Biden, Trump yönetiminin Putin'le yakınlaşmasından endişeli

WASHINGTON (AA) - ABD'de eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, yeni göreve gelen Başkan Donald Trump liderliğindeki yönetimin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir...

Google Haberlere Abone ol
Biden, Trump yönetiminin Putin'le yakınlaşmasından endişeli

WASHINGTON (AA) - ABD'de eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, yeni göreve gelen Başkan Donald Trump liderliğindeki yönetimin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le süregelen yakınlaşmasından endişe duyduğunu belirtti.

Cumhuriyetçi Parti'nin yeni sağlık sigortası yasa teklifi aleyhinde konuşmak üzere geldiği Kongre'de gazetecilere açıklama yapan Biden, Trump yönetimi ile Putin arasında yaşanan "yakınlaşmanın" kaygı verici olduğunu ifade etti.

Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın Trump'ın yakın çalışma arkadaşlarının, Rus yönetimiyle olası bağlarına dair yürüttüğü soruşturmaya ilişkin yorum yapmaktan kaçınan Biden, "Putin'le olan bu yakınlığın hala sürüyor olması fikri dahi kaygı verici." ifadesini kullandı.

Biden, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Belçika'da yapılan NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılmayıp Moskova'yı ziyaret etmesini de eleştirdi.

Trump kabinesinde, Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın başkanlık seçimleri kampanyası sürecinde haziran ve eylül aylarında, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile iki kez görüştüğü ortaya çıkmıştı. Sessions'ın kampanya döneminde, Senato'da, Ruslarla görüşmediğine dair verdiği beyanlar nedeniyle Demokratlar, Adalet Bakanının istifasını talep etmişti.

Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ile istifa eden Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in da geçen aralık ayında, Kislyak ile New York'ta görüştüğü iddia edilmişti.

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı görevinden önce Amerikan petrol şirketi ExxonMobil'in CEO'su olan Tillerson'un da Rus yönetimi ve enerji bürokrasisiyle geçmişte kurduğu yakın ilişkiler gündeme gelmişti.






Yorumlar