Başörtülü Oxford mezunu görünce deliye döndüler

AK Parti'nin en genç milletvekillerinden Rumeysa Kadak, Oxford Üniversitesi'nde burslu okuduğu yüksek lisans bölümünü başarıyla tamamlayarak diplomasını aldı. Kadak'ın bu başarısı, başta malum zihniyetin hakim olduğu medyada hedef alındı.

Google Haberlere Abone ol
Başörtülü Oxford mezunu görünce deliye döndüler

Rümeysa Kadak, sadece dört kişiye verilen bir burs ile Oxford Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansını tamamladı. Mezuniyet fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan Kadak, bu gelişmenin ardından Türkiye'de ezelden beri başörtülü kadınları sadece, "hizmetçi" olarak görmeye tahammül edebilen zihniyeti şoke etmiş durumda. Malum zihniyetin hakim olduğu medya kuruluşları Rümeysa Kadak'ı hedef alarak, çarpıtma haberler yapmaya çalıştı. 

Kadak’ın mezuniyetini duyurmasının ardından malum zihniyetin mensupları tarafından, "torpil" yaftalarıyla karşılaşırken; aynı zihniyetin medyasında ise, "Halkın çocuklarına imam hatip, sizlere Oxford", "Okulun yüzde 30'u kısmı burslu, yüzde 70'i kim ödedi?" başlıklar atıldı. Daha dün aynı zihniyetin hakim olduğu belediyelerde 800 milyon liralık konser ve etkinlik vurgunları ortaya çıkmışken, başörtülü Türk bir öğrencinin dünyanın en prestijli üniversitesini burslu şekilde bitirmesini kendilerine dert edindiler.

"BURS İLE OKUDUM" AÇIKLAMASI

Saldırılar sonrasında Kadak, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Oxford Üniversitesi’nin resmi bursuyla eğitim aldığını vurgulayan Kadak, "Maksimum 4 kişinin faydalanabildiği bu bursa hak kazandığım için minnettarım" dedi. Ayrıca, program süresince TBMM çalışmalarını aksatmadığını ve meclis kayıtlarında bunun görülebileceğini belirtti.

Kadak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Katip üye olduğum için böyle bir ihtimalim zaten yok. Divanda bulunmazsak genel kurul çalışmalarına başlayamıyor. Bu nedenle meclis çalışmalarına düzenli olarak katıldım.”

PROGRAM HAKKINDA DETAYLAR

Kadak, yüksek lisans programının, iş hayatında yoğun iş yüküne sahip yöneticilere özel olarak tasarlandığını belirtti. Kadak’ın sınıf arkadaşları arasında Belçikalı bir siyasetçi, Columbia Üniversitesi’nde dekanlık yapan bir akademisyen ve dünyanın önde gelen yatırım şirketlerinde yöneticilik yapan kişiler bulunuyor.

Kadak, bu programın dünyada kendi alanında en iyi yüksek lisans programı seçildiğini ifade ederek, Türkiye’de hangi üniversitede eğitim alsa torpil iddialarıyla karşılaşabileceğini düşündüğünü söyledi. “Bir gün neden Oxford’da eğitim gördüğümü açıklamak zorunda kalacağımı hiç düşünmemiştim” dedi.

Yorumlar