Biden ilk kez Clinton'ın seçim mitingine katıldı

- Demokrat Parti’nin başkan adayı Clinton'ın ilk kez seçim mitingine katılan ABD Başkan Yardımcısı Biden, Demokrat Parti'nin başkan adayı Trump'ı hedef aldı - Biden: - "Trump tam anlamıyla, bütün yönleriyle ABD'nin başkanı olacak gerekli niteliklere sahip biri değil"

Google Haberlere Abone ol
Biden ilk kez Clinton'ın seçim mitingine katıldı

WASHINGTON (AA) - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın dış politika, ulusal güvenlik ve çalışan sınıf hakkında herhangi bir fikre sahip olmadığını belirterek, "Bu adam tam anlamıyla, bütün yönleriyle ABD'nin başkanı olacak gerekli niteliklere sahip biri değil." dedi.

Biden, Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton'ın Pensilvanya eyaletinin Scranton kentinde gerçekleştirilen seçim mitingine katıldı.

Clinton'ın seçim kampanyasında ilk kez boy gösteren Biden, yan yana poz verdiği Clinton'a destek verdi.

Biden, ABD'nin ilk kadın başkanın kadınlar ve genç kızlar üzerinde büyük bir etkiye sahip olacağını belirterek, "Bu onların hayatlarını değiştirecek." ifadesini kullandı.

Hillary Clinton'ı uzun yıllardır tanıdığına vurgu yapan Biden, "zeki" ve "zorlu" olarak tanımladığı ABD'nin ilk kadın başkan adayı olan Clinton'ın çalışan ve orta sınıfın hayatlarını iyileştireceğine inandığını dile getirdi.

Biden, "Bu seçimde size yardım edebilecek sadece bir tek kişi var ve o da Hillary Clinton." dedi.

Joe Biden, Cumhuriyetçilerin adayı iş adamı Donald Trump'ın ise ABD başkanlığı için gerekli niteliklere sahip olmadığını kaydetti.

Trump'ın orta sınıfa ilişkin hiçbir fikri bulunmadığını ifade eden Biden, iş adamının ayrıca ulusal güvenlik ve dış politika için tehlikeli bir aday olduğuna işaret etti.

Biden, Trump'ın dış politika deneyimi olmadığı gibi uluslararası meseleleri öğrenmeye de niyetli olmadığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beni hayrete düşüren de Trump'ın öğrenmek istemeyişi. Bu adam tam anlamıyla, bütün yönleriyle ABD'nin başkanı olacak gerekli niteliklere sahip biri değil."

ABD'nin nükleer kodlarının Trump gibi birine emanet edilemeyeceğini vurgulayan Biden, "O bu kodu bilecek kalifikasyonlara sahip biri değil. Ona güvenilemez. Donald Trump’ın ABD’nin başkanı ve başkomutanı olmaya nitelikli biri olmadığına dair hiçbir şüphe yok." ifadesini kullandı.

ABD'nin 45'inci başkanını belirleyecek başkanlık seçimi 8 Kasım'da yapılacak.

Yorumlar