Belediye şirket işçilerine kadro son dakika 2023 ne zaman?

Belediye şirket işçilerine kadro ne zaman verilecek son dakika bir gelişme var mı? 2023 yılında belediye şirket işçilerine yönelik bir çalışma söz konusu mu?

Google Haberlere Abone ol
Belediye şirket işçilerine kadro ne zaman?

Belediye şirket işçilerine kadro son dakika 2023 ne zaman soruları merakla sorulurken TBMM'de görüşmeleri devam eden düzenleme hakkında yeni bilgiler geldi. Belediye şirket işçilerinin uzun zamandır bekledikleri kadro konusunda henüz net bir gelişme yok; ancak geçici işçilere yönelik bir düzenleme şu anda Meclis Genel Kurulunda görüşülüyor. Peki, belediye işçilerine kadro son dakika 2023 ne zaman veya geçici işçilerle ilgili düzenleme ne zaman?

BELEDİYE İŞÇİLERİNE KADRO NE ZAMAN?

TBMM Genel Kurulunda, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro düzenlemesini de içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlandı. Düzenleme ile bayram ikramiyeleri yüzde 82'lik artış ile 2 bin lira olarak ödenecek. En düşük emekli aylığı 7 bin 500 liraya çıkarılırken gazi maaşları da asgari ücret seviyesine yükseltilecek. Emekliler yeni zamlı maaşlarını nisan ayında alabilecek.

Mevsimlik işçilerin çalışma süresini 11 ay 29 güne çıkaran düzenlemeye göre boşalan kadrolara da kıdem sırasına göre önce mevsimlik işçiler atanacak. Genel Kurul'da, çevreye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından, İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

"KADROLU İŞÇİ HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ OLACAK"

AK Parti'li Elitaş, teklifteki, geçici işçilere kadroya ilişkin olarak "Geçici işçi çalıştırılan kurum ve kuruluşlardaki kadrolarda herhangi bir şekilde boşalma olduğu takdirde kurum ilan edecek. Kıdem sırasına göre; halen çalışan veya çalışma hakkı bulunan geçici işçilere öncelik vermekle birlikte onları kadrolu işçi haline dönüştürmüş olacak" ifadelerini kullandı.

60 bin işçiyi yakından ilgilendiren kanun teklifi Meclis'ten geçtikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşacak. Konuya ilişkin son dakika gelişmeleri yaşandığında haberlerimizde yer alacak.

Kanun teklifiyle kurumların ihtiyaçları doğrultusunda geçici işçi çalıştırma süresi arttırılıyor.

Buna göre geçici iş pozisyonlarında çalışanların çalışma süreleri aynı vize dönemi içinde 11 ay 29 güne kadar uzatılabilecek. Bu sürenin belirlenmesinde idare, kurum ve kuruluşun bağlı veya ilgili olduğu bakanlık yetkili olacak.

İdare, kurum ve kuruluşlar tarafından çalıştırılan geçici işçiler, çalıştırıldıkları iş yerlerinde geçirdiği hizmet süresi esas alınarak bu işyerlerinde boş olan sürekli işçi kadrolarına geçirilecek.

HAK-İŞ BAŞKANINDAN AÇIKLAMA!

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, geçici işçilerin kadroya alınmalarının daha sağlıklı ve adaletli olacağını belirterek, "Burada 11 ay 29 gün çalıştırma imkanı idareye bırakılıyor. Çaykur'da 9 bin geçici işçimizden sadece 800'ü kadroya geçebiliyor. Geçici işçi oldukları için başka bir işsizlik ödeneği yardımı alamıyor, başka bir işte çalışamıyor ve işten çıkarıldıkları için işe iade davası açamıyorlar. Bu insanların emekli olması büyük ihtimalle mümkün değil. Mağduriyetlerini gidermek gerekiyor." diye konuştu.

Yorumlar