Bayramda hangi otoyollar ücretsiz?

Bayramda hangi otoyollar ücretsiz, Kurban bayramı tatilinde hangi yollar ücretsiz hangileri paralı olmaya devam ediyor. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprü ve otoyolların bayram tatilinde ücretsiz olacağını açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Bayramda hangi otoyollar ücretsiz?

Bayramda hangi otoyollar ücretsiz veya bütün otoyollar ücretsiz mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram öncesinde yaptığı açıklamada köprü ve otoyolların bayramda ücretsiz olduğunu söylemişti. Peki, bayramda hangi otoyollar ücretsiz? Ankara-Niğde otoyolu ücretsiz mi? İstanbul-İzmir otoyolu ücretsiz mi? İşte bayramda ücretsiz olan otoyollar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ücretsiz olduğunu açıkladığı köprü ve otoyollar Karayollar Genel Müdürlüğü'ne ait olan yollar ve köprülerdir. İşletmesi özel şirketlerde olan karayolları ve köprüler ise bayramda ücretli olmaya devam edecek. 

Bayram tatili 9 gün oldu bu kapsamda "Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirleme karararı aldık. Fiili olarak 16 Temmuz-26 Temmuz'a kadar tatil etmiş oluyorlar. 16'sında mesai olacak.

Ankara-Niğde Otoyolu'nda sürücülerimiz artık otomobilleri ile yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve tırlarıyla yüzde 40 indirimli seyahat edebilecek." açıklamalarına yer verildi.

Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır.

Erdoğan açıklamasında, "Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır" ifadelerini kullandı.Bazı otoyolların geçiş ücretlerinde indirime gidildiğini de kaydeden Erdoğan, "Ankara-Niğde Otoyolu'nda da sürücülerimiz artık otomobilleri ile yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve tırlarıyla yüzde 40 indirimli seyahat edebilecek" dedi.

Buna göre bayram boyunca Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi gibi "yap işlet devret" kapsamındaki köprüler ve otoyollar hariç, diğer köprü ve otoyollar ise ücretsiz olacak.

Ücretsiz olacak 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nde 1.sınıf araçlar için 13.25 TL geçiş ücreti uygulanıyor. Bu ücret bayram boyunca alınmayacak.

Ücretli olarak hizmet vermeye devam edecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki 1.sınıf araçlar için geçiş ücreti 27.50 TL ve Osmangazi Köprüsü'nde de 1.sınıf araçlar için geçiş ücreti de 147.50 TL olarak uygulanıyor.

Aynı karar kapsamında 20 Temmuz Salı saat 00.00'dan (pazartesi gününü salı gününe bağlayan gece) itibaren 23 Temmuz Cuma saat 24.00'e kadar Başkentray ve Marmaray seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.

İSTANBUL'DA ÜCRETSİZ Mİ?

Kurban Bayramı boyunca İstanbul dahil Türkiye'nin pek çok ilinde toplu ulaşım araçları ücretsiz olarak kullanımda yer alacak. Otobüsler, metrolar, vapurlar, marmaray ücretsiz olarak kullanılabilecek.


 

Yorumlar