Beşiktaş ön eleme oynayacak mı direkt mi gidecek?

Beşiktaş ön eleme oynayacak mı veya Beşiktaş Şampiyonlar ligine direkt katılabilecek mi sorusu şampiyonluk sonrasında taraftarın cevabını en çok merak ettiği cevap oldu.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş ön eleme oynayacak mı direkt mi gidecek?

Beşiktaş ön eleme oynayacak mı direkt mi gidecek? veya Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılabilecek mi soruları şampiyonluk sonrasında en çok cevabı merak edilen sorular oldu. Peki, durum nedir? Beşiktaş ön eleme oynayacak mı direkt mi gidecek? Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım olacak mı yoksa ön eleme oynaması mı gerekecek? İşte cevap: 

Süper Lig'de son haftanın maçlarıyla birlikte şampiyon da belli oldu. Beşiktaş 202-2021 sezonunun şampiyonu oldu. Doğal olarak Şampiyonlar Ligi'ne de katılmaya hak kazandı. Ancak taraftarın kafasında bazı soru işaretleri var. Beşiktaş direkt katılabilecek mi yani ön eleme oynayacak mı yoksa direkt mi katılacak?

Beşiktaş, şampiyon olduğu için Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılması gerekiyor; ancak Avrupa’nın 1 numaralı kupasına grup aşamasından bu şekilde bir katılımı sağlaması için, bu sezonun kalanındaki Şampiyonlar Ligi maçlarında nasıl sonuçlar alınacağı da belirleyici olacak.

KUPAYI KİMİN KALDIRACAĞI ŞAMPİYONUN KADERİNİ BELİRLEYECEK

Şampiyonlar Ligi’nin İstanbul’da oynanacak finalinde hangi takımın kupayı kaldıracağı ve bu takımın, ülkesinin liginde sezonu kaçıncı sırada tamamlayacağı, şampiyonun Devler Ligi’ne direkt katılıp katılmayacağını belirleyecek.

CHELSEA KUPAYI ALIRSA, GİDEMEYEBİLİR

Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki Chelsea kupayı kaldırır ve Premier Ligi de ilk dört sırada tamamlayamazsa bu sezonun Türkiye Süper Lig şampiyonu, Devler Ligi’nde ön eleme oynamak zorunda kalacak.

Yarı final ilk maçında Real Madrid ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak rövanş için avantajlı bir skor elde eden Londra ekibi, şu an itibarıyla Premier Lig’de dördüncü sırada bulunuyor ve beşinci sıradaki Tottenham’ın takibinde bulunuyor.

PSG 3. OLUP KUPAYI ALIRSA DİREKT KATILIM OLMAYACAK

Paris Saint-Germain, Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki takımlar arasında, ülke ligindeki konumu nedeniyle bir diğer tehdidi oluşturan takım olarak göze çarpıyor. Fransa Ligue 1’de ikinci sırada bulunan PSG’nin, altındaki Monaco’ya geçilerek sezonu üçüncü tamamlaması ve aynı zamanda Şampiyonlar Ligi şampiyonu olması durumunda da şampiyon ön eleme oynamak zorunda kalacak.

Avrupa kupalarına gelecek sezonun katılımını belirleyen geçen sezonun UEFA Ülkeler Sıralaması’nda Türkiye 11. sırada yer alıyor ve ilk 10’da olmadığı için bu seneki Süper Lig şampiyonunun direkt katılımı, Şampiyonlar Ligi’nde mevcut sezonu şampiyon bitirecek takımın aynı zamanda ülke liginden gelecek sezonun Devler Ligi’ne katılım hakkı kazanmasıyla mümkün olabilecek.

CITY VEYA MADRID KUPAYI ALIRSA DİREKT KATILIM OLACAK

Diğer iki yarı finalist olan Real Madrid ve Manchester City, ülke liglerindeki konumları itibarıyla Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılım hakkı sağlamayı garantiledikleri için, Devler Ligi’nde şampiyon olmalarının, şampiyonun ön eleme oynaması gibi bir duruma yol açmayacağı şimdiden kesinleşmiş durumda.

Türkiye Süper Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan takım, bu sezon son olarak -bu beklenen sonuçların oluşması koşuluna bağlı olarak- Şampiyonlar Ligi’ne direkt grup aşamasından katılabilecek, gelecek sezondan itibaren ise yeni ülke puanı gereği her koşulda ön eleme oynaması gerekecek.

BEŞİKTAŞ BİR İLKE İMZA ATTI

Sergen Yalçın, Beşiktaş'ta hem futbolcu hem teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk Türk isim oldu.

Beşiktaş'ın altyapısından yetişen Sergen Yalçın, 1991-1997 ve 2002-2006'da olmak üzere iki defa siyah-beyazlı ekibin kadrosunda yer aldı. Yalçın, futbolculuğu döneminde Beşiktaş formasıyla 3 şampiyonluk yaşadı.

Siyah-beyazlı ekipte futbolcu olarak forma giyip de sonra teknik direktörlük görevinde bulunan Şeref Görkey, Hüseyin Saygun, Rasim Kara, Ertuğrul Sağlam, Tayfur Havutçu, Rıza Çalımbay ve Samet Aybaba bu sevinci yaşama fırsatı bulamadı.

Beşiktaş'ı 1981-1982'de şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Dorde Milic, 1973-1975'te formasını giydiği siyah-beyazlı ekipte futbolcu olarak şampiyonluk sevinci yaşayamayan isimler arasında yer aldı.

SON DURUM

Süper Lig'de 2020-21 sezonunun şampiyonu Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecek.

Premier Lig'de Chelsea'nin sezonu dördüncü sırada tamamlamasıyla Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etmesi kesinleşti.

Chelsea ilk dörtte yer almasa ve Şampiyonlar Ligi'ni kazansaydı Beşiktaş, Devler Ligi'nde ön eleme oynayacaktı. Ancak İngiliz ekibinin ligi dördüncü bitirmesiyle bu ihtimal ortadan kalktı. Şampiyonlar Ligi'nin kazananı fark etmeksizin Beşiktaş gelecek sezon grup etabına katılmaya hak kazandı.


 

Yorumlar