Bilgisayar (İşlemci, Ram, Ekran Kartı, Hard Disk) özellikleri öğrenme

Bilgisayar (İşlemci, Ram, Ekran Kartı, Hard Disk) özellikleri öğrenme, bilgisayarının özelliklerini merak eden vatanşlar tarafından merak ediliyor. Ve çokça araştırılıyor. Peki, Bilgisayar özellikleri öğrenme, nedir, nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
Bilgisayar (İşlemci, Ram, Ekran Kartı, Hard Disk) özellikleri öğrenme

Bilgisayar özellikleri öğrenme, bilgisayarının işlemci, ram, ekran kartı ve hard disk özelliklerini merak eden vatanşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Bilgisayar özellikleri öğrenme, nedir, nasıl yapılır?

Vatandaşlar bilgisayar alırken veya satarken bilgisayarların özelliklerine çok dikkat ederler. Özellikleri bilinmeden alınan bir bilgisayar sonradan kullanıcısının yapmak istediği işlemlerde kendisine sıkıntı çıkartabilir. Çünkü aldığınız bilgisayarın kullanılacağı işe uygun performans sergileyip sergilemeyeceği önemli bir durumdur. 

Bilgisayarınızın özelliklerini öğrenmek istiyorsanız bilgisayara herhangi bir program kurmanıza gerek yoktur. Veya bunun için üst düzey teknik bilmeyede gerek yoktur. Özellikleri öğrenmek için başvurmanız gereken bir kaç yol bulunmaktadır. 

1- Öncellikle en kolay olan yol bilgisayarınızın kutusuna veya kullanma klavuzuna bakmanızdır. 

2- İkinci en kolay yol ise bilgisayarınızın sol alt kısmından "Başlat"/ menüsünde gelerek "Çalıştır’a tıklamanız ve açılan pencerede / dxdiag yazmanız. Ardından Kısayol ile Windows+R tuşunu kullanarak açılan ekranda "Sistem" seçeneğine tıklıyoruz. işlemci bölümünden işlemcinizin özelliklerini , Bellek bölümünden ram özelliklerini, Ekran seçeneğinden ekran kartı model ve özelliğini öğrenebilirsiniz.. Ayrıca ekrandan işletim sistemi , cihaz modeli , bios modeli ve versiyonu .gibi birçok bilgiyi alabilirsiniz.

3- Diğer bir kolay yöntem ise bilgisayarınızın ekranından fare ile sağ tıkladıktan sonra açılan pencerede "özellikler" kısmına gelerek buraya tıklayınız. Giriş yaptıkran sonra açılan pencerede bilgisayarınıza ait işlemci ,ram belleğini  ve ayrıca işletim sisteminize ait özellikleri kolaylıkla görebilirsiniz. Windows 10 kullanıcısı iseniz karşınıza böyle bir ekran çıkacaktır. 

4- Ve en son yöntem olarak size bilgisayarınızla alakalı en ayrıntılı özellikler bölümünü görebileceğiniz bir yöntemi sunuyoruz. Bilgisayarınızın "Başlat" kısmına gelerek buradan "Çalıştır" tıklayınız. Windows 10 kullanıcısı iseniz arama kısmından msinfo32 yazarak açılan pencereden bilgisayarınızla ilgili en detaylı bilgileri alabilirsiniz. Bu yöntemi hem masaüstü hem de laptop bilgisayarlarınızda uygulayabilirsiniz.

Yorumlar