Beşiktaşlı futbolcular şampiyonluğu anlattı

- Veli Kavlak: "Stresli haftaları çok iyi idare ettik" - Tolgay Arslan: "Akhisar Belediyespor maçında alınan 1 puandan sonra bütün takım arkadaşlarım şampiyon olacağımızı hissetti" - Andreas Beck: "Şampiyon unvanını kendimiz için değil bütün Beşiktaş ailesi için kazanmak istiyorduk. Başardık ve çok gururluyuz"

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaşlı futbolcular şampiyonluğu anlattı


İSTANBUL (AA) - HÜSEYİN EROĞUL - Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş'ta futbolcular Veli Kavlak, Tolgay Arslan ve Andreas Beck elde ettikleri başarıyla ilgili duygularını paylaştı.

Sakatlıkları nedeniyle bu sezonun en şanssız iki ismi olan Veli Kavlak ve Tolgay Arslan ile en fazla süre alan oyuncular arasında yer alan Andreas Beck, şampiyonluğa ulaştıkları sezonda verdikleri mücadeleyi ve mutluluklarını AA muhabirine anlattı.

Sakatlığı nedeniyle sezon başında omzundan ameliyat olan ve kadroya girmekte zorlanan tecrübeli futbolcu Veli Kavlak, kritik haftalarda yaşanan stresi bu sezon çok iyi idare ettiklerini ve bu durumun şampiyonluğu getirdiğini söyledi.

Siyah-beyazlı takımda beşinci sezonunu tamamlayan Veli Kavlak, teknik direktörleri Şenol Güneş'in takımın öz güvenini yükselttiğini belirterek, "Geçen yıl sezon sonuna kadar şampiyonluğu kovaladık ama bu sezon stresi çok iyi atlattık. Stresli haftaları çok iyi idare ettik. Taraftarlar ve camia sonuna kadar birlikte olduk. Bu yüzden şampiyonluğu hak ettik." diye konuştu.

Uzun süredir devam eden sakatlık problemi nedeniyle şans bulamadığının altını çizen siyah-beyazlı oyuncu, "Sakatlığımın geçtiği dönem takımın çok iyi gittiği zamana denk geldi. O yüzden şans bulamadım. Önümüzdeki sezon umarım daha fazla şans bulurum." ifadelerini kullandı.


- Tolgay: "UEFA Şampiyonlar Ligi heyecan verici"


Veli Kavlak gibi sakatlığı nedeniyle az süre alabilen oyunculardan olan Tolgay Arslan ise kötü günlerin geride kaldığını belirtti.

Tolgay, Akhisar Belediyespor ile deplasmanda yaptıkları ve 3-3 berabere kaldıkları maçta şampiyon olacaklarını hissettiğini vurgulayarak, "Akhisar Belediyespor maçında alınan 1 puandan sonra bütün takım arkadaşlarım şampiyon olacağımızı hissetti. Kritik maçları da kazanarak şampiyon olduk, büyük mutluluk yaşıyoruz." diye konuştu.

Şimdiden gelecek sezonu düşünmeye başladığını aktaran Tolgay, şunları kaydetti:

"Her futbolcunun oynamak isteyeceği UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gideceğimiz için çok seviniyorum. Sakatlıktan iyi bir şekilde döndüm. Çalışmayı çok seviyorum. Yeni sezona kadar özel hocalarla ekstra çalışmalar yapmaya devam edeceğim. Takımdan ayrı kalmak beni zorladı. Oynayamamak zor oldu. Bugüne kadar sürekli oynayan, yedek kalmayan bir oyuncuydum. Ancak şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. Bir daha böyle bir sezon geçirmek istemem."


- Beck: "Burada kendimi güvende hissediyorum"


Sezon başında transfer olduğu Beşiktaş'la Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Andreas Beck, Türkiye'de mutlu olduğunu söyledi.

Ankara ve İstanbul'daki terör saldırılarını medyadan takip ettiğini dile getiren Alman futbolcu, "Burada yaşananlar beni korkutmadı. İstanbul'da yaşamaktan keyif alıyorum ve kendimi Türkiye'de güvende hissediyorum. Her şeye rağmen burada olmaktan çok mutluyum." şeklinde konuştu.

İlk sezonunda elde edilen şampiyonluğun mutluluğunu yaşadığını dile getiren tecrübeli savunma oyuncusu, "Bu duyguyu nasıl tanımlayacağımı bilmiyorum. Gerçekten muhteşem hisler. Şampiyon unvanını kendimiz için değil bütün Beşiktaş ailesi için kazanmak istiyorduk. Başardık ve çok gururluyuz." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'a gelirken hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayan Beck, "Türkiye'deki ilk şampiyonluğumu yaşadım. Transfer olurken uluslararası arenada oynamak gibi bir hedefim vardı. Gelecek sezon için bunu mümkün hale getirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar