Berhan Şimşek Diyanet'i karalamak isterken açık bir şekilde yalan beyanda bulundu

Ekranlarda kara propaganda yaparken gerçekleri saptıran ve bu nedenle sık sık zor duruma düşen Berhan Şimşek bir kez daha karalama yapmak isterken yalan beyanda bulundu. Şimşek, Cuma namazının farzını kılıp hutbeyi dinlemeden çıktığını ileri sürdü. Oysa Cuma farzı hutbe sonrası kılınır.

Google Haberlere Abone ol

Televizyon ekranlarında AK Parti'yi ve devlet kurumlarını karalamak için başvurduğu yöntemlerle sık sık zor durumda kalan Berhan Şimşek, bir kez daha baltayı taşa vurdu. 

Berhan Şimşek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ve Cuma hutbelerine karalamak için yaptığı konuşmada, açıkça yalan söylediğini gösterdi. Şimşek, Cuma namazlarını kılmaya gittiğini savundu. Ancak konuşması esnasında Cuma'ya gitmediği açık ve net bir şekilde ortaya kondu. Hatta Cuma'ya gitmesi bir yana Cuma namazı farzının nasıl kılındığını bilmediğini de aleni bir şekilde ortaya koydu.

Berhan Şimşek, Diyanet'in Alevilere yönelik ayrımcılık olduğunu ileri sürdüğü konuşmasında, "Ben Cuma namazlarına giderim. Reklam olmasın diye söylemem. Ama her gittiğimde sünneti kılmadan çıkarım, niye biliyor musunuz. Hutbeyi dinlememek için. Hutbeyi dinlememek için farzı kılmadan çıkarım" dedi.

Oysa Cuma namazlarının farzı, hutbe okunduktan sonra kılınır.

 

Yorumlar