Benzinde depo başına yaklaşık 20 lira zam

Benzin ve motorin fiyatlarına büyük oranda zam geldi. Buna göre benzin fiyatlarında 37 kuruş zam gelirken, motorin fiyatlarında ise 32 kuruş zam geldi. Benzindeki zam 50-55 litrelik bir depoya yaklaşık 20 lira olarak yansıyacak.

Google Haberlere Abone ol
Benzinde depo başına yaklaşık 20 lira zam

Küresel ölçekli petrol krizi nedeniyle yavaş yavaş düşen akaryakıt fiyatları, petrol fiyatlarındaki krizin sona ermesiyle birlikte hızlı bir şekilde yükseldi. 

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre; benzine 37, motorine ise 32 kuruş zam geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak fiyat artışı pompaya yansıyacak.

Zammın ardından İstanbul'da ortalama 5,75'ten satılan benzinin litre fiyatı 6,12 liraya yükselecek. Benzinin litresi Ankara'da 5,78 liradan 6,15 liraya, İzmir'de ise 5,82 liradan 6,19 liraya çıkacak.

Motorinin litresi ise İstanbul'da 5,37 liradan 5,69 liraya, Ankara'da 5,42 liradan 5,74 liraya, İzmir'de ise 5,43 liradan 5,75 liraya yükselecek.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Yorumlar