Bedri Yalçın kimdir, nerelidir, kaç yaşında, hangi partili?

Bedri Yalçın kimdir, nerelidir, kaç yaşında, hangi partili? Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Google Haberlere Abone ol
Bedri Yalçın kimdir, nerelidir, kaç yaşında, hangi

Bedri Yalçın kimdir sorusu Anadolu Birliği Partisi'nin adını yeni duyanlar ve partinin genel başkanının kim olduğunu merak edenler soruyor. Peki, Bedri Yalçın kimdir, nerelidir, kaç yaşında, hangi partili?

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın AK Parti’de uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra 2014 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden Antalya Kemer Belediye Başkan adayı oldu. 

Anadolu Birliği isimli derneği partileştirerek yeni bir parti kurdu.

2 Ocak 20219 yılında kurulan partinin merkez sağda bir çizgide olduğu belirtiliyor.

Bedri Yalçın, aslen Malatya'nın Arapgir ilçesinden olan bir iş adamıdır.

Çevresinde, "Turgut Özal'ın manevi oğlu" olarak tanınır.

1961 yılında Malatya’nın Arapgir  ilçesinin Sarızçiçek yaylasında Turgut Özal’ın memleketinde dünyaya geldi. İlkokulu  kendi köyünde  ortaokul ve liseyi ise Burdur’da tamamlamıştır. 1976 yılında halı ve kuyum ticaretine başlamıştır.

1985 ve 88 yılları  arasında  Almanya’da  yabancı dil eğitimi alarak  1987 yılında Kemer’de  KETİD  ismiyle  Kemer  Turistik  ticari işletmeleri derneğini kurmuştur ve 3 yıl yönetim kurulu  başkanlığını  yapmıştır.

1990 yılında Türk ve  Alman dostluk Derneği’ni kurmuştur. Son olarak 2001 yılında 81 ilimizin  tamamından  220’si  kurucu yaklaşık 4 bin  olan  AYDER adlı  Anadolu Kültürünü yaşatma ve yardımlaşma derneğini kurmuştur.

Bedri Yalçın kimdir, nerelidir, kaç yaşında, hangi partili?
Bedri Yalçın kimdir?

 

Nürnberg  ile  Antalya’nın  kardeş  şehir oluşunu üslenerek, Antalya’ya  6 adet  tramvayın hibe edilmesini sağlamıştır.

Avrupa’nın bir çok şehrinde turizm fuarlarında stant açmıştır. Antalya’nın Dünyaya tanıtılması programlarında bulunmuştur.  Badkereuznach şehrinde  Atatürk evinin, Açılmasına öncülük ederek 2003 yılı sonuna kadar yönetim kurulu başkanlığı yaparak, çok sayıda sivil Toplum kuruluşunda kurucu üye olarak görev almıştır, Bir çok parlamenter ve belediye başkanları guruplarının, Almanya ile Türkiye arasındaki karşılıklı ziyaretlerinde organizasyonlarını üslenmiştir.

Almanya’nın  Nürnberg  kentinde  bulunan kendi seyahat acentesinde, 1989 yılından  bu yana ülkesine  ve Antalya’ya “ kendi turistini kendin  getir”  kampanyasını  sürdürmüştür.

2005 yılında kenti markası olan. Lık Lık 4<4 enerji ve vitamin  içeceğinin  üretimine   Avusturya’da  başlamıştır. Avusturya’da  üretimini  yapmakta  olduğu  ürünün,  genel  merkezini  Antalya’ya kurmuştur ve şu an 15 ülkede  aktif  satışını  yapmaktadır.  Evli ve  4 çocuk  babasıdır.


 

Yorumlar