Başkan Karaosmanoğlu: “Bu merkez, karanlık örgütlerle ve güçlerle mücadele edecek”

KOCAELİ(İHA) – Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yuvacık Dini Yüksek İhtisas Merkezi idarecileriyle bir araya geldi.Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Karaosmanoğlu: “Bu merkez, karanlık örgütlerle ve güçlerle mücadele edecek”

KOCAELİ(İHA) – Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yuvacık Dini Yüksek İhtisas Merkezi idarecileriyle bir araya geldi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yuvacık Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Musa Şirin ve idarecileriyle bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı hizmet veren Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin daha donanımlı ve kaliteli eğitim verebilmesi amacıyla 11 milyon liraya mal olacak yeni hizmet binasının hızlı bir şekilde devam etmesinden dolayı memnuniyetini belirten Karaosmanoğlu, “İmal edilen DAEŞ, Fetö gibi sapkın örgütler nedeniyle maalesef İslamofobi’nin dünyada yayılması için canla başla çalışılıyor. Dinimizin mübarek kelimelerine, kavramlarına ve sembollerine zarar verme çabası içinde olanlar var. Anlamı barış olan bir dinimizi terörle, kanla, savaşla birlikte anılmasında kahroluyorum. İşte yapımı süren Dini Yüksek İhtisas merkezimiz işte bu karanlık örgütlerle ve güçlerle de mücadele edecektir” dedi.

Yuvacık’taki 12 bin 473 metrekarelik dev araziye yapılacak merkezin inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Karaosmanoğlu, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı uhdesinde açılan Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ne Yuvacık Irak Kalıcı Konutları’nda yer tahsisinde bulunmuştuk. Eğitim binası, misafirhane ve lojmanların tadilatını da üstlenmiştik. Türkiye’de 9 ilde bulunan ihtisas merkezleri arasında Kocaeli’ndeki merkezimiz, İstanbul’dan sonra en çok tercih edilen ihtisas merkezi de olmuştur. Diyanet’in en donanımlı kadroları bu eğitim merkezinden yetişerek önemli görevlere gelecekler” diye konuştu.

Yuvacık Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Musa Şirin ve idarecileri de, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren İhtisas Merkezi için Başkan Karaosmanoğlu’na bir kez daha teşekkür ettiler. Türkiye’de örnek projeler üreterek tüm tecrübelerini diğer belediyelere aktardıklarını da belirten Karaosmanoğlu, “Dini İlimler Yüksek İhtisas Merkezimiz, gerçek İslam’ı dünyada anlatan kurumlara ve kişilere olan ihtiyacın karşılanması amacıyla Kocaeli’de attığımız hayırlı bir adımdır. Merkezimizi yaklaşık 13 dönümlük bir arazi üstüne kuruyoruz. Kütüphaneleri, konferans salonları, ferah sınıflarıyla 4 kattan oluşacak. İhtisas merkezimizin inşaatı 2018’de tamamlanacak ve inşallah tam kapasite ile hizmet vermeye başlayacak” şeklinde konuştu.

İhtisas Merkezi, Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı olarak bir üniversite müktesebatı çerçevesinde ve ihtisas düzeyinde eğitimler vereceğini de vurgulayan Karaosmanoğlu, “Eğitimler 3 yıl sürecek. Mezun olan kardeşlerimiz, hoca olarak, vaiz olarak, müftü olarak vazife yapacaklar. Yüksek İhtisas Merkezimiz hali hazırda faal durumda. Yapacağımız kapsamlı çalışmalarla hem daha nitelikli, daha donanımlı hem de daha ferah bir ortamda hizmet verecek inşallah. Yüksek İhtisas Merkezimizin, İstanbul’dan sonra en çok tercih edilen merkez olmasından çok hoşnudum. Yeni binamızla birlikte, bu sayının katlanarak çoğalmasını temenni ediyorum. İnşallah ülke genelinde halen 9 olan Merkezilerimizin sayısı artacak, bu ilim irfan yuvalarından aklın ışığını yansıtan güzel insanlar yetişecektir” ifadelerini kullandı.

Karaosmanoğlu, “Yüksek İhtisas Merkezimiz medeniyetimizdeki bu geleneğe Kocaeli’den eklenmiş güzel bir halkadır. Bu halkaları misyonuna uygun olarak ihya etmek, niteliğini artırmak, sayılarını çoğaltmak için canla başla çalışıyoruz. Canla başla çalışıyoruz çünkü İslam Dünyası’nın içinde bulunduğu halden ıstırap duyuyoruz. İmal edilen DAEŞ, Boko Haram, Fetö gibi sapkın örgütler nedeniyle maalesef İslamofobi’nin dünyada yayılması için canla başla çalışılıyor. Dinîmizin mübarek kelimelerine, kavramlarına ve sembollerine zarar verme çabası içinde olanlar var. Anlamı barış olan bir dinîmizi terörle, kanla, savaşla birlikte anılması için mücadele ediyorlar. Lakin başaramayacaklar. İşte yapımı süren Dini Yüksek İhtisas merkezimiz işte bu karanlık örgütlerle ve güçlerle de mücadele edecektir” açıklamasını yaptı.

İslam dininin dosdoğru olarak milletimize ve bütün insanlığa anlatılması, tüm zamanlarda olduğu gibi Ahir zamanda da büyük bir önem arz ediyor diyen Karaosmanoğlu, “Çünkü Hakk’ın sesini boğmak isteyenler, yeryüzüne fesat yaymaktan vazgeçmiyor. Şüphe yok Habil ile Kabil’in mücadelesi, kıyamete kadar sürecek. Yine şüphe yok ki, Allah nurunu tamamlayacaktır. Bu ilim ve irfan merkezinden yetişen kardeşlerimizin her biri Kabillerin karşısında Habil, Yezitlerin karşısında birer Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan olacak inşallah. Dini İhtisas Merkezimiz çok önemli çalışmalarla İslam Coğrafyasına büyük katkı verecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Görüşme karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Yorumlar