Batman HDP belediye başkan adayı gözaltında

Batman'da seçim çalışmaları için yürüyüş yapmak isteyen bir gruba polis müdahale etti, HDP Batman Belediye Başkan Adayı Sabri Özdemir, gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Batman HDP belediye başkan adayı gözaltında

Son Habere göre, Batman'da seçim çalışmaları kapsamında yürüyüş yapmak isteyen HDP'li gruba polis müdahale etti. HDP'nin Batman Belediye Başkan Adayı Sabri Özdemir gözaltına alındı.
 
Batman'da terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla yapılan yürüyüşe müdahale eden polis, HDP'nin Batman Belediyesi Adayı Sabri Özdemir'i gözaltına aldı.

TECRİDİ PROTESTO ETMEK İÇİN YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman il örgütleri, Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla bir yürüyüş organize etti. HDP Batman İl Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, DBP Batman İl Eşbaşkanı Şükrü Tapkan, HDP'nin Batman Belediyesi Eşbaşkan Adayları Sabri Özdemir ve Songül Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu parti üyeleri, yürüyüş için Gülistan Caddesi'nde bir araya geldi.

KANUNSUZ YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİLER

Buradanslogan atarak Dörtyol'da yer alan HDP İl Örgütü binasına doğru yürüyüşe geçen partililerin önü bir süre sonra polis tarafından kesildi. Yapılan yürüyüşün "kanunsuz olduğu" gerekçesiyle izin verilmeyeceğini belirten polislere rağmen yürümekte ısrar eden partililere müdahale edildi.

BAŞKAN ADAYI GÖZALTINDA

Müdahale sırasında HDP'nin Batman Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sabri Özdemir polis tarafından gözaltına alındı. Yapılan müdahalenin ardından partililer HDP il örgütü binasına geçti.

sabri özel

Yorumlar