu süre boyunca bazı içerikler kalabilir. Örneğin, kullanıcılar kendi Google+ hesaplarının bazı kısımlarını etkinlik günlüğü aracılığıyla görmeye devam edebilir ve G Suite kullanıcıları, Google+ tüketici sürümü silinene kadar bazı tüketici Google+ hesabı içeriklerini görebilir.

4 Şubat'tan itibaren artık yeni Google+ profilleri, sayfaları, toplulukları veya etkinlikleri oluşturamayacaksınız.

28 Haziran 2011 tarihinde davetiye bazlı başlayan Google sosyal ağ Google+, sona yaklaşmış görünüyor. Google Fransa, kısa süre önce Google plus hesabını resmi olarak kapatacağını duyurmuştu. Takip eden kişileri resmi Facebook ve Twitter hesaplarına yönlendiren Fransa ekibi, öne çıkamadan yaşamaya devam eden sosyal medya kanalı için sonun başlangıcını yapmış gibi duruyor. Bu tarz bir hamlenin genel merkezin onayı olmadan yapılması pek mümkün görünmüyor deniyor. Bu açıdan genel bir kapatma planlanıyor gibi görünüyor. 

Avrupa hamlesi Google+, zamanında çok büyük kitlelere hitap etmişti

2015 yılında 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştığı belirtilen sosyal medya kanalı, genel olarak daha ciddi konulara ve içeriklere hitap ediyor. Bu açıdan gençleri ve eğlence amacını tam olarak yakalayamayan platform, özellikle Türkiye'de neredeyse hiç kullanılmıyor. Son dönemde Facebook'un bile gözden düştüğü açıkça görünüyor. Özellikle gençler artık Instagram, Twitter ve Snapchat üçgeninde zaman geçiriyor.

Yorumlar

anonim WTF :D?
Hüseyin Gmail kullanıyorum. Gmail de kapanacak mı