Yarın canlı ders var mı? Bayram tatilinde uzaktan eğitim olacak mı?

Yarın canlı ders var mı veya Bayram tatilinde canlı ders olacak mı veya EBA üzerinden uzaktan eğitim devam edecek mi soruları, alınan tam kapanma ve tatil kararı sonrasında cevabı merak edilir oldu.

Google Haberlere Abone ol
Uzaktan eğitime bayram tatili ayarı

Yarın canlı ders var mı veya 10 Mayıs Pazartesi günü okul var mı? Bayram tatilinde canlı ders olacak mı veya EBA üzerinden canlı ders uzaktan eğitim devam edecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı, tam kapanma kararı sonrasında yeni kararlar aldı.

MEB'in aldığı yeni kararlar arasında sınavların ertelenmesi, eğitimin tamamen uzaktan eğitim sistemiyle devam etmesi oldu. 

Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından dün akşam yeni açıklamalar yapıldı.

Bakan Selçuk açıklamalarında lise eğitiminde sınavlarla ilgili yeni düzenleme yaptıklarını ve ikinci dönem sadece bir sınav yapılacağını söylemişti.

Bakan Selçuk açıklamalarında şunları söyledi:

Tam kapanma sürecinde, öğretmenlere ve öğrencilere tavsiyeleriniz neler olur" sorusu üzerine Bakan Selçuk, "Benim en çok üzüldüğüm şey çocukların hayatından iki bahar geçti. 'Bunun eğitimle ne alakası var' denilebilir ama baharın geçmesi çok önemli, baharda kapalı kalmak çok önemli, insan hayatında büyük bir kayıp bence. Bu konuda çocuklarımızın elbette dışarı çıkması, fiziksel aktiviteleri çok önemli. Çocuğun gelişiminde fiziksel hareket, duygusal etkileşim ve zihinsel birtakım etkinlikler, bu üçünün dengeli olması lazım." diye konuştu.

Evde de olsa çocuklara hareket etme, sosyal duygusal olarak rahatlatıcı etkinlikler yapma, arkadaşlarıyla uzaktan yöntemlerle bir araya gelme, anne babalar ile çeşitli oyunlar oynama, kitap okuyup müzikle uğraşma, EBA TV'de eğlenceli etkinlikleri takip etme tavsiyesinde bulunan Selçuk, çocukların ev işlerinde sorumluluk almasının da önemine işaret etti.

Ancak Bakan Selçuk, tam kapanma döneminde canlı ders olup olmayacağına ilişkin bir açıklamada bulunmadı. 

Tam kapanma sürecinin bayram tatili döneminde yüz yüze eğitim olmadığı gibi uzaktan eğidim de olmayacak. 

Çünkü bu dönemde öğretmenler resmi olarak idari izinli sayılacaklar.

Özetlersek; 

Bayram tatilinde canlı ders uygulaması olmayacak.

MEB'DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm resmi ve özel okullar 10-11 ve 12 Mayıs'ta uzaktan eğitime ara verecek.

 

Yorumlar

neee yyaşşassınn
Nehir Çok teşekkürler
yæy tşk