Google robot işini kıvıramadı

Google büyük yatırım yaparak girdiği robot üretme işini kıvıramadı. Robot üretme işinden beklediği etkiyi alamayan Google bu iş açtığı firmanın birini satarken diğerini kapatmak zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Google robot işini kıvıramadı

Google 2013'te büyük bir ümit ve yatırımla girdiği yapay zekalı robot işinden beklediği etkiyi alamadı. Google robot üretme işinden vazgeçerek, bu iş için açtığı firmaların birini sattı, diğerini ise kapattı.

Robot üretme işi için Boston Dynamics ve Shaft isimli iki firma açan Google, beklediği performansı alamayınca bu işten tamamen çekilme kararı aldı. Teknoloji öncüsü Google Boston Dynamics firmasını 2017'de sattı. Shaft isimli firmayı ise kapatma kararı aldı.

Boston Dynamics firmasını 2017'de devreden Google, Shaft isimli firmayı ise uzun süredir satamadı ve firmayı kapatma kararı aldı. Schaft firmasında çalışan personeli düşündüğünü belirten Google onlara yeni iş imkanları sağlayacağını açıkladı.

Pentagon ile 'Maven Projesi' kapsamında yapay zekalı insansız hava araçları tasarlama işinin yarım kalıp kalmayacağı ise merak konusu. 

Maven Projesi (Project Maven) Nedir?

Maven Projesi, Pentegon'un Google ile işbirliği içinde hayat geçirmeyi planladığı, insansız hava aralarına yönelik bir yapay zeka programı geliştirme projesidir. Pentegon, Google ile girdiği bu projede Google'ın alt yapısını ve yapay zeka kullanarak daha etkin bir görüntüleme teknolojisini dronlardan elde etmeyi amaçlıyor.

Yorumlar