Batman'daki 'Uzman çavuş ve tecavüz iddiaları'nın aslı nedir? İşte cevabı:

Batman'da intihar girişiminden sonra yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç kızın ölümünden sonra terör örgütüne yakın haber ajanslarında, "Uzman çavuş tecavüzünden sonra öldü" şeklinde haberler yer aldı. Olayın perde arkası ve aslını ise ölen kızın ailesinin anlattıkları ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
'Uzman çavuş ve tecavüz' iddialarının perde arkası

Batman'da intihar girişiminden sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki genç kızın ölümü herkesi üzdü. Olayı duyan herkes genç kızın ölümünden sorumlu olanların mutlaka hesap vermesi gerektiğini düşünüyor. Çünkü olayın terör örgütüne yakın medya kuruluşlarında yer alma şekli, genç kızın tecavüze uğradığı ve bu nedenle yaralanarak hayatını kaybettiği şeklindeydi. Olayın bir diğer yansıma şekliyse genç kızın zorla 20 gün alıkonduğu, bu süre içinde cinsel istismara maruz kaldığı, daha sonra da kurtularak intihar ettiği belirtiliyordu. Peki, olayın aslı neydi? Olayın aslını hayatını kaybeden genç kızın babasından dinleyebiliriz. 

OLAYIN İLK YANSIMA ŞEKLİ

HDP ve terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen bazı haber sitelerinde yer alan olayla ilgili ilk haber şu şekildeydi: 

"Batman’ın Beşiri ilçesinde 16 Temmuz günü intihar girişiminde bulunan, sonrasında ise uzman çavuş Musa Orhan tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıkan 18 yaşındaki İ.E. tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. İddiaya göre, İ.E. intihar girişimi sonrasında kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini verirken, İ.E’nin bıraktığı mektubunda cinsel saldırıya maruz bırakıldığını anlattığı, ailesinin şikayeti ile aynı gün gözaltına alınan uzman çavuş Orhan'ın ise ifadesinde, İ.E. ile herhangi bir cinsel birliktelik yaşamadıklarını ileri sürdüğü öğrenilmişti. Orhan daha sonra cinsel saldırıyı doğrulayan Adli Tıp Raporu gösterilmesi üzerine bu kez İ.E. ile Siirt’te buluştuklarını ve kendisinin “alkollü” olduğunu söylemişti.

Soruşturma dosyasına “gizlilik” kararı getirilen uzman çavuş, "nitelikli cinsel istismar" suçundan sevk edildiği Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı. İ.E.'nin ailesi ise, hukuki destek alabilmek için İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi'ne başvurdu. Ailenin talebi üzerine dernek tarafından Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Milli Savunma Bakanlığı’na ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na başvuruda bulunarak soruşturma ve olay hakkında bilgi alma talebinde bulundu.

OLAYIN ASLINI BABANIN ANLATTIKLARI ORTAYA KOYUYOR

Batman'da yaşanan olayın aslını ise hayatını kaybeden genç kızın babasının anlattıklarından yola çıkarak anlayabiliriz. Zira genç kızın babası Fuat E, kızının uzun zamandır uzman çavuşla ilişkisinin bulunduğunu, evlilik vaadiyle kandırıldığını, evlilik vaadinin yerine gelmemesi üzerine intihar vakasının gerçekleştiğini söylüyor. 

Uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğradıktan sonra intihar eden 18 yaşındaki İ.E’nin babası Fuat E. kızının yaşadıklarını anlattı. Musa Orhan’ın, arkadaş olduğu kızını evlilik vaadiyle kandırdığını ve 4 gün alıkoyduğunu söyleyen Fuat E., kızının intihar girişiminden bir hafta önce savcılığa şikayette bulunduklarını da söyledi.

Cumhuriyet’ten Mehmet Kızmaz’a konuşan Fuat E. yaşananları şöyle anlattı: “Musa Orhan, kızımı ‘Devlet adamıyım, ayda 13-14 bin TL maaşım var, bana güven’ diyerek ikna etmiş. Yanına almış. Kızımı yine uzman çavuş olan bir arkadaşının evine götürmüş. Kızıma hap ve alkol vererek sarhoş ediyor. 4. gün kızım, ‘Niye nikâh yapmıyorsun, beni niye bu hale getirdin, aileme dönemiyorum’ diyor. Musa Orhan ise, ‘Operasyona gidiyorum. 1-1.5 ay operasyonda kalacağım. İzmir’de kuzenim var, al 500 TL oraya git. Hemen gelir nikâh basarız’ diyor. Kızım İzmir’e gittiğinde Musa Orhan telefonunu kapatıyor.”

Kızı intihar girişiminde bulunmadan 1 hafta önce savcılığa şikâyette bulunduklarını söyleyen Fuat E. şöyle devam etti: “Kızım, Batman’a döndükten sonra Musa Orhan’a 4 gün boyunca mesaj yazıyor ama cevap verilmiyor. İntihardan 1 hafta önce savcılığa şikâyet dilekçesini verdik. Kızım Musa Orhan’a yazdığı mektupta, ‘Beni tehdit ettin, ya kendimi ya da seni öldürecektim. Sana gücüm yok’ diye yazmış. Kızım yoğun bakımda olduğu hastanedeki sağlık görevlileri, son 3 gündür ne bana ne de annesine kızımı gösterdiler. Doktor, ‘Savcılığa, Emniyet’e kime giderseniz gidin, isterseniz şikâyet edin kesinlikle gösteremeyiz’ dedi.”

Fuat E., “Kendimden, Türkiye Cumhuriyeti’nden utanıyorum. Türkiye sessiz kalıyor. Beni hiçbir Allah’ın kulu sormadı. Binlerce mağdur var. Böyle olayların üstü örtülmesin. Adalet istiyorum” diye konuştu.

 

Yorumlar

berfin böyle pislikler için #idamkararıbiranönceçıkarılmalı..