Belediye başkanı açıkladı, terk edilen evler bedava verilecek

İtalya'nın Sicilya adasına bağlı Cammarata'nın belediye başkanı Vincenzo Giambrone, terk edilen evlerin bölgeye taşınanlara ücretsiz verileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Belediye başkanı açıkladı, terk edilen evler bedava verilecek

İtalya'da bazı kasabalarda nüfus oranı giderek düşüyor. Bazı kasaba yönetimleri bu durumun önüne geçmek için terk edilen evleri 1 euro gibi komik bir rakama satıyor. Sicilya'ya bağlı Cammarata'nın belediye başkanı Vincenzo Giambrone, ise kasabaya yerleşenlere ücretsiz ev verileceğini açıkladı.

Kasabaların boşalmaması için "1 euroya ev veren" yönetimlerin olduğu ülkede Cammarata'ya yerleşen çocuklu aileler hem ücretsiz ev sahibi olacak hemde çocuklu aile ise bin euro da destek alabilecek.

Hazrıladığı projeyle ilgili CNN'e açıklama yapan Cammarata'nın belediye başkanı Vincenzo Giambrone, "Bu güzel, tarihi merkezi boş görmeye ve buranın harabeye dönmesine dayanamıyorum. Beni incitiyor" dedi.

​Uzun ikna çabalarına rağmen bölgede yaşayan yerli halkın bölgeyi terk etmemesinin önüne geçemediklerini aktaran Giambrone, 'ücretsiz ev' projesini bu sebeple başlattıklarını söyledi.

Ormanlarıyla meşhur tarihi kasabadaki evlerden birine sahip olmak için evi 5 bin euro'luk tadilattan geçirmek gerekiyor. Tadilatın ardından yenilen yapılar tapu sahibinin isteiğine göre işyeri, dükkan, otel, restoran veya çeşitli amaçlarla da kullanılabilecek.

Ayrıca, zengin ormanlarıyla anılan kasabaya yerleşen genç ve çocuklu çiftlere bin euro da destek verilecek.

Yorumlar