Bilge Çocuk Kasım sayısı bayilerde

“Bilge çocukların dergisi” sloganıyla yayın hayatına başlayan Bilge Çocuk dergisinin Kasım sayısı çıktı. Bilge Çocuk, bu sayısında da çocuklara bilimi sevdirmek, el becerilerini geliştirmek, soru sorma ve araştırma yapma isteği uyandırma ilkesiyle yoluna devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Bilge Çocuk Kasım sayısı bayilerde
Sonhaberler / Haber Merkezi

Bilge Çocuk Kasım sayısında, “Oyunlar büyük ölçüde matematik, matematik ise bütünüyle oyundur.” düşüncesinden hareketle oynayarak matematik öğreneme, matematiği oynayarak öğrenmenin faydaları ve matematik öğreten oyunlar işleniyor.

"Matematiği oynayarak öğrenmenin faydaları" başlığıyla oynayarak matematik öğrenmenin ne gibi yararları olduğunun altı çiziliyor. “Toplan Kurtar” ve “Çarp Tut” oyunlarıyla eğlenceli matematiğin örnekleri sunuluyor. Derginin kasım sayısı, çocuklara matematiğin gülen yüzünü göstermeyi ve örnek matematik oyunlarıyla çocukların matematiğe ilgilerini artırmayı amaçlıyor.

Vatan İçin adlı çizgi hikâye, Kurtuluş Savaşı’nın ne zorluklarla kazanıldığını, kadınların ve küçük çocukların da o savaşta cesaret ve fedakârlıklarıyla devletine ve milletine ne kadar yararlı olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Dergide hayvanlar aleminin hortumuyla meşhur süper hayvanı fil, bitkiler âleminden bal kabağı, başlarından geçen olaylarla hem güldüren hem düşündüren sınıfın afacanları, zekâmıza kas yaptıracak sorular, evde yapabileceğiniz icatlar ve ilginç çalışmalar yer alıyor.

Dergide okurları yazmaya ve çizmeye davet eden pek çok çağrı var. Dergide yer almak isteyen okurlar çalışmalarını iletis[email protected] adresine gönderebilirler. Bilge Çocuk dergisi hakkında daha çok bilgi edinmek ve abone olmak isteyenler bilgecocukdergi.com adresini ziyaret edebilir.

Yorumlar