BBP Genel Başkanı Destici:

- "Evet, tek millet. Ama o milletin adı Türk milletidir. Evet, tek bayrak. Ama o bayrağın adı Türk bayrağıdır. Türk lafından gocunmak ve bunu ırkçılık olarak nitelemek yanlıştır"

Google Haberlere Abone ol
BBP Genel Başkanı Destici:

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Evet, tek millet. Ama o milletin adı Türk milletidir. Evet, tek bayrak. Ama o bayrağın adı Türk bayrağıdır. Türk lafından gocunmak ve bunu ırkçılık olarak nitelemek yanlıştır." ifadesini kullandı.

Partiden yapılan açıklamaya göre, Destici, Ankara Aydınlar Ocağı'nın ev sahipliğinde düzenlenen Aydınlar Ocakları 46. Şurası'na katıldı.

Destici, burada yaptığı konuşmada, üzerinde sayısız devletlerin ve halkların tarih sahnesine çıktığı, yine aynı şekilde tarihe gömüldükleri, Türkiye'nin de içinde olduğu coğrafyada, birliği kaybetme, bölünüp parçalanma şıklarıyla karşı karşıya kalınan bir sürece girildiğini ileri sürdü.

"İpini koparmış ve saldırganlaşmış odakların ve küresel haydutların en etkili panzehiri, aynı zamanda vatanseverliğimizin mihenk taşı olan Türk milliyetçiliğidir." ifadesini kullanan Destici, şunları kaydetti:

"Evet, tek millet. Ama o milletin adı Türk milletidir. Evet, tek bayrak. Ama o bayrağın adı Türk bayrağıdır. Türk lafından gocunmak ve bunu ırkçılık olarak nitelemek yanlıştır. Malumunuz, modern demokratik ülkelerin anayasalarının çoğunluğunda o ülkenin vatandaşları, o ülkenin adı ve sembolleri, kurucu ve tarihi büyük unsurun ve kitlenin adıyla anılmaktadır. Buna uygun olarak, bugüne kadarki anayasalarımızda da Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşları, hiçbir ayrım gözetilmeksizin, aynı şekilde, Türk olarak anılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da benzer şekilde, Türk addedilmesinin de normal ve tabii olarak görülmesi gerekirken, bu düşünceye aykırı düşünce üretenlerin bundan duydukları rahatsızlık kabul edilebilir bir şey değildir. Ayrıca bu kadim tanım, ideolojik bir terminoloji ürünü de değildir. Kapsayıcı ve eşitlikçi bir tanımdır."



Yorumlar