Başkan Erdoğan'dan İmamoğlu kararına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK hakimlerine hakaret suçlamasıyla 2 yıl 7 ay hapis cezası alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen kararla ilgili olarak, "Bizans vari taht oyunları" yorumunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Erdoğan'dan İmamoğlu kararına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "hakimlere hakaret nedeniyle" verilen hapis cezası hakkında ne söyleyeceği merakla bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün konuyla ilgili ilk kez konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesin kendine göre hesaplar yaptığını belirttiği "Altılı Masa"da taht oyunları oynandığını söyledi. Erdoğan, birilerinin kendileri üzerinden hesap yapmaya çalıştığını söyledi.

Hakimlerin hakarete uğradığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir mahkeme kararının üzerinden koparılan fırtınanın arkasında faşist zihniyet var. Benimle, hükümetimizle, milletimiz ile alakası yok. Ortada siyasi bir tartışma, fikir kavgası veya hizmet mücadelesi söz konusu değil. Yazılıp çizilenlere bakınca bir taraftan gülüyor, bir taraftan üzülüyoruz. Yalan yanlış birçok lafın iddialıca söylendiğini görünce gülüyoruz. Bizans vari taht oyunlarını bizim üzerimizden yürütmeye çalıştıklarını görünce üzülüyoruz. Tablo nettir. Anayasa'nın 138'nci maddesine göre hakimler görevlerini bağımsız olarak kanuna ve hukuka uygun şekilde yaparlar. Ben söylemiyorum, Anayasa'nın 138. maddesi söylüyor. Her kararı beğenmek zorunda değiliz. Bizim de beğenmediğimiz, eleştirdiğimiz kararlar olmuştur. Bu kimseye kararları tanımama hakkı vermez. Hayatımız yasaklarla mücadele ile geçti. Çözümü daima millette, milli iradede bulduk. Milli iradenin gücünün dışında bir çözüm aramadık." ifadelerini kullandı.

Erdoğan sürecin devam ettiği belirterek, "Karşımıza bir isim çıkaramadılar. Masadaki herkesin kafasında bir başka hesap ve niyetin olduğu cümle alemin malumudur. Birileri bir mahkeme kararını bahane ederek masadaki hesabı bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor. Bu tek parti faşizm artığı zihniyetin milletimizden kendini tiksindiren durumu budur. Hep başkalarının sırtından iktidar rüyası görme hastalığından bir türlü kurtulamadılar. Ortada gelen bir yasak veya biten yargı süreci yok. Önce istinaf sonra Yargıtay'a gidecek. Mahkemenin eksiği veya hatası varsa orada gerekli düzenlemeler yapılabilir. Biz 6'lı masadaki bu oyunun içerisinde yer almadık, yer almayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sonlandırdı: "Bizim için adaylarının kim olacağı önemli değil. Cumhur İttifakı adayını belirledi, işte meydanlar da gümbür gümbür. İş yapmayan 6'lı masa liderleri birbirine çalım atmakla uğraşacağına çıkıp adaylarını ilan etsinler. Yeter ki çıksınlar çamura yatmadan bizim adayımız şudur desinler. Biz de kiminle vizyon yarıştıracağımızı bilelim." dedi.

Yorumlar